78'
Armando Obispo
2 - 2
78'

Na Union heeft ook PSV niet kunnen winnen in het kolkende Ibrox van de Rangers. Al moeten de Nederlanders daarvoor vooral naar hun eigen doelman wijzen. Na een blunder van Benitez kon PSV toch nog een gelijkspel uit de brand slepen in de play-off-ronde van de Champions League.

Rangers hebben een stevige thuisreputatie in de Europese duels, vraag dat maar aan Union. Hun laatste 7 Europese wedstrijden in Ibrox leverden 6 zeges en één gelijkspel op.

PSV wist dus goed waar het aan begon, maar had moeite om het tactische plannetje om te zetten in daden. Kennen coach Ruud van Nistelrooij en Giovanni van Bronckhorst elkaar te goed?

Pas met de rust in zicht viel de openingstreffer uit de lucht voor PSV. Sangaré opende met links de score, maar amper 3 minuten later was het feest aan de overzijde. Aanvaller Antonio Colak tekende voor de 1-1-ruststand.

In de tweede helft was PSV de betere ploeg, maar Saibari vergat drie keer om te scoren. Dat brak de Nederlanders zuur op, toen doelman Walter Benitez zich verkeek op een vrije trap en de bal knullig in doel liet vallen: 2-1.

De dramatische blunder kreeg geen dramatisch vervolg voor PSV. Obispo kon met een kopbal nog een gelijkspel uit de brand slepen voor de bezoekers. Zo houdt PSV zijn kansen gaaf om voor het eerst sinds 2018-2019 weer in de Champions League aan te treden. Volgende week staat de terugwedstrijd op het programma.

Bekijk de blunder van Benitez via deze link.

90+1'

90'
Ismael Saibari (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Scott Wright (Rangers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Érick Gutiérrez (PSV).
88'
Luuk de Jong (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Connor Goldson (Rangers).
86'
Vrije trap voor PSV. Antonio Colak (Rangers) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
84'
Tom Lawrence (Rangers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ibrahim Sangaré (PSV).
83'
Antonio Colak (Rangers) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
83'
James Tavernier neemt de hoekschop voor Rangers. Hij dropt de bal centraal voor doel.
82'
Redding van Jon McLaughlin (Rangers), die de bal al duikend kan pareren.
82'
Philipp Max (PSV) haalt uit met zijn linker...
81'
De ref fluit voor een fout, Antonio Colak (Rangers) heeft hands gemaakt.
78'

Doelpunt voor
PSV

Cody Gakpo (PSV) schildert een voorzet op het hoofd van Armando Obispo en die kopt de 2 - 2 tegen het net.
78'
Cody Gakpo neemt de hoekschop voor PSV. Hij dropt de bal centraal voor doel.
75'
Scott Wright (Rangers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luuk de Jong (PSV).
72'
Érick Gutiérrez (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Scott Wright (Rangers).