Manchester CityRB Leipzig
Glenn Nyberg
Etihad Stadium
51402

BEKIJK: Loïs Openda schittert met twee doelpunten, maar verliest nog na straffe comeback City

di 28 november 2023 22:59
  1. 13' - Doelpunt - Loïs Openda (0 - 1)
  2. 21' - Geel - Rúben Dias
  3. 33' - Doelpunt - Loïs Openda (0 - 2)
  1. 54' - Verv. Jack Grealish door Jéremy Doku
  2. 54' - Verv. Kyle Walker door Julián Álvarez
  3. 54' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 2)
  4. 60' - Verv. Loïs Openda door Benjamin Sesko
  5. 60' - Verv. Emil Forsberg door Christoph Baumgartner
  6. 70' - Doelpunt - Phil Foden (2 - 2)
  7. 74' - Verv. Amadou Haidara door Fabio Carvalho
  8. 75' - Verv. Xavi Simons door Yussuf Poulsen
  9. 87' - Doelpunt - Julián Álvarez (3 - 2)
  10. 88' - Verv. Xaver Schlager door Kevin Kampl
  11. 90+3' - Verv. Joško Gvardiol door Sergio Gómez
UEFA Champions League - speeldag 5 - 28/11/23 - 21:00
13'
Loïs Openda
0 - 1
Loïs Openda
13'
33'
Loïs Openda
0 - 2
Loïs Openda
33'
54'
Erling Haaland
54'
1 - 2
70'
Phil Foden
70'
Phil Foden
2 - 2
87'
Julián Álvarez
87'
3 - 2

Doku? Haaland? Vooral Loïs Openda trok de aandacht naar zich toe in Manchester City - RB Leipzig. De Rode Duivel schitterde door voor rust twee keer genadeloos toe te slaan. Dat de thuisploeg later nog op en over de Duitsers ging, bedierf de pret wel een béétje.

Tegen Manchester City is er normaal niks gemakkelijk. En dus verdient Loïs Openda alle lof voor het feit dat hij zijn twee goals tegen de titelverdediger er eenvoudig deed uitzien.

Eerst strafte de spits twijfelachtig verdedigen van Akanji af na een langeafstandsbal van doelman Blaswich.

20 minuten later trok Openda zich weer in zijn hoogste versnelling, toen hij vanop de eigen helft opnieuw zijn directe tegenstander voorbij draaide en alweer ijskoud bleef voor doel.

0-2. Met de groeten van Loïs Openda, die ostentatief het vingertje op de mond legde.

Comeback City

De thuisfans sussen was nochtans niet nodig, ambiance was er namelijk amper door de prestatie van City voor rust.

Gelukkig volstond een invalbeurt van Jeremy Doku in minuut 54 om elektriciteit door de tribunes van Manchester te jagen - het zegt veel over de reputatie die onze landgenoot in korte tijd daar heeft opgebouwd.

Al in dezelfde minuut vond Haaland de aansluitingstreffer.

In de wedstrijd zonder inzet - groepswinst niet meegeteld - mocht dubbele doelpuntenmaker Openda rond het uur gaan rusten.

Vanop de bank zag de spits in de 70e minuut Foden de gelijkmaker scoren. In het absolute slot duwde Alvarez zelfs nog de 3-2 tegen de netten.

Zou het de vreugde bij Openda een béétje getemperd hebben?

90+7'
David Raum neemt de hoekschop voor RB Leipzig. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Sergio Gómez (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bernardo Silva (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
90+2'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Erling Haaland (Manchester City) stond buitenspel.
90'

90'
David Raum (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bernardo Silva (Manchester City).
88'
87'

Julián Álvarez (Manchester City) scoort. Het staat 3 - 2.
85'
De poging wordt gered door Janis Blaswich (RB Leipzig), die geen rebound weggeeft.
85'
De voorzet komt tot bij Erling Haaland (Manchester City). Zijn kopbal gaat richting doel...
85'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Julián Álvarez (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
82'
79'
Joško Gvardiol (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Christoph Baumgartner (RB Leipzig).
76'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Fabio Carvalho (RB Leipzig) stond buitenspel.
75'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Fabio Carvalho (RB Leipzig), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.