DritaAntwerp
Kevin Clancy
Fadil Vokrri Stadium
9432

Antwerp knokt zich met veel moeite voorbij Drita naar volgende ronde Conference League

3. 88' - Verv. Blend Baftiu door Ardit Tahiri
    4. 90+9' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 2)
    UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 28/07/22 - 20:00
    90+9'
    Michel Ange Balikwisha
    0 - 2
    90+9'

Een Europese blamage is vermeden. Antwerp heeft zich met veel moeite voorbij het Kosovaarse Drita gewurmd. Bij de (matige) bezoekers zorgde Krasniqi kort na rust voor de cruciale openingstreffer, Balikwisha zorgde diep in blessuretijd voor de verlossende goal. Antwerp mag zich nu opmaken voor het Noorse Lillestrom.

Butez houdt Antwerp recht

Het viel niet mee, het Kosovaarse avontuur van Antwerp. Vertraging met de vlucht, bij aankomst stevig uitgejouwd door de aanhang van Drita en moeite om een vuist te maken tegen een felle ploeg die nog harder dan Antwerp streed om een plaats in de volgende ronde in de Conference League.

In het begin van de wedstrijd liet Antwerp zich zien met een afstandsschot van Nainggolan en een halve volley van Benson, maar beiden werden gepakt door de doelman van Drita. Verder dan dat kwam  Antwerp niet.

Integendeel: het mocht nog blij zijn dat het bij de rust 0-0 stond. Want op het kwartier glipte Simonovski door de Antwerpse defensie. Hij kwam alleen op Butez en mikte de bal naar de rechterbenedenhoek. Butez ging goed plat en behoedde zijn ploeg en zijn stad voor erger.

Antwerp herstelde wel het evenwicht in de eerste helft, maar kon nooit uitvoetballen tot grote kansen. De lange ballen van Pacho op zoek naar luchtmacht Janssen verdwenen vaak naar “Nergensland”.

Butez voorkomt de achterstand.

Verlossing in de tweede helft

Meteen na de rust volgde dan toch de verlossing: een doelpunt, gemaakt door uitgerekend een jonge Belg, met Kosovaarse roots: Laurit Krasniqi. Voor de ogen van zijn familie zweefde hij een knappe voorzet van Benson sierlijk met zijn hoofd in doel.

Het sein voor de spelers en de supporters van Drita om er nog eens een lap op te geven. Antwerp stond bij momenten te trillen op de benen, het had veel moeite met de aanvalsgolven van Drita. Gelukkig voor de ploeg van Van Bommel, had ook Drita de les over efficiëntie uit de heenwedstrijd gemist.

Diep in de toegevoegde tijd kon Balikwisha nog profiteren van een counter van Antwerp, waarbij de doelman van Drita nog moest terugkeren omdat hij meeging op een stilstaande fase. Hij wipte de bal knap over iedereen het doel in. De ultieme verlossing voor The Great Old. Het Europees avontuur gaat dan toch nog door!

Uitgerekend Krasniqi bengt Antwerp op voorsprong in Kosovo.

Een verslag van de Europese verplaatsing van Antwerp

22:28
    21:59

Het doelpunt van Balikwisha is meteen ook het eindsignaal van de wedstrijd. Antwerp overleeft de slag bij Pristina en knokt zich met veel moeite voorbij Drita naar de volgende ronde van de Conference League.

90+9' tweede helft
    90+9'

Verlossing voor Antwerp!

Wat Miyoshi niet kan, kan Balikwisha wel. Hij ontvangt de bal na de mislukte poging van de Japanner en wipt de bal over alles en iedereen - en dus ook over de terugkerende doelman van Drita - het doel in. Heerlijk lobje dat bij Antwerp voor een zucht van opluchting zorgt.

90+9'

Michel Ange Balikwisha (Antwerp) scoort. Het staat 0 - 2.
    Drita
    0-2
    90+8'

Maloku, de doelman van Drita gaat mee op de vrije trap. Maar die is niet gevaarlijk. Een snelle tegenprik van Antwerp volgt. Maloku moet zich reppen om terug te keren.

90+6'

Wat doet Butez?

Butez komt te vroeg en te ver uit doel op een aanval van Drita. Simonovski moest ver wijken naar de kant, Butez kan niet anders dan de fout maken. Het wordt nog spannend in Pristina. Vrije trap!

90+5'

De Laet stopt een tegenaanval van Drita af met een heerlijke tackle. Miyoshi en Balikwisha zoeken wijselijk de cornervlag op, maar verspelen onhandig de bal.

90+4'

Het einde van de wedstrijd wordt ontsierd door stevige duels, veel discussies en potig voetbal.

90+1'

De vierde ref is niet gul met Antwerp. Hij steekt het bord met zeven minuten extra tijd omhoog. De spelers van Antwerp lag het laatste kwartier vaak op de grond met krampen of pijnen.

90'

Er wordt gestreden door beide ploegen. Antwerp trekt zich vol terug in de defensie, Drita valt met de hele ploeg en het publiek aan.

87'

Slotoffensief van Drita

De Krasniqi van Drita verstuurt een perfecte voorzet die maar net over doel wordt gekopt. Het is Drita dat op het einde van de wedstrijd Antwerp het vuur aan de schenen legt.