Ga naar de inhoud

Benfica wint bescheiden van Dinamo Kiev, dat stadion stil krijgt met symbolische intrede

 wo 17 augustus 2022 23:08
BEN
einde
3-0
DKY
  1. 11' - Doelpunt - Gilberto (0 - 1)
  2. 38' - Doelpunt - Gonçalo Ramos (0 - 2)
  3. 41' - Geel - Oleksandr Andriyevskiy
  1. 64' - Verv. David Neres door Henrique Araújo
  2. 65' - Verv. Viktor Tsyhankov door Mykyta Kravchenko
  3. 75' - Verv. Volodymir Shepelev door Anton Tsarenko
  4. 75' - Verv. Artem Besyedin door Vladyslav Vanat
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
11'
Gilberto
0 - 1
Gilberto
11'
38'
Gonçalo Ramos
0 - 2
Gonçalo Ramos
38'

Hét moment van de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Benfica speelde zich nog voor het eerste fluitsignaal af. De spelers van Kiev kwamen alle 11 met een Oekraïense vlag over hun schouders het veld op. Symbolisch. De "thuis"ploeg verloor de wedstrijd zelf met 0-2 van de ploeg van Jan Vertonghen, die opnieuw niet van de bank kwam.

Voetbal voor vrede.

 

Sinds de Oorlog in Oekraïne uitbrak, speelde Dinamo Kiev 46 oefenwedstrijden. De reguliere competitie in het land ging op slot, maar de ploeg uit de hoofdstad maakte er zijn missie van om de wereld rond te trekken om al voetballend de situatie in Oekraïne aan te kaarten.

 

Ook vandaag in de Champions League play-offs kreeg die boodschap extra weerklank. De spelers drapeerden alle 11 een Oekraïense vlag over hun schouders bij het oplopen, ook tijdens de Champions League-hymne kreeg blauw-geel een prominente plek. Kippenvel.

 

Symboliek die het voetbal ver overstijgt.

 

Toch moest het spelletje gewoon gespeeld worden. Dinamo Kiev nam het in de Poolse stad Lodz - 800 kilometer van hun thuisbasis - op tegen Benfica, dat vandaag te sterk was voor de "thuis"ploeg. 

 

In de eerste helft zorgde Gilberto met een afstandsschot voor de 1-0, Gonçalo Ramos verdubbelde na een foutje van de verdediging. Kiev kon  de Portugezen nadien niet meer in de problemen brengen.

 

Bij de Portugese ploeg zaten er met Roman Jaremtsjoek en Jan Vertonghen twee bekenden op de bank. Onze landgenoot kreeg voor de vierde keer op rij geen speelminuten, Jaremtsjoek kreeg een half uur tegen zijn landgenoten.

Fase per fase

90+4' tweede helft
75'
46' tweede helft
45+2' eerste helft
38'

Doelpunt voor
Benfica

Gonçalo Ramos (Benfica) scoort. Het staat 0 - 2.
11'

Doelpunt voor
Benfica

Gilberto (Benfica) scoort. Het staat 0 - 1.
1' eerste helft