58'
Nemanja Gudelj
58'
1 - 2

Na de uitschuiver in Noord-Frankrijk, heeft Arsenal weer orde op zaken gezet in de Champions League. Leandro Trossard zag Brazilianen Martinelli en Jesus de wedstrijd beslissen. Dodi Lukebakio kon het tij niet keren voor Sevilla.

Na een verrassende nederlaag tegen Lens had Arsenal wat goed te maken. Net dan was een verplaatsing naar Sevilla geen cadeau.

Dat merkten de elf basispionnen van Mikel Arteta snel. In de regen vocht de ploeg felle duels uit, maar grote kansen bleven uit. Leandro Trossard wachtte in de droogte van de dug-out geduldig op zijn kans.

Maar het was uitgerekend zijn concurrent Gabriel Martinelli die het verschil maakte op slag van rust. Hij holde het halve veld over, omspeelde de keeper en vierde zijn eerste goal op het kampioenenbal.

Plots barstte de wedstrijd helemaal open.

Meteen na rust krulde die andere Braziliaan met voornaam Gabriel de 0-2 op het bord. Het signaal voor Alonso om een bleke Dodi Lukebakio naar de kant te halen bij Sevilla.

Gudelj verzorgde het antwoord van de thuisploeg. De verdediger kopte de aansluitingstreffer voorbij Raya.

Trossard mocht Arsenal helpen de voorsprong vasthouden. Dat lukte de Rode Duivel. Hij prijkt met Arsenal weer bovenaan de groep met 6 op 9.

90+7'
Lucas Ocampos (Sevilla) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juanlu Sánchez (Sevilla).
90+5'
Marcos Acuña (Sevilla) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+5'
Ivan Rakitic neemt de hoekschop voor Sevilla. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
Sergio Ramos (Sevilla) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+1'

90'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Ramos (Sevilla).
88'
Mariano Díaz (Sevilla) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
86'
Eddie Nketiah (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nemanja Gudelj (Sevilla).
85'
Juanlu Sánchez (Sevilla) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Trossard (Arsenal).
84'
Vrije trap voor Sevilla. William Saliba (Arsenal) hield Sergio Ramos vast en dat had de scheidsrechter gezien.
84'
Leandro Trossard neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.