Dessers scoort eerste goal voor Rangers, maar baalt ook na penaltyfout tegen Genk-beul Servette

wo 9 augustus 2023 23:43
SER
1-1
RAN
  1. 7' - Doelpunt strafschop - James Tavernier (1 - 0)
  2. 14' - Geel - David Douline
  3. 16' - Doelpunt - Cyriel Dessers (2 - 0)
  4. 45' - Doelpunt strafschop - Chris Bedia (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 09/08/23 - 20:46
7'
James Tavernier
7'
1 - 0
16'
Cyriel Dessers
16'
2 - 0
45'
Chris Bedia
2 - 1
Chris Bedia
45'

Avond met gemengde emoties voor Cyriel Dessers. In de derde voorronde van de Champions League scoorde de spits zijn eerste doelpunt voor het Schotse Rangers. Alleen veroorzaakte Dessers tegen Genk-beul Servette ook wel een ongelukkige penalty, waardoor zijn ploeg met een kleine marge naar de return in Zwitserland trekt.

Zijn oerschreeuw verraadde opluchting.

In een levensbelangrijk Champions League-duel tegen Servette scoorde Cyriel Dessers zijn eerste doelpunt voor het Schotse Rangers. Een echte spitsengoal, die Ibrox voor de tweede keer in het openingskwartier deed ontploffen.

Eerder had ploegmaat James Tavernier het feestje op gang getrapt door een penalty om te zetten.

Met 2-0 leek Rangers op koers te liggen om met een uitstekende uitgangspositie naar de return in Zwitserland te trekken. Alleen weet Racing Genk als geen ander: met Servette ben je nooit klaar.

Kort voor rust veranderde de vreugde van Dessers in frustratie toen hij met een ongelukkige handsbal een penalty veroorzaakte. Een kans die oude bekende Chris Bedia niet liet liggen.

Op het uur moesten de bezoekers (net als in Genk) nog met tien verder, maar konden ze de schade tot 2-1 beperken. Dessers zag een tweede treffer nog gekeerd door de bezoekende doelman.

Alles dus nog mogelijk voor de terugmatch van volgende week.