Ga naar de inhoud
Zambo Anguissa kreeg rood en mist, net zoals Kim, de terugmatch.

Napoli blijft met kopzorgen achter na kaartenkermis in Italiaanse clash tegen Milan

 wo 12 april 2023 22:58
NAP
einde
1-1
MIL
 1. 38' - Geel - Piotr Zielinski
 2. 40' - Doelpunt - Ismaël Bennacer (1 - 0)
 1. 60' - Geel - Ismaël Bennacer
 2. 67' - Verv. Ismaël Bennacer door Alexis Saelemaekers
 3. 69' - Verv. Hirving Lozano door Giacomo Raspadori
 4. 70' - Geel - Giovanni Di Lorenzo
 5. 70' - Geel - André-Frank Zambo Anguissa
 6. 74' - Geel 2 - André-Frank Zambo Anguissa
 7. 78' - Geel - Kim Min-jae
 8. 80' - Verv. Brahim Díaz door Ante Rebic
 9. 81' - Verv. Piotr Zielinski door Tanguy N'Dombele
 10. 81' - Verv. Chvitsja Kvaratschelia door Matteo Politano
 11. 81' - Verv. Mário Rui door Mathías Olivera
 12. 90+3' - Geel - Amir Rrahmani
 13. 90+3' - Geel - Alexis Saelemaekers
UEFA Champions League - speeldag 1 - 12/04/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
40'
Ismaël Bennacer
40'
Ismaël Bennacer
1 - 0

AC Milan heeft een gefrustreerd Napoli een lesje in efficiëntie geleerd. De autoritaire leider in de Serie A liet zich net voor de rust verrassen op de counter. In een frustrerende tweede helft konden de Napolitanen het gemis van topscorer Victor Osimhen niet verstoppen en staan ze voor een moeilijke puzzel in de terugmatch na een karrenvracht aan kaarten.

AC Milan - Napoli in een notendop:

Sleutelmoment: Vijf minuten voor rust zette Bennacer zijn ploeg op rozen. Aan de tweede paal knalde hij hard binnen na een vlijmscherpe omschakeling. 

Man van de Match: Lang onzichtbaar op het middenveld, tot Diaz met een knappe actie voor het numerieke overwicht zorgde op de counter die leidde tot de winnende treffer.

Puzzelwerken: Ook voor de return heeft Spaletti kopzorgen. Anguissa (rood) en Kim (geelgeschorst) kunnen niet helpen om een scheve situatie recht te zetten in Napels.

Eén flits zette San Siro in vuur en vlam.


Een halfuur lang kon het aanwezige publiek niet anders dan Napoli trakteren op een fluitconcert. Want de bezoekers waren meer dan baas in Milaan. Kvaratschelia moest die dominantie eigenlijk omzetten in de vroege voorsprong.


Dat gebeurde niet, met een rush van een kleine 50 meter kantelde Rafael Leao de partij.


Scoren lukte de aalvlugge Portugees niet. Voor een mentale klik zorgen wel. Voetballend de oplossing vinden, werd overboord gegooid. De vlijmscherpe countertactiek van onder het stof gehaald.


De juiste beslissing, zo blijkt. Bennacer zette een dodelijk efficiënt AC Milan op voorsprong. Niet veel later kwam Napoli goed weg met een staalharde kopbal op de lat. 


De thuisfans kirden van plezier, tot grote frustratie van de leider in de Serie A. Na een tweede helft om snel te vergeten voor Napoli, met rood voor Anguissa en geel voor Kim, moet het een moeilijke puzzel leggen voor de return in eigen huis.

 

Alexis Saelemaekers kreeg van zijn trainer nog wat minuten om het vuur aan te wakkeren. Dit keer zonder flukse dribbel en wereldgoal.

Fase per fase

22:59
22:58

AC Milan met krappe bonus: 1-0

Het applaus rolt van de tribunes in San Siro. AC Milan trekt na een felbevochten partij met een krappe bonus naar Zuid-Italië. Een vlijmscherpe counter volstond voor de zege van een dodelijk efficiënte thuisploeg. Napoli heeft kopzorgen voor de terugmatch, want het zal opnieuw enkele sleutelspelers missen.

90+6' tweede helft
90+3'
90+3'

Saelemaekers zorgt voor animo in het slot. Hij krijgt het aan de stok met Rrahmani en krijgt, net als zijn bekvechtpartner, geel.

90+3'
90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

Nog eens een schot tussen de palen vanwege de thuisploeg. Leao neemt Meret onder vuur. De doelman ziet het als een trainingsballetje en toont zijn vangtechniek.

87'

Maignan met uitstekende reflex

Niet hard, maar wel geplaatst in de winkelhaak. Di Lorenzo feliciteert doelman Maignan voor zijn knappe redding.

80'
79'
79'

Kim pakt geel door een wegwerpgebaar en mist - net als Anguissa - de return in Napels.

78'
77'

Saelemaekers probeert. Hij dribbelt zijn mannetje tureluurs, maar kan geen ploeggenoot vinden aan de rand van de zestien.

75'

Anguissa ongelukkig rood

Anguissa hoopt een bal weg te trappen, maar raakt opnieuw een Milanees in zijn beweging. Opnieuw een geel karton, de middenvelder mag gaan douchen.