Ga naar de inhoud
Tolu Arokodare
Tolu Arokodare opent de score in Genève.

Genk opent Champions League-voorronde met billijk gelijkspel in Zwitserland

 di 25 juli 2023 22:28
GNK
einde (pen.)
21-24
SER
 1. 22' - Doelpunt - Toluwalase Emmanuel Arokodare (0 - 1)
 2. 29' - Geel - David Douline
 3. 40' - Geel - Alexis Antunes
 1. 53' - Geel - Daniel Muñoz
 2. 60' - Verv. Bilal El Khannous door Anouar Ait El Hadj
 3. 69' - Verv. Bryan Heynen door Aziz Ouattara Mohammed
 4. 73' - Verv. Dereck Kutesa door Boubacar Fofana
 5. 73' - Verv. Alexis Antunes door Jeremy Guillemenot
 6. 79' - Doelpunt - Steve Rouiller (1 - 1)
 7. 81' - Geel - Joseph Paintsil
 8. 81' - Verv. David Douline door Gaël Ondoua
 9. 81' - Verv. Chris Bedia door Ronny Rodelin
 10. 85' - Geel - Carlos Cuesta
 11. 86' - Verv. Patrik Hrošovský door Matías Galarza
 12. 87' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Yira Sor
 13. 90+3' - Geel - Jeremy Guillemenot
UEFA Champions League - speeldag 1 - 25/07/23 - 20:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
22'
Toluwalase Emmanuel Arokodare
0 - 1
Toluwalase Emmanuel Arokodare
22'
79'
Steve Rouiller
79'
Steve Rouiller
1 - 1

Racing Genk is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel in de tweede voorronde van de Champions League. De Belgische vicekampioen opende de score in een amusante wedstrijd, diep in de tweede helft maakte Servette FC verdiend gelijk. Volgende week woensdag volgt de terugmatch in Genk.

Servette FC - Racing Genk in een notendop:

 • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd komt Racing Genk nog bijzonder dicht bij een overwinning. Na een vrije trap van Trésor haalt Cuesta van dichtbij uit. Doelman Frick is geklopt, maar Crivelli brengt redding op de lijn. 

 • Man van de match: Maarten Vandevoordt scheerde hoge toppen in Genève. Met knappe reddingen hield hij zowel Cognat, Antunes, Crivelli als Fofana van een treffer. Enkel op de kopbal van Rouiller moest de doelman zich gewonnen geven.

 • Opvallend: Meer dan 16.000 Zwitserse supporters zakten vanavond af naar het Stade de Genève om Servette aan te moedigen. Een hoogdag voor de Zwitserse vicekampioen, want het levert de beste recette op in ruim vier jaar. 

Arokodare trefzeker, Vandevoordt én paal voorkomen gelijkmaker

De match van het jaar voor Servette FC en ook voor Racing Genk waren de belangen niet te onderschatten in Genève. De Zwitserse vicekampioen schoot het best uit de startblokken. Een retro van Crivelli baarde Vandevoordt weinig zorgen, de doelman had wél een knappe redding nodig op een schot van Cognat.

Servette was de betere ploeg in de openingsfase, maar het was Genk dat halfweg de eerste helft op voorsprong kwam. Frick werkte een knap schot van Paintsil in corner en daarop sloegen de bezoekers genadeloos toe. Hrosovsky schilderde de bal op het hoofd van Arokodare en die liet Frick kansloos achter.

Het antwoord van Servette liet niet lang op zich wachten. Bédia, ex-Charleroi en Zulte Waregem, kreeg te veel ruimte in de zestien en besloot van dichtbij rakelings naast. Vandevoordt moest dan weer tussenbeide komen op een poging van Antunes.

Kort voor de rust kwam Servette pas echt dicht bij de gelijkmaker. Douline pakte plots uit met een parel van een schot. Vandevoordt was nu wel geklopt, maar de paal bracht redding voor Genk. 

