1. 81' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 1)
    UEFA Europa Conference League - speeldag 4 - 04/11/21 - 18:45
    81'
    Tarik Tissoudali
    81'
    1 - 1

AA Gent is nog niet zeker van groepswinst in zijn poule van de Conference League. Tegen Partizan Belgrado was het lange tijd baas, maar na de knappe tegengoal van de Serviërs mocht het nog blij zijn met de late gelijkmaker. Coach Hein Vanhaezebrouck was achteraf vooral niet te spreken over de staat van het veld. "Dit werkt duidelijk niet in ons voordeel."

AA Gent - Partizan Belgrado in een notendop:

• Sleutelmoment: Vanhaezebrouck gooide na de 0-1 drie frisse mannen het veld op. Twee ervan bezorgden Gent nog een punt. Tissoudali als afwerker, Tsjakvetadze als aangever. Het wordt de komende weken drummen voor een plaats in de Gentse basis nu iedereen echt fit is.

• Man van de Match: Kums speelde als vanouds een heel degelijke wedstrijd op het Gentse middenveld. Hij werd van de 1-0 gehouden door Partizan-doelman Popovic, misschien wel de beste man tussen de lijnen.

• Opvallende statistiek: Partizan Belgrado kon nog nooit winnen van een Belgische club in Europees clubverband. Daar kwam vanavond geen verandering in na de tiende ontmoeting.

Bekijk het verslag:

Geen doelpunten voor de rust

Met Kums, Odjidja en Bezoes allemaal in het team koos Vanhaezebrouck voor veel voetballend vermogen tegen Partizan. De beste kansen waren in eerste instantie dan ook voor AA Gent.

Kums ging vroeg in de wedstrijd zijn kans centraal voor doel, zijn afstandsschot werd gestopt door Popovic. Na een kwartier spelen scoorde AA Gent twee keer kort na mekaar. Twee keer werd het doelpunt afgekeurd.

Castro-Montes werkte eerst een heerlijke aanval vanuit buitenspel af, niet veel later werkte Depoitre zijn bewaker erg licht tegen de grasmat.

Het antwoord van de bezoekers kwam voor de rust vanop een stilstaande fase. Een vrije trap van Natcho, na een domme fout van Owusu op de rand van de zestien, spatte uiteen op de paal.

Gent ontsnapt aan de 0-1, na mooie vrije trap tegen de paal

Invallers bezorgen AA Gent toch nog verdiend punt

Na de koffie kwam de wedstrijd maar moeizaam weer op gang. Na tien minuten spelen haalde Gomes knap de achterlijn. Hij vond Jojic voor doel, maar die raakte niet voorbij Ngadeu.

Aan de overkant kwam Castro-Montes meteen daarna oog in oog te staan met Popovic. De Partizan-doelman trok aan het langste einde.

Gent kreeg de bal maar niet in doel. Zoals wel vaker dit seizoen kreeg het het deksel dan maar op de neus. Urosevic (ex-OHL) schilderde het leer prinsheerlijk in de winkelhaak vanaf de rand van de zestien. Bolat stond aan de grond genageld.

Bij 0-1 was zijn Gent zijn leidersplaats (met rechtstreekse kwalificatie voor de 1/8e finales) kwijt op basis van het doelpuntensaldo. En dus trok het in het slotkwartier nog naar voren op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er ook dankzij twee invallers. Tsjakvetadze vond Tissoudali voor doel en die knalde de 1-1 droogjes binnen van dichtbij. Dankzij de puntendeling blijft AA Gent baas over zijn eigen lot in de Conference League. Het is wel al helemaal zeker van overwinteren.

De twee doelpunten:

Vanhaezebrouck: "Slechte veld werkt niet in ons voordeel"

Welk gevoel houdt Hein Vanhaezebrouck over aan deze wedstrijd? "Het was een veel negatiever gevoel geweest hadden we verloren", is het logische antwoord van de coach van AA Gent.

"Niet alleen omdat het totaal onverdiend zou zijn, maar ook omdat we dan de eerste plaats kwijt waren. Nu hebben we nog altijd alles in eigen handen om groepswinnaar te worden. We hadden moeten winnen vandaag, ookal waren er niet heel veel kansen. Onze beste kansen waren eigenlijk die afgekeurde doelpunten."

Vanhaezebrouck vond het moeilijk voetballen tegen Partizan Belgrado. "De omstandigheden waren verre van ideaal. Het was moeilijk combineren op een erg moeilijk te bespelen veld. Voetballen in één tijd is echt lastig zo. Het is al een tijdje zo, laat ons hopen dat er snel een oplossing gevonden wordt. We bekijken het intern, maar dat het niet in ons voordeel werkt, dat is wel duidelijk."

De invallers bezorgden Gent uiteindelijk nog een verdiend punt."Ze brachten wat schwung in de wedstrijd en het is niet toevallig dat we na hun komst weer meer tot kansen kwamen."

De omstandigheden waren verre van ideaal.

Hein Vanhaezebrouck

90+3' tweede helft
    90+2'

De drie minuten toegevoegde tijd zitten erop in Gent. AA Gent en Partizan Belgrado delen de punten (1-1) en dus is er nog niets beslist over groepswinst.

90+2'
    90+1'

Met een schotje buitenkant rechts is Depoitre nog gevaarlijk in de toegevoegde tijd. Het mag niet zijn voor de thuisploeg.

88'

Ricardo Gomes laat zijn ploeg nog een keertje opschuiven. Het einde is in zicht.

88'
    86'

Bij Partizan krijgt ex-Anderlecht- en ex-KVM-speler Obradovic nog vijf minuten speeltijd. Hij komt de doelpuntenmaker vervangen.

84'

Urosevic heeft een tweede wereldgoal in gedachten, maar nu verdwijnt de bal bijna uit het stadion. Nog 5 minuten.

83'
    82'

Popovic laat zich niet verrassen

Bijna klaart Tissoudali helemaal de klus. Popovic redt met een beenveeg.

82'

Invallers doen het voor Gent: Tissoudali zorgt voor de gelijkmaker

81'

Zit er nog meer in voor AA Gent? De thuisploeg gelooft er alvast in en trekt richting het doel van Popovic.

81'

Doelpunt voor

Tarik Tissoudali (KAA Gent) scoort. Het staat 1 - 1.
    1-1
    79'

Daar is de gelijkmaker!

AA Gent krijgt eindelijk wat het verdient. Tissoudali rondt voor doel af na een knappe aanval: 1-1.

74'

Natcho doet teken naar de kant dat hij gewisseld moet worden. Het Gentse publiek kan zijn plotse blijven liggen maar moeilijk smaken.

73'

Slim! Partizan-coach duwt eigen speler weg voor die zich revancheert

73'

Na een beloftevolle aanval kan De Sart Popovic niet verontrusten met een te flauw schot. De klokt tikt weg in het nadeel van AA Gent.