Kums brengt AA Gent stapje dichter bij Europese overwintering

  1. 6' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  1. 90+8' - Geel - Lazar Markovic
  2. 90+4' - Verv. Elisha Owusu door Adewale Oladoye
  3. 90+4' - Verv. Núrio door Bruno Godeau
  4. 81' - Verv. Giorgi Chakvetadze door Ilombe Mboyo
  5. 79' - Verv. Sven Kums door Julien De Sart
  6. 79' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Roman Bezoes
  7. 79' - Verv. Aleksandar Scekic door Aleksandar Lutovac
  8. 66' - Verv. Queensy Menig door Danilo Pantic
  9. 65' - Verv. Bibras Natcho door Milos Jojic
  10. 65' - Verv. Ivan Obradovic door Slobodan Uroševic
  11. 60' - Doelpunt - Sven Kums (0 - 1)
  12. 59' - Verv. Lazar Markovic door Filip Holender
  60'Sven Kums0 - 1

  AA Gent heeft een grote stap gezet in zijn ambitie om Europees te overwinteren. Het won het duel op het veld van medeleider Partizan Belgrado en blijft nu als enige met 9 op 9 over in Groep B van de Conference League. Sven Kums maakte op het uur de enige goal, op het eind was het nog even spannend tegen een ploeg die dit seizoen nog amper verloor.

  Partizan Belgrado - KAA Gent in een notendop:

  • Man van de Match: Gent met of zonder zijn aanvoerder is toch een wereld van verschil. Vadis Odjidja stond voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw in de basis en bedankte met een sterke prestatie. Zowel offensief als defensief deed de middenvelder meer dan zijn werk.

   

  • Sleutelmoment: Enkele minuten voor tijd besluit Partizan-verdediger Vujacic eens aan te leggen voor een schot. De Montenegrijn pakt uit met een enorme pegel, maar vindt Bolat en de lat op zijn weg. Geen gelijkmaker voor de thuisploeg, wel 3 punten voor Gent.

   

  • Opvallend: Voor deze wedstrijd was Partizan bezig aan een indrukwekkende zegereeks van 12 wedstrijden op rij (over alle competities heen). Met de 0-1-overwinning in Belgrado maakte Gent meteen ook een einde aan die straffe statistiek.

  Bekijk het verslag:

  Dominant Gent kan balbezit niet verzilveren

  In een sfeervol Partizanstadion namen de bezoekers onder leiding van Odjidja de wedstrijd meteen in handen. Na een knap een-tweetje met Depoitre werd de Gentse aanvoerder tegen de grond gewerkt in de zestien. Geen strafschop, wel geel voor een schwalbe. Een vreemde beslissing van scheidsrechter Madden.

  Gent bleef de wedstrijd controleren, maar echte doelkansen bij elkaar voetballen lukte lange tijd niet. Toen Depoitre na 20 minuten dan toch eens in stelling werd gebracht door Chakvetadze mikte de Belgische spits zijn poging hoog over het doel van Popovic.

  Partizan loerde op de counter en na dom balverlies van Okumu stond het niet veel later zowaar bijna 1-0. Gomes probeerde het met een lage schuiver, maar de Kaapverdische goaltjesdief zag zijn schot uiteindelijk nipt naast zoeven.

  Kums breekt de ban, gelijkmaker spat uiteen op de lat

  Aangestuwd door de zingende thuisfans kwam Partizan beter uit de kleedkamer. Toch was de eerste echte kans voor Gent, maar Chakvetadze stuurde de bal oog in oog met Popovic nog wild de tribune in.

  Een enorme misser, maar op het uur was het dan toch raak voor de bezoekers. Nadat Popovic Odjidja eerst nog knap van de 0-1 hield, was het Sven Kums die de openingstreffer op aangeven van Samoise tegen de netten kopte.

  Gent duwde het gaspedaal nu helemaal in, maar vond tot twee keer toe Popovic op zijn weg. Odjidja zag een knappe vrije trap in extremis nog van onder de lat weggehaald worden, waarna ook Nurio aan de 2e paal niet voorbij de Servische doelman geraakte.

  Partizan bleef hopen op de gelijkmaker en enkele minuten voor tijd leek die ook te gaan vallen. Vujacic verstuurde een kruisraket vanop zo'n 35 meter, maar zag de 1-1 via een vinger van Bolat op de lat uiteenspatten.

