Trossard en Arsenal verliezen na een goal in de toegevoegde tijd van Galeno.

Een bommetje in de 94e minuut: Porto-spits Galeno beslist zenuwslag tegen Arsenal met heerlijke knal

8. 90' - Verv. Wendell door Stephen Eustáquio
  9. 90+4' - Doelpunt - Wenderson Galeno (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 21/02/24 - 21:01
90+4'
Wenderson Galeno
90+4'
1 - 0

Een ontknoping die nog lang zal nazinderen in Porto. In de allerlaatste minuut poeierde de Portugese spits Galeno het eerste en enige doelpunt in het Champions League-duel tegen Arsenal binnen. Een doelpunt dat het perfecte plannetje van zijn trainer Sergio Conceição bezegelde. Het Arsenal van Leandro Trossard bleef een schim van zichzelf

Geen bezoekende trap tussen de palen

Dat FC Porto een moeilijk te bekampen toernooiploeg is, weten we inmiddels in België. Vraag dat maar aan Club Brugge en Antwerp ...

Geen schande. Na vanavond kunnen ook Arsenal en Leandro Trossard erover meespreken.

Na 93 minuten tegen een blauwe muur gebeukt te hebben, kreeg de ploeg van Mikel Arteta het deksel op de neus van de lepe boefjes van Sergio Conceição. Met een fabelachtig afstandsschot trapte Galeno zijn ploeg en alle supporters in het Estádio do Dragão naar de zevende hemel: 1-0.

Loon naar werken voor het team van Conceição. De thuisploeg werd perfect neergepoot door zijn meester-tacticus. Aanvallend loerde het gevaarlijk op de counter en verdedigend trok het een oninneembare burcht op.

Een tekenende statistiek: Arsenal trapte in de hele wedstrijd geen enkele keer tussen de palen. Een unicum tijdens het bewind van Arteta.

Trossard was degene die met een alles-of-niets-volley nog het dichtst bij het doel kwam, maar ook hij ging samen met zijn onherkenbare ploeg ten onder. Als Arsenal en Mikel Arteta nog een nieuwe uitdaging zochten, hebben ze die alvast gevonden.

Het tactische steekspel wordt over enkele weken in Londen vervolgd.

Bij Arsenal baalden ze na de late domper.

22:51

EINDE: 1-0!

Een ontknoping die nog lang zal nazinderen in Porto. In de allerlaatste minuut poeierde de Portugese spits Galeno de eerste en het enige doelpunt in het Champions League-duel tegen Arsenal binnen. Een doelpunt die het perfecte plannetje van zijn trainer Sergio Conceição bezegelde. Het Arsenal van Leandro Trossard bleef een schim van zichzelf

90+3'

Doelpunt Porto: 1-0!

Jawel! Daar is dan toch het doelpunt voor Porto. Galeno mikt het leer loepzuiver in de verste hoek vanaf 20 meter. Het plannetje van Conceição is gelukt.

90+1'

90'
90'

Daar is Arsenal nog eens met een kans(je). Op een stilstaande fase torent Gabriel nog eens boven alles en iedereen uit. De verdediger kan knikken, maar mikt zijn kopbal in de handen van de Portugese doelman. Einde verhaal?

85'
84'

De wissels hebben het tempo wat uit de wedstrijd gehaald. Zo heeft Jorginho allerminst vuur in de wedstrijd gebracht. Integendeel. Hij haalt het tempo met slordigheden uit partij. Kan Arsenal toch nog uitpakken met een slotoffensief?

82'
81'
75'

Exit Trossard

Einde wedstrijd voor Leandro Trossard. Onze landgenoot kwam niet nadrukkelijk in het stuk voor, maar versierde wel de beste schietkans voor zijn ploeg. Zijn vervanger is de verdedigende middenvelder, Jorginho. Is Arsenal dan tevreden met een puntje?

74'
68'

De jonge Pepe is bij momenten ongrijpbaar. Alsof Havertz met zijn blote handen naar rook aan het grijpen is, laat hij zijn tegenstander in de grote rechthoek glippen. Pepe legt de bal ook nog eens goed terug naar het penaltypunt, maar daar komt de onvermijdelijke Rice de situatie ontzenuwen.