Bakayoko neemt PSV bij de hand met twee assists.

Veerkrachtig PSV versiert gelijkspel bij Rangers, 3 Belgische assists in aangename pot

1. 36' - Geel - James Tavernier
  2. 45' - Doelpunt - Abdallah Sima (1 - 0)
  1. 48' - Geel - Borna Barišic
  2. 57' - Geel - Todd Cantwell
  3. 61' - Doelpunt - Ibrahim Sangaré (1 - 1)
  4. 67' - Verv. Abdallah Sima door Rabbi Matondo
  5. 67' - Verv. Ryan Jack door John Lundstram
  6. 69' - Verv. Ismael Saibari door Guus Til
  7. 76' - Doelpunt - Rabbi Matondo (2 - 1)
  8. 80' - Doelpunt - Luuk de Jong (2 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 22/08/23 - 21:00
45'
Abdallah Sima
45'
1 - 0
61'
Ibrahim Sangaré
1 - 1
61'
76'
Rabbi Matondo
76'
2 - 1
80'
Luuk de Jong
2 - 2
80'

Tussen Glasgow Rangers en PSV is nog niets beslist. De Schotten kwamen in eigen huis tot twee keer toe op voorsprong, maar PSV knokte zich naar een verdiend gelijkspel. Cyriel Dessers en Johan Bakayoko (2) deden hun duit in het zakje met 3 assists.

PSV – met Noa Lang en Johan Bakayoko in de basis en Yorbe Vertessen op de bank – kwam in de eerste helft weinig tot niet in de problemen tegen de Rangers.

Maar Nicolas Raskin en Cyriel Dessers konden halfweg toch met een boost de kleedkamer induiken.

PSV riep het onheil over zichzelf af na geklungel van Ibrahim Sangaré. Abdallah Sima nam het prutswerk in dank aan en krulde de 1-0 fraai binnen.

PSV was niet van slag en kreeg op het uur loon naar werken. Bakayoko legde af en na een sluw overstapje kon Sangaré van dichtbij zijn fout herstellen.

Maar toch gaf PSV het weer uit handen. Dessers – randje buitenspel – bood invaller Rabbi Matondo (ex-Cercle Brugge) een kwartier voor tijd de 2-1 aan.

Wie dacht dat PSV deze keer geen antwoord zou kunnen formuleren, kwam bedrogen uit. Enkele minuten later kopte Luuk de Jong een corner van Bakayoko binnen.

De thuisploeg stak zijn hand nog uit naar de 3-2, maar zal het volgende week in Eindhoven moeten fixen.

2-2 is overigens dezelfde score als vorig jaar in hetzelfde stadium van de Champions League. Een jaar geleden rekenden de Schotten met PSV af in de return op Nederlands grondgebied.

90+6'
Kieran Dowell (Rangers) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Rabbi Matondo (Rangers) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Borna Barišic neemt de hoekschop voor Rangers. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
90+3'
Rabbi Matondo (Rangers) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Sam Lammers (Rangers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joey Veerman (PSV).
90+1'
Hoekschop voor Rangers. James Tavernier trapt die naar de tweede paal.
90+1'

88'
Sam Lammers (Rangers) haalt uit...
88'
Danilo (Rangers) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
Redding van Walter Benitez (PSV), die de bal al duikend kan pareren.
87'
Yorbe Vertessen (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John Lundstram (Rangers).