69'
Robert Ljubicic
0 - 4
69'

Milan heeft met een ruime 0-4-overwinning bij Dinamo Zagreb een belangrijke stap gezet richting de 1/8e finales van de Champions League. De Italiaanse topclub springt over Red Bull Salzburg naar de tweede plaats in Groep E. Charles De Ketelaere stond nog eens aan de aftrap bij Milan, maar werd na een bleke eerste helft kort na de rust gewisseld.

Dinamo Zagreb - Milan in een notendop:

• Sleutelmoment: Milan legt de wedstrijd in een beslissende plooi met een goal kort voor én kort na de rust. Gabbia stuurt de Italiaanse kampioen met een goed gevoel de kleedkamer in, Leao mag vroeg in de tweede helft wel erg makkelijk de score opdrijven.

• Schlemiel van de match: Voor Robert Ljubicic wordt het een avond om snel te vergeten. De Kroaat duwde Dinamo Zagreb helemaal de afgrond in na de 0-2. Eerst veroorzaakte hij een penalty, die Giroud enig mooi omzette. Daarna zorgde hij met een ongelukkige owngoal ook zelf voor de 0-4.

• Opvallend: Milan zorgde vanavond voor een wel heel bijzonder scoreverloop. De bezoekers troffen raak in de 39e, de 49e, de 59e en de 69e minuut. Voor Milan is het bovendien nog maar de 4e keer dat het vier keer kan scoren in een uitmatch in de Champions League.

De Ketelaere deelt in malaise bij matig Milan

Ondanks de aanzwellende kritiek, ook van coach Stefano Pioli, mocht Charles De Ketelaere toch in de basis beginnen bij Milan. Een nieuwe kans dus om de frustraties van zich af te spelen, maar ook in Zagreb werd het een teleurstellende avond voor de jonge Rode Duivel.

CDK begon nochtans gretig aan de wedstrijd en bracht na een knappe infiltratie in de zestien al snel Giroud in stelling, maar de Fransman werd afgevlagd. Na amper 10 minuten haalde Peric een schot van Kjaer van de lijn en in de herneming werd ook de poging van De Ketelaere afgeblokt. Meteen de enige doelpoging van de jonge Belg in de eerste helft.

Net als De Ketelaere kon ook Milan als ploeg zijn stempel niet drukken. Tatarusanu moest zelfs aan de bak op een schot van Ivanusec, een gevaarlijke knal van Ristovski werd afgeblokt door Kjaer. Op het halfuur dook De Ketelaere nog eens op, maar zijn voorzet naar Leao leek nergens naar. Meteen daarna hield Livakovic Zagreb overeind op een kopbal van Giroud.

Kort voor de rust volgde dan toch een koude douche voor de thuisploeg. Na een onnodige overtreding van Petkovic dropte Tonali een vrije trap in de zestien. Gabbia dook naar de bal en kopte Milan op voorsprong.

Milan schakelt versnelling hoger, Zagreb gaat kopje-onder

De tweede helft begon met een valse noot voor De Ketelaere, hij kreeg meteen geel voor een overtreding op Misic. Kort daarna werd hij op links weggestuurd door Hernandez en kon hij oog in oog met Livakovic uithalen, maar Peric gooide zich nog voor het schot. De mee opgerukte en vrijstaande Hernandez en Rebic gooiden gefrustreerd hun armen in de lucht.

Frustraties die even later weer vergeten waren, want na een goal kort voor de rust maakte Milan er ook ééntje kort na de rust. Leao ging op wandel door de Kroatische defensie en mikte de 0-2 in de korte hoek. De Ketelaere mocht nog even meevieren, maar werd dan in de 52e minuut al naar de kant gehaald.

Vanop de bank zag hij hoe Milan Dinamo Zagreb vakkundig in mootjes hakte. Met wat hulp van de thuisploeg, want na een overtreding van Ljubicic op Tonali ging de bal op de stip. Giroud liet de kans niet liggen en knalde de 0-3 hoog in doel.