  Gent boekt zo een 9 op 9 en komt alleen aan de leiding in zijn groep. Europees overwinteren mag de manschappen van coach Hein Vanhaezebrouck nu dus niet meer ontsnappen.

  Kums: "Deze overwinning over 2 weken verzilveren"

  Sven Kums: "We zijn zeer tevreden, want we wilden hier een resultaat neerzetten. Het was natuurlijk niet altijd even mooi, ook deels door het veld. Vandaag was gewoon de overwinning het belangrijkste. Nu moeten we thuis deze overwinning verzilveren. Binnen twee weken moeten we dus vol aan de bak."

  Vadis Odjidja: "Het was een wedstrijd met veel strijd. We zaten heel goed in de wedstrijd en we waren de beste ploeg. Op het einde van de wedstrijd komen ze wel nog gevaarlijk opzetten, maar over het algemeen waren wij wel het gevaarlijkst. Het is volgens mij dan ook een verdiende overwinning."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. EINDE. KAA Gent wint met 0-1 van Partizan Belgrado en doet een reuzezaak in de Conference League. De bezoekers kwamen op het uur verdiend op voorsprong, maar kwamen vervolgens nog enkele keren goed weg. Met een 9 op 9 zetten de Buffalo's een grote stap richting Europese overwintering. .
  2. Gele kaart voor Lazar Markovic van Partizan Belgrado tijdens tweede helft, minuut 98
  3. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. De laatste minuut van de toegevoegde tijd gaat in. Gent kan de zege en leidersplaats nu echt wel ruiken. Komt er nog een laatste kans voor Partizan? .
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KAA Gent, Adewale Oladoye erin, Elisha Owusu eruit
  6. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KAA Gent, Bruno Godeau erin, Núrio eruit
  7. 5 minuten extra. Ondertussen krijgen we 5 minuten extra tijd. Houdt Gent de voorsprong vast? . tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. Vujacic op Bolat. Gent sleept zich nu echt wel naar het einde van de wedstrijd. Na een hoekschop belandt de bal op het hoofd van Vujacic. De Montenegrijn mikt zijn kopbal hard richting doel, maar vindt Bolat op zijn weg. .
  9. tweede helft, minuut 87. Pegel van Vujacic! Centrale verdediger Vujacic krijgt het op zijn heupen en probeert het dan maar eens vanop afstand. De Montegrijn verstuurt een raket vanaf zo'n 35 meter, maar ziet zijn pegel op de lat uiteenspatten. Ook Bolat zat er nog met een vingertje bij. .
  10. tweede helft, minuut 85. Bal van Partizan spat uiteen op de lat!

   Bal van Partizan spat uiteen op de lat!

  11. tweede helft, minuut 84. Bezus steekt het hele veld over, maar talmt dan te lang om Mboyo aan te spelen. Gent profiteert zeker niet optimaal van de ruimte die het krijgt. .
  12. tweede helft, minuut 81. Met Partizan dat op zoek moet naar de gelijkmaker liggen er mogelijkheden voor Gent op de tegenaanval. De Sart probeert Bezus te bereiken met een wippertje, maar slaagt net niet in zijn opzet. .
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAA Gent, Ilombe Mboyo erin, Giorgi Chakvetadze eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Julien De Sart erin, Sven Kums eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KAA Gent, Roman Bezoes erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Partizan Belgrado, Aleksandar Lutovac erin, Aleksandar Scekic eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Licht gaat even uit bij Popovic. Het licht gaat even uit bij doelman Popovic. De Serviër wil een simpele terugspeelbal in een tijd wegwerken, maar trapt daarbij een gat in de lucht. Gelukkig voor Partizan kan Depoitre net niet profiteren. .
  18. tweede helft, minuut 76. Pantic slingert zich voorbij 3 Gent-spelers, maar talmt dan veel te lang om een gevolg te breien aan zijn knappe actie. Partizan komt steeds meer opzetten in de slotfase van deze partij. .
  19. tweede helft, minuut 75. Net geen Depoitre. Chakvetadze draait zich knap weg van zijn dichtste belager en stuurt vervolgens Depoitre het straatje in. De Belgische aanvaller kan uiteindelijk net niet bij de pass om Popovic echt aan het werk te zetten. .
  20. tweede helft, minuut 72. Odjidja steekt het veld op heerlijke wijze over, maar is dan te onnauwkeurig in zijn passing om Depoitre weg te sturen. De ruimtes worden steeds maar groter in deze wedstrijd.  .