De openingstreffer van Arokodare:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Crivelli houdt Genk van late winning goal

Trésor, op de bank gestart, mocht wel opdraven in de tweede helft. De Rode Duivel miste zijn entree niet. Na een knappe versnelling op links bood hij Heynen de 0-2 op een serveerschaaltje aan, maar de Genkse aanvoerder besloot te slap en zo kon Frick redding brengen.

Bijna kreeg Genk het deksel op de neus toen McKenzie zich liet aftroeven op een lange bal. Na een knappe borstcontrole kon Crivelli alleen voor Vandevoordt uithalen, maar de Genkse doelman onderstreepte zijn sterke wedstrijd met een knappe reflex.

Een ongelukkige owngoal van Tsunemoto zorgde even voor 0-2, maar de treffer werd afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Paintsil. Meteen daarna was het weer bijna raak voor Servette, maar Cognat mikte een fraaie plaatsbal rakelings naast.

Scoren lukte niet voor Cognat, een assist geven wel. Ruim 10 minuten voor het einde schilderde hij een vrije trap op het hoofd van Rouiller en Vandevoordt moest zich dan toch gewonnen geven. 

Een verdiende gelijkmaker voor Servette, maar het venijn zat bijna nog in de staart voor de Zwitserse ploeg. Na een vrije trap van Trésor diep in de extra tijd viel de bal voor de voeten van Cuesta. Al vallend kwam die akelig dicht bij de winning goal, maar Crivelli redde op de lijn.

De late gelijkmaker van Servette FC:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Volgende week hopelijk volgepakt stadion"

"We trekken met een dubbel gevoel huiswaarts", blikt Wouter Vrancken terug op de match.

 

"We brachten niet de kwaliteit die we normaal hebben in balbezit, tegen een Servette dat met veel power voor de dag kwam."

 

"Volgende week woensdag hebben we opnieuw een kans", gaat de coach voort. "Als je zag hoe geweldig de Genkse fans opnieuw waren op deze Europese verplaatsing, hoop ik volgende week op een volgepakt stadion."

Wouter Vrancken en René Weiler
Wouter Vrancken en René Weiler (ex-Anderlecht, nu Servette FC).

Fase per fase

90+8' tweede helft
90+8'

Einde

Racing Genk komt niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Servette FC. Arokodare bracht de bezoekers op een hoekschop al vroeg op voorsprong. Nadien kwam Servette enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar Vandevoordt en de paal staken er een stokje voor. In de slotfase kon Rouiller de thuisploeg dan toch langszij brengen. Diep in de extra tijd ging Genk bijna nog met de winst lopen, maar Crivelli bracht redding op de lijn.

90+7'

Crivelli haalt de bal van de lijn!

Diep in de extra tijd komt Genk nog bijzonder dicht bij de winning goal op een vrije trap van Trésor. De bal komt uiteindelijk bij Cuesta, maar zijn schot wordt nog net op de lijn gekeerd door Crivelli.

90+3'
90+2'

Paintsil snijdt nog eens de zestien in, maar hij maakt de kapbeweging te veel. Hier zat meer in. Het zal volgende week woensdag in de Cegeka Arena moeten gebeuren.

90+1'

5 minuten extra

Nog 5 minuten krijgen beide ploegen om het verschil te maken. Al zullen ze bij Servette wellicht best blij zijn met dit resultaat.

90'

De wedstrijd loopt op zijn laatste benen, maar wellicht krijgen we er na de vele onderbrekingen nog wel enkele minuten bij. 

86'

Dubbele wissel

Sor en Galarza worden nog in de strijd gedropt bij Genk. Arokodare en Hrosovsky, samen verantwoordelijk voor de Genkse goal vanavond, mogen gaan rusten.

85'
83'

Vandevoordt blijft bij de pinken

Vandevoordt laat nog maar eens zijn klasse zien. De doelman gaat goed plat op een gevaarlijk, afgeweken schot van invaller Fofana.

81'

Dubbele wissel

Dubbele wissel bij Servette. Bedia en Douline worden naar de kant gehaald voor Onduoa en Rodelin.

81'
wissel
Servette FC
81'
wissel
Servette FC
81'
80'
Ontgoocheling bij Genk na de gelijkmaker van de Zwitsers.