Gabriel Jesus en Arsenal met sprekend gemak naar de 1/8e finales in de Champions League.

59987

Arsenal trakteert zich op 1/8e finales met monsterscore en helpt zo PSV een handje

wo 29 november 2023 23:10
  1. 13' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 0)
  2. 21' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 0)
  3. 23' - Doelpunt - Bukayo Saka (3 - 0)
  4. 27' - Doelpunt - Gabriel Martinelli (4 - 0)
  5. 41' - Geel - Nampalys Mendy
  6. 45+1' - Doelpunt - Martin Ødegaard (5 - 0)
  7. 82' - Verv. Gabriel Jesus door Eddie Nketiah
  8. 86' - Doelpunt strafschop - Jorginho (6 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 5 - 29/11/23 - 21:01
13'
Kai Havertz
13'
Kai Havertz
1 - 0
21'
Gabriel Jesus
21'
2 - 0
23'
Bukayo Saka
23'
Bukayo Saka
3 - 0
27'
Gabriel Martinelli
27'
4 - 0
45+1'
Martin Ødegaard
45+1'
5 - 0
86'
Jorginho
86'
Jorginho
6 - 0

Arsenal heeft nog maar eens indruk gemaakt. De troepen van Mikel Arteta hielden geen spaander heel van Lens en zijn zo zeker van de volgende ronde in de Champions League. Een indrukwekkende eerste helft met 5 doelpunten maakte de tweede helft overbodig. Dankzij de zege van Arsenal is PSV zeker van de volgende ronde.

Het Arsenal van Mikel Arteta is een geoliede machine.

De Gunners voetbalden vanavond het Franse Lens van de mat met indrukwekkend en frivool voetbal.

Na een verkenningsrondje in het begin van de wedstrijd haalde de thuisploeg de trekker over in een knotsgek kwartier.

Eerst was het Havertz die opdook in de zestien om de openingstreffer van dichtbij binnen te duwen op aangeven van Jesus. Die laatste achtte daarna zijn moment gekomen om de dubbele voorsprong op het scorebord te zetten.

Een sterke Bukayo Saka kon niet achterblijven en scoorde met wat meeval zijn 3e doelpunt van deze campagne.

Dat kan ik ook, dacht die andere winger Martinelli. De Braziliaan deed zijn duit in het zakje met een knappe individuele actie en dito afwerking.

Einde van het speelkwartiertje, ook van de wedstrijd?

Toch niet als het van Martin Odegaard afhing. De kapitein legde op slag van rust de 5-0 in het mandje met een heerlijke volley.

Arsenal is zo de eerste ploeg in de Champions League die erin slaagt een eerste helft af te ronden met 5 verschillende doelpuntenmakers. Het gevaar komt langs alle kanten.

De tweede helft was een maat voor niets waarin Jorginho nog de monsterscore vanaf de stip vastlegde.

In Eindhoven kon het feestje nu ook officieel van start gaan.

Arsenal maakt indruk tegen Lens.

90+3'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin Danso (RC Lens).
90+1'
Elye Wahi (RC Lens) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

88'
William Saliba (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Elye Wahi (RC Lens).
88'
Kai Havertz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Angelo Fulgini (RC Lens).
86'

Arsenal

Jorginho (Arsenal) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
penalty
Jorginho
Arsenal
85'
Strafschop voor Arsenal. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
83'
De ref fluit een strafschop, Abdukodir Khusanov (RC Lens) heeft hands gemaakt.
82'
Ben White (Arsenal) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
82'
Martin Ødegaard neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
79'
Martin Ødegaard (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Massadio Haïdara (RC Lens).
76'
Abdukodir Khusanov (RC Lens) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Reiss Nelson (Arsenal).
76'
Reiss Nelson neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
75'
74'
Declan Rice neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.