Voor de onfortuinlijke Ljubicic werd het nog wat erger. Giroud kon niet goed bij een voorzet van Leao, maar de bal botste op de borst van Ljubicic en verdween zo in doel: 0-4.

Giroud ging nog vruchteloos op zoek naar de 0-5 en werd tien minuten voor het einde vervangen door Origi. Die gaf meteen een assist voor Pobega, maar stond buitenspel en dus ging het feest niet door. Alleen voor Livakovic kreeg Krunic nog de beste kans op de 0-5, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman.

De match van De Ketelaere:

• 22 baltoetsen
  • 9 passes (het minste)
  • 2 schoten (0 gekadreerd)
  • 9 balverliezen
  • 1 dribbelactie (0 geslaagd)

90+1' tweede helft
90'

Milan boekt een ruime 0-4-overwinning bij Dinamo Zagreb en zet zo een belangrijke stap richting de 1/8e finales. De Italiaanse topclub springt over Red Bull Salzburg naar de tweede plaats in Groep E. Voor Dinamo Zagreb lijkt het verhaal op het kampioenenbal voorbij.

88'

Ook Rebic doet nog zijn duit in het zakje. Hij kan zich doorzetten op links en pakt uit met een gekruist schot, maar zijn poging hobbelt naast.

84'

Krunic laat de 0-5 liggen

Nu is het Krunic die een uitgelezen kans krijgt om er 0-5 van te maken. Hij komt oog in oog met Livakovic, maar die kan het schot zowaar nog in hoekschop werken. Op de bank bij Milan kunnen ze hun ogen niet geloven.

82'

Geen assist voor Origi

Pobega maakt er na een slim tikje van Origi 0-5 van, maar de pas ingevallen Belg stond buitenspel en dus gaat het feestje niet door voor Milan.

81'

Origi mag nog even meedoen

Het was meteen het laatste wapenfeit van Giroud. Hij wordt naar de kant gehaald, Origi mag de slotfase volmaken.

80'

Het lukt maar niet voor Giroud

Giroud schudt opnieuw met zijn hoofd. Weer botst hij op een uitstekende redding van Livakovic. De doelman reageert uitstekend op de kopbal van de Franse aanvaller op een hoekschop.

74'

Pikt de thuisploeg nog een goaltje mee? Ze doen er in elk geval alles aan om nog een eerredder te maken. Orsic probeert het met een plaatsbal, maar zijn schot gaat nipt naast.

69'

Ljubicic maakt het nog wat erger

Het gaat van kwaad naar erger voor Zagreb. Leao laat alles en iedereen achter zich op links en gaat op zoek naar Giroud. Die kan niet helemaal bij de voorzet, maar de bal springt vervolgens ongelukkig tegen de borst van Ljubicic. Die ziet hoe de 0-4 zo in doel verdwijnt.

65'

Giroud wil meer

Bij Giroud is de honger nog niet gestild. De Franse aanvaller pakt uit met een prima vluchtschot. Livakovic is bij de pinken en duwt de bal nog over de lat.

64'
64'

Ivanusec test Tatarusanu

Ivanusec gaat nog eens aan het kanon staan. Hij haalt uit vanaf de rand van de zestien, maar Tatarusanu gaat goed plat. Het is een beetje met de moed der wanhoop nu bij de thuisploeg.

59'

Giroud klaart de klus

Giroud laat de kans niet liggen en mikt de strafschop hoog in doel. Milan heeft zijn schaapjes op het droge en ligt plots weer helemaal op koers voor een plek in de 1/8e finales van de Champions League.

58'

Penalty!

De bal gaat op de stip voor Milan! Ljubicic duwt Tonali onderuit in de zestien, al gaat de Italiaan wel gretig liggen. Ref Marciniak twijfelt niet en fluit een strafschop.

57'
52'

De Ketelaere naar de kant

Pijnlijk moment weer voor De Ketelaere. Hij wordt al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald door Pioli. Krunic is zijn vervanger.