Ga naar de inhoud

Heerlijke knal Dreyer houdt Europese droom van Anderlecht in leven tegen Villarreal

 do 9 maart 2023 20:15
VIL
einde
0-1
AND
 1. 29' - Doelpunt - Manu Trigueros (0 - 1)
 2. 38' - Geel - Manu Trigueros
 1. 58' - Doelpunt - Anders Dreyer (1 - 1)
 2. 59' - Verv. Jorge Pascual door Gerard Moreno
 3. 59' - Verv. Samuel Chukwueze door Yéremi Pino
 4. 65' - Verv. Benito Raman door Islam Slimani
 5. 65' - Verv. Francis Amuzu door Mario Stroeykens
 6. 74' - Verv. Lior Refaelov door Majeed Ashimeru
 7. 74' - Verv. Alex Baena door Giovani Lo Celso
 8. 74' - Verv. José Luis Morales door Nicolas Jackson
 9. 74' - Verv. Manu Trigueros door Ramón Terrats
 10. 87' - Verv. Moussa Ndiaye door Killian Sardella
 11. 87' - Verv. Anders Dreyer door Nilson Angulo
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 09/03/23 - 18:45
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
29'
Manu Trigueros
0 - 1
Manu Trigueros
29'
58'
Anders Dreyer
58'
Anders Dreyer
1 - 1

Alles kan nog voor Anderlecht. Paars-wit sleepte in de heenmatch tegen Villarreal een gelijkspel uit de brand. Nochtans moest het snel achtervolgen na een goal van Trigueros, maar Dreyer deed het Lotto Park daveren met een heerlijke knal. De return in Spanje volgende week belooft warm te worden.

Anderlecht - Villarreal in een notendop

 • Sleutelmoment: Rond het uur lijkt Dreyer de verkeerde keuze te maken door de trechter in te lopen, maar de Deen pakt dan uit met een geweldige zwieper. Na die gelijkmaker is Anderlecht een tijdlang de betere ploeg, maar meer zit er niet in.
 • Man van de Match: Na de collectief bijzonder slappe prestatie tegen Gent van vorig weekend toonde paars-wit vandaag een heel ander gelaat. Moussa N'Diaye was de belichaming van die positieve mentaliteit. Overal kwam hij stofzuigen.
 • Opvallend: Geen drie op een rij voor Villarreal tegen Belgische ploegen. In 2010 had de Gele Onderzeeër in de groepsfase van de Europa League nog twee keer Club Brugge verslagen, telkens met 2-1.

Anderlecht gaat met zure achterstand rusten...

Je moest al een flinke optimist zijn om echt te geloven in de kansen van Anderlecht. Na de slappe partij tegen Gent moest paars-wit het veld op tegen Villarreal, vorig jaar nog halvefinalist in de Champions League. De bezoekers namen het dan ook iets lichter op met een half B-elftal, terwijl er aan Brusselse kant hier en daar gesleuteld werd.

 

Al snel werd duidelijk dat Anderlecht zich niet zomaar zou laten kisten. De vroege 1-0 van Raman werd afgekeurd voor buitenspel, maar gaf de burger in de Lotto Arena wel moed. Niet veel later botste Raman op de ouwe doelman Reina. Aan de overkant werkte man in vorm Chukwueze een wenkende kans niet overtuigend genoeg af.

 

Als aangever deed de Nigeriaan het beter. Villarreal speelde het heel zorgvuldig uit en aanvoerder Trigueros knalde aan de eerste paal beheerst binnen. Een achterstand die Anderlecht niet verdiende, maar die wel voor twijfel zorgde. Wat restte van de eerste helft kleurde helemaal geel, zonder grote kansen echter.

... en dankt Dreyer voor verdiende gelijkmaker

Villarreal kwam dan ook met een gerust gevoel uit de kleedkamer voor de tweede helft. De Spanjaarden speelden het ook listig en vertraagden het spel waar nodig. Baena stelde Verbruggen op de proef met een gekraakt schot dat bijna in de verste hoek eindigde.

 

Toch weigerde Anderlecht om de handdoek te gooien. De thuisploeg bleef jagen en knokken en die inzet werd rond het uur beloond. Amuzu veroverde de bal en leverde hem af bij Dreyer. Die leek zich vast te kappen, maar zwiepte dan een geweldig schot voorbij Reina. Villarreal-coach Setien antwoordde door basisspelers Moreno en Pino in te brengen, maar kon het tij niet keren.

 

Anderlecht, waar Riemer intussen Stroeykens en Slimani had gebracht, ging op zoek naar een tweede doelpunt. Al dat enthousiasme sloeg ook over op de fans, al bleef het gevaar beperkt tot een afgeblokt schot van Verschaeren. Pas in het slot kwam de Gele Onderzeeër van Villarreal weer boven water, maar toen stonden N'Diaye en Verbruggen pal.

Reacties na Anderlecht-Villarreal:

Fase per fase

90+7' tweede helft
90+7'

Einde!

Anderlecht neemt dankzij een loeier van Dreyer een gelijkspel mee naar de terugwedstrijd. Het speelde een meer dan degelijke wedstrijd tegen Villarreal, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen langs Trigueros.

90+5'

Verbruggen is maar net op tijd om bal weg te knallen

90+4'

Dat scheelt niks!

Verbruggen wordt lichtjes verrast door een harde terugspeelbal. Hij rekent ook niet op een harde tackle van Jackson. Geen tegengoal, wel een pijnlijke enkel voor de doelman.

90+2'

Stroeykens is niet slecht ingevallen. Hij wroet zich langs een paar bezoekers, maar kan Slimani net niet bereiken.

90'

Moreno tovert met de bal aan zijn voeten en dropt dan een diepe pass in de voeten van de ook al ingevallen Jackson. Die wordt, gelukkig voor Anderlecht, verrast door de bots.

87'

De 1-1 vasthouden lijkt nu belangrijker dan een tweede doelpunt maken.

Peter Vandenbempt
87'
86'

N'Diaye is na een bijzonder sterke wedstrijd helemaal leeg. Sardella lost hem af.

85'

Het zal nog bibberen worden in de slotfase. De gele machine begint weer te draaien.

83'

Even warm voor het Anderlecht-doel

82'

N'Diaye in de weg

Tot drie keer toe is N'Diaye de spelbreker voor Villarreal, dat stilaan beter wordt. Moreno komt in de kleine rechthoek niet tot een schot op doel.

80'

Stroeykens schuift de bal blind voor doel, Slimani heeft het een seconde te laat door.

79'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
78'

De thuisploeg toont in deze tweede helft dat ze toch over heel wat weerbaarheid beschikt. Villarreal komt er al een hele tijd niet meer uit, en daar staan nu toch een pak meer basisspelers op het veld.

75'

Anderlecht verdient eigenlijk wel een voorsprong.

Peter Vandenbempt
74'

Verschaeren pikt de bal mee. Zijn schot sterft op de rug van Cuenca.