Ga naar de inhoud

Wervelend City - met Haaland wéér in hoofdrol - vloert Bayern München

 di 11 april 2023 22:35
FCB
einde
1-1
MCI
  1. 27' - Doelpunt - Rodri (1 - 0)
  1. 48' - Geel - Bernardo Silva
  2. 49' - Geel - Alphonso Davies
  3. 68' - Verv. Kevin De Bruyne door Julián Álvarez
  4. 69' - Verv. Jamal Musiala door Sadio Mané
  5. 70' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 0)
  6. 76' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 0)
  7. 80' - Verv. Serge Gnabry door Thomas Müller
  8. 80' - Verv. Alphonso Davies door João Cancelo
  9. 88' - Geel - Benjamin Pavard
UEFA Champions League - speeldag 1 - 11/04/23 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
27'
Rodri
27'
Rodri
1 - 0
70'
Bernardo Silva
70'
Bernardo Silva
2 - 0
76'
Erling Haaland
76'
Erling Haaland
3 - 0

Wordt dit dan het seizoen van Manchester City? Tegen Bayern München was de Engelse landskampioen alvast indrukwekkend. Na de 3-0, met Haaland als aangever én afmaker, lijkt de terugmatch nu al overbodig. Enige domper: Kevin De Bruyne moest in minuut 68, schijnbaar geblesseerd, naar de kant.

Manchester City - Bayern München in een notendop:

Sleutelmoment: Twintig minuten lang beukte Bayern op de deur op zoek naar de gelijkmaker. Maar knullig balverlies van Upamecano en een geniale ingeving van Haaland beslisten de partij. Silva kopte op aangeven van de Noor de geruststellende 2-0 binnen.


Man van de Match: Hij speelde een anonieme partij, tot hij opnieuw allesbeslissend was. Erling Haaland verzorgde opnieuw de show met een goal en assist. Ligt de dubbele confrontatie met Bayern München nu al in een beslissende plooi?


Gefrustreerde De Bruyne: Na 68 minuten zat de wedstrijd van Kevin De Bruyne erop. De Rode Duivel gleed weg en greep naar zijn knie. Daarna werd hij gewisseld, maar niet voor een blessure. Het ging om een "tactische wissel".

Een avondje vol eerste keren in Manchester. 


Voor het eerst stonden City en Bayern tegenover elkaar in de knock-outfase van de Champions League. Voor het eerst moest Pep Guardiola zich meten tegen zijn vorige werkgever.


En ook Rodri wilde deel uitmaken van het clubje. Met zijn eerste CL-goal zette hij de thuisploeg op rozen na een hoogstaand wedstrijdbegin. Veel mooier kon de Spanjaard niet raak treffen: zijn krul met links paste perfect in de winkelhaak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De rust bracht bezinning bij Bayern, dat City twintig minuten lang bij de keel greep. Tot Upamecano door zijn gestuntel Erling Haaland in de schijnwerpers zette. Het fenomeen beëindigde een anonieme partij met een knap stiftballetje, goed voor de 2-0 van Silva.


Niet voor het eerst: Erling Haaland stond daarna zelf aan het kanon. De Noor besliste de partij met zijn 45e (!) treffer van het seizoen. Zo mocht hij – voor het eerst in zijn carrière – zegevieren tegen de Duitse recordkampioen.


Slechts één domper in Manchester: de vroegtijdige wissel van Kevin De Bruyne, die zijn ongenoegen uitte tegenover zijn Spaanse keuzeheer.

 

Al zal dat bij een wervelend City, dat Bayern in een houdgreep heeft voor de terugmatch, geen zoete halvefinaledroom in de weg staan vannacht.

Erling Haaland werkt de 3-0 netjes voorbij Sommer.
Gerelateerd:

Fase per fase

22:50

Manchester City zet reuzenstap naar halve finale: 3-0

Game, set and match? Na een tweede helft waarin Erling Haaland opnieuw wervelde, lijkt de dubbele confrontatie met Bayern München al in een beslissende plooi gelegd. Na gestuntel van Upamecano bediende de Noor Silva voor de 2-0. Even later sloeg hij zelf nog eens toe. Het enige minpuntje bij een wervelend City: Kevin De Bruyne moest vroegtijdig naar de kant.

90+4' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'

Grealish amuseert zich rot op zijn linkerflank en wil zelf zijn kans eens gaan. Hij neemt aan, legt de bal opzij en krult richting de winkelhaak. Het voorbeeld van Rodri volgt de Engelsman niet, want zijn poging waait de tribunes in.

88'
FC Bayern München
87'

Rodri test vingertoppen van Sommer

Rodri klimt hoger dan de rest en kopt hard naar doel. Sommer rekt en strekt zich helemaal. Zijn vingertoppen kunnen nog net de bal beroeren en een pijnlijke 4-0 voorkomen.

82'

Alvarez met uithaal

Alvarez wil absoluut zijn naam op het scorebord zien. Een vallend schot zorgt voor paniek in de gelederen bij de bezoekers. Bayern houdt de adem in en ziet de bal voorlangs botsen.

81'
Daar is hij: Erling Haaland maakt er 3-0 van.
80'
wissel
FC Bayern München
80'
wissel
FC Bayern München
77'

Haaland maakt het af: 3-0

Stones kopt de bal voor doel, Haaland zorgt voor de doodsteek. Na een assist nu ook een goal voor de Noor. Einde verhaal voor Bayern?

76'

Sommer voorkomt erger

Haaland opnieuw met een heerlijk steekballetje. Hij bedient spitsbroer Alvarez. De Argentijn zoekt de verste hoek, maar vindt de hand van Sommer.

75'

Bij Bayern lijkt de veer nu gebroken. City neemt het balbezit weer in handen.

75'
Bernardo Silva maakt de 2-0 na een heerlijke assist van Erling Haaland.
70'

Silva maakt het af: 2-0

Upamecano blijft maar klungelen. Hij verspeelt de bal wel erg makkelijk aan de rand van de zestien. Iedereen verwacht een knal van Haaland, maar hij stift naar Silva. De kleine vleugelaanvaller kopt de dubbele bonus voorbij Sommer.

69'
wissel
FC Bayern München