73'
Ibrahim Sangaré
73'
4 - 1

Dankzij een knappe wedstrijd van Johan Bakayoko staat PSV een klein stapje dichter bij het kampioenenbal. De Rode Duivel leverde de eerste twee assists in de thuismatch tegen Sturm Graz. Het openingsakkoord van een doelpuntrijke avond in Eindhoven.

In de voorlaatste horde richting Champions League kreeg PSV de Oostenrijkers van Sturm Graz voorgeschoteld.

Johan Bakayoko mocht aan de partij beginnen en dribbelde zijn tegenstander dol alvorens die opgewarmd was. Met een gelukje bezorgde hij 18-jarig jeugdproduct Babadi een assist voor zijn eerste goal bij het A-team.

De doelpuntentrein was vertrokken, nog voor het halfuur vond de Rode Duivel boomlange spits Luuk de Jong voor de 2-0. Die laatste maakte nog voor rust zijn tweede treffer in zijn 100e Europese optreden.

De tegentreffer van Stankovic baarde PSV geen zorgen, zeker omdat de thuisploeg zelf zijn voorsprong nog uitdiepte in de tweede helft. Het signaal om Bakayoko welverdiende rust te gunnen, landgenoot Yorbe Vertessen kwam hem vervangen.

PSV staat dankzij de ruime zege met één been in de laatste voorronde van het kampioenenbal.

Bekijk de tweede assist van Bakayoko:

90+3'
Joey Veerman (PSV) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'
Tomi Horvat (Sturm Graz) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

89'
Jordan Teze (PSV) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
Javier Serrano (Sturm Graz) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ismael Saibari (PSV).
86'
86'
Javier Serrano (Sturm Graz) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Bij Sturm Graz wordt de hoekschop genomen door Alexander Prass. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
83'
83'
Alexander Prass neemt de hoekschop voor Sturm Graz. Hij dropt de bal centraal voor doel.
82'
Luuk de Jong (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Greg Wüthrich (Sturm Graz).
78'
Luuk de Jong (PSV) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
73'

PSV

Joey Veerman (PSV) schildert een voorzet op het hoofd van Ibrahim Sangaré en die kopt de 4 - 1 tegen het net.
72'
Greg Wüthrich (Sturm Graz) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ismael Saibari (PSV).