Ga naar de inhoud
De Bruyne maakt indruk tegen Kopenhagen.

Kevin De Bruyne zwaait ook in de CL weer met zijn toverstokje, met klassegoal en 2 assists

 di 13 februari 2024 22:56
MCI
einde
3-1
FCK
 1. 11' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (0 - 1)
 2. 21' - Verv. Jack Grealish door Jéremy Doku
 3. 34' - Doelpunt - Magnus Mattsson (1 - 1)
 4. 45+1' - Doelpunt - Bernardo Silva (1 - 2)
 1. 55' - Verv. Viktor Claesson door Andreas Cornelius
 2. 70' - Verv. Diogo Gonçalves door Oscar Højlund
 3. 71' - Geel - Rasmus Falk Jensen
 4. 74' - Geel - Kevin Diks
 5. 78' - Verv. Bernardo Silva door Matheus Nunes
 6. 81' - Verv. Magnus Mattsson door Jordan Larsson
 7. 81' - Verv. Elias Achouri door Christian Sørensen
 8. 90+2' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 3)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
11'
Kevin De Bruyne
0 - 1
Kevin De Bruyne
11'
34'
Magnus Mattsson
34'
Magnus Mattsson
1 - 1
45+1'
Bernardo Silva
1 - 2
Bernardo Silva
45+1'
90+2'
Phil Foden
1 - 3
Phil Foden
90+2'

Manchester City heeft de terugmatch van de 1/8e finales van de Champions League tegen Kopenhagen al min of meer overbodig gemaakt, door met 1-3 te gaan winnen in Denemarken. Phil Foden en Kevin De Bruyne verdeelden en heersten op het middenveld en op het scoreblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kopenhagen-Manchester City in een notendop

 • Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Kopenhagen, tegen het spel in, lijken we af te stevenen op een échte match en misschien wel een lastige tweede helft voor Manchester City. Tot Kevin De Bruyne vlak voor de rust een mislukte controle met wat geluk omtovert tot een assist voor Bernardo Silva. Zo kon City toch met een voorsprong de kleedkamer in.

 

 • Man van de Match: Natuurlijk was het heerlijk om Phil Foden te zien floreren op het middenveld, met zijn passjes en dribbels. Maar met onze Belgische bril op kiezen we toch voor Kevin De Bruyne, die door een blessure pas zijn eerste CL-match speelde van het seizoen en meteen goed was voor 1 goal en 2 assists.

 

 • Statistiek: Manchester City is al 21 matchen op een rij ongeslagen in Europa. Enkel Espanyol (van 2006 tot 2019) zette een langere reeks neer.

De Bruyne meteen weer van goudwaarde

Welkom terug, Kevin De Bruyne! Het was van de finale van de Champions League geleden - waarin hij uitviel met een blessure - dat De Bruyne nog op het kampioenenbal had gedanst. Maar zijn danspasjes is hij nog niet verleerd.

 

Een verschroeiende start van Manchester City mondde uit in een doelpunt van De Bruyne, een schuine schuiver in het hoekje.

 

Even later mocht Jeremy Doku sneller dan verwacht zijn entree maken, nadat Jack Grealish een blessure had opgelopen.

 

Bij Kopenhagen zagen ze bijwijlen sterretjes, en niet enkel die met een shirt van Manchester City aan.

 

Minder sterallures bij doelman Ederson, wiens foute pass de verrassende gelijkmaker inluidde. Magnus Mattsson, voor de winterstop zowaar nog bij NEC aan het werk, werkte af met een gekrulde plaatsbal.

Doku
Doku komt de geblesseerde Grealish vervangen.

Deense hoop deemstert weg

Het doelpunt sterkte Kopenhagen in de gedachte dat er misschien wel iets te rapen viel. De fanatieke thuisfans hoefden daarvoor zelfs niet eens overtuigd te worden.

 

Maar Bernardo Silva kreeg het Parken-stadion vlak voor de rust alsnog stil. De Bruyne wou na een gemiste controle de bal heroveren, zijn gebikkel belandde bij Bernardo Silva, die ook fraai afwerkte.

Een harde dobber voor Kopenhagen, dat na de rust nog wel even aanzette, maar steeds meer op zijn limieten botste, vooral dan fysiek. Gaatjes konden niet meer consequent dichtgelopen worden.

 

Het was nu enkel nog wachten op de obligate goal(s) van Erling Haaland. Alleen had de Noorse doelpuntenmachine een offday.

 

Dan doen wij het maar, dachten uitblinkers De Bruyne en Phil Foden. De Bruyne legde vanaf de achterlijn terug op Foden, die amper nog kon missen. Een gedroomd einde van een geslaagde Europese avond voor Manchester City.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+4'

Einde: Manchester City maakt terugmatch overbodig

Dankzij de 1-3 van Phil Foden lijkt de laatste hoop van Kopenhagen om de terugmatch te redden verdwenen. Foden en De Bruyne waren de generaals die verdeelden en heersten.

90+4' tweede helft
90+2'

GOAL: Foden maakt er 1-3 van!

Nog een assist voor Kevin De Bruyne, nu helemaal bewust. Hij duikt het hoekje in en trekt terug op Phil Foden, die zijn knappe match bekroont met een doelpunt.

90+1'

Haaland tot 2 keer toe

Het kruit van Erling Haaland blijft droog, hier in Kopenhagen. Tot twee keer toe krijgt hij een kans om Grabara te kloppen, zonder succes.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
87'

Vrijschop De Bruyne

Kevin De Bruyne zet zich achter de bal voor een interessante vrijschop. Hij ziet dat Kopenhagen geen mannetje opoffert als deurmat onder het muurtje en probeert het met een schuiver. De bal verliest onderweg te veel snelheid en Grabara heeft er geen moeite mee.

85'

Niet de avond van Haaland

Doku doet de match uit op de rechterflank. Met zijn cross viseert hij Haaland aan de tweede paal, die net niet hoog genoeg kan klimmen om zijn kopbal te drukken.

83'
81'
81'
81'

Jordan Larsson

Doelpuntenmaker Magnus Mattsson wordt naar de kant gehaald. In zijn plaats een speler met een achternaam als een klok: Larsson. Het is de zoon van Henrik Larsson, ex-speler van onder andere Barcelona.

80'

De kaars van Kopenhagen is stilaan uitgeblazen. Logisch, want ze hebben de longen uit hun lijf gelopen om het alle gaten te kunnen dichten. Kan Manchester City daar in de laatste 10 minuten van profiteren of vinden ze het welletjes?

78'
wissel
77'

Haaland weer niet

Prachtig voetbal van Manchester City, met ook een rol voor Doku. Haaland is het eindstation, maar de afwerking laat hem weer in de steek.

74'
FC Kopenhagen
72'

Bernardo Silva grimast

Kevin Diks test de kwaliteit van het scheenbeen van Bernardo Silva. Die lijkt te twijfelen of hij wel voort kan spelen. Hij probeert het toch.

71'
FC Kopenhagen