Antwerp bijt de tanden stuk op stug FC Drita in voorronde Conference League

  terugwedstrijd 2 - 0
  1. 84' - Verv. Arbnor Muja door Kastriot Selmani
  2. 81' - Geel - Hamdi Namani
  3. 79' - Verv. Blendi Baftiu door Hamdi Namani
  4. 79' - Verv. Marko Simonovski door Ardit Tahiri
  5. 76' - Verv. Koji Miyoshi door Michel Ange Balikwisha
  6. 71' - Geel - Ilir Blakçori
  7. 62' - Verv. Radja Nainggolan door Michael Frey
  8. 62' - Verv. Alhassan Yusuf door Birger Verstraete
  9. 55' - Geel - Alhassan Yusuf

  Antwerp heeft in de heenronde van de 2e voorronde van de Conference League niet kunnen winnen van het Kosovaarse FC Drita. Ondanks veel balbezit, speelde de ploeg van Mark van Bommel weinig grote kansen bij elkaar. Volgende week krijgen beide ploegen een herkansing in Kosovo.

  Een start in mineur voor Mark van Bommel en Antwerp. In de heenronde van de tweede kwalificatieronde van de Conference League kwam het team niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het bescheiden Kosovaarse FC Drita.


  Antwerp begon met een sterk team aan de wedstrijd. Aanwinsten Toby Alderweireld (als kapitein) en Vincent Janssen tekenden present.

   

  Na een hevig begin van de wedstrijd, veroverde The Great Old het initiatief helemaal. De bal ging rond en het team zocht naar een gaatje in de dubbele gordel van de Kosovaren.


  Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

   

  Ondanks het vele balbezit, creëerde Antwerp weinig kansen. Van Bommel haalde Nainggolan op het uur naar de kant en bracht met Michael Frey een extra spits in de ploeg. 

   

  Desondanks bleven de kansen schaars. De stand bleef 0-0. Volgende week moeten Alderweireld en co de kwalificatie naar de volgende ronde afdwingen in Kosovo.

  Toby Alderweireld: "Het is wrang, thuis wil je altijd winnen"

  "Het is natuurlijk een wrang gevoel", vertelt Alderweireld aan Radio 1. "Thuis wil je altijd winnen. Het was vandaag een lastige tegenstander waar je een beetje geluk mee moet hebben."

   

  "We begonnen goed aan de wedstrijd en als je dan snel scoort dan krijgen we een andere wedstrijd."


  "Het is vroeg in het seizoen, dus we moeten natuurlijk nog verbeteren. Het nieuwe systeem vraagt ook wat tijd."


  "Persoonlijk was ik positief zenuwachtig. Ik ben blij met mijn wedstrijd, al is daar natuurlijk ook verbetering mogelijk."

   

  "Volgende week zullen we meer ruimte krijgen en dan wordt het hopelijk een betere wedstrijd."

   

  Alderweireld werd in zijn eerste wedstrijd voor Antwerp meteen als aanvoerder benoemd door Mark van Bommel.

   

  "De coach vroeg of ik de verantwoordelijkheid op mij wou nemen.
  Ik kom hier niet alsof ik het warm water heb uitgevonden, maar ik heb wel ervaring die ik kan gebruiken om ploegmaats iets bij te brengen", besluit de rode duivel.

   

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Antwerp krijgt nog een hoekschop. Benson schildert de bal op het hoofd van Almeida, maar die kopt hoog over. .
  3. We krijgen 6 minuten toegevoegde tijd. Wat kan Antwerp nog? . tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Nog een grote kans! Janssen krijgt een knappe bal van Benson in de zestien, maar laat de bal zomaar voorbij glippen. Vreemd moment.  .
  5. tweede helft, minuut 87. Grote kans Gerkens. Gerkens krijgt de uitgelezen kans op de 1-0! Hij krijgt een ideale kans om te koppen, maar de Kosovaarse doelman is paraat. Het blijft 0-0! .
  6. tweede helft, minuut 86. De tijd tikt onherroepelijk weg en bij Antwerp beginnen ze stilaan met het droppen van ballen in de 16. Frey en Janssen kunnen er voorlopig weinig mee aanvangen.  .
  7. tweede helft, minuut 84. Een afgeweken bal valt op het hoofd van Vincent Janssen. De Nederlander kan de bal niet kadreren.  .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Drita, Kastriot Selmani erin, Arbnor Muja eruit
  9. Gele kaart voor Hamdi Namani van Drita tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Drita, Hamdi Namani erin, Blendi Baftiu eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Drita, Ardit Tahiri erin, Marko Simonovski eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Benson bezorgt zijn tegenspeler toch een hoop problemen. De winger vliegt voorbij zijn verdediger en bedient Frey. Hij kopt naast. .
  13. tweede helft, minuut 76. We hebben een halfuur moeten wachten op de eerste grote kans van Antwerp in de tweede helft. Tom Boudeweel op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Michel Ange Balikwisha erin, Koji Miyoshi eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Plotseling een grote kans voor de Antwerpenaren! Birger Verstraete en Benson krijgen allebei de kans om de 1-0 te maken, maar missen allebei nipt. Een voorbode van een slotoffensief? .
  16. Gele kaart voor Ilir Blakçori van Drita tijdens tweede helft, minuut 71
  17. tweede helft, minuut 70. Kansje voor Antwerp. Benson wipt voorbij zijn verdediger en wordt neergelegd. De schijnbaar lichte overtreding wordt bestraft met een gele kaart. De vrije trap wordt gevaarlijk doorgekopt, maar wordt niet in doel verlengd! .
  18. tweede helft, minuut 67. Ook de 8e hoekschop brengt weinig gevaar voor Antwerp. De Kosovaarse doelman bokst de bal van Miyoshi weg. Dit is toch niet wat de Antwerp-fans hadden verwacht. .
  19. tweede helft, minuut 62. Van Bommel gaat voor een systeem met twee spitsen. Verstraete moet bikkelen op het middenveld. Tom Boudeweel op Radio 1.