Porto springt dankzij vlotte winst in Leverkusen naar de 2e plaats in de groep van Club

wo 12 oktober 2022 23:00

Porto heeft zich in poleposition gewurmd om het tweede ticket voor de 1/8e finales in de groep van Club Brugge te bemachtigen. Leverkusen was in eigen huis weerloos en verloor dan ook kansloos met 0-3.

Het was het debuut van Xabi Alonso als coach in de Champions League. Het werd er eentje om snel te vergeten.

Lang wachtte Porto niet om een eerste keer toe te slaan. Al na zes minuten scoorde Galeno na een knappe solo.

Leverkusen kwam meteen opzetten en na een kwartier ging Bakker neer in de zestien na een fout van Uribe. Demirbay mocht zich schrap zetten voor een penalty, maar trapte hard op Diogo Costa.

Na de rust schakelde Porto een versnelling hoger en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip voor een overtreding op Galeno. Taremi miste niet. Een geschiedenis die zich niet veel later herhaalde, waardoor het plots 0-3 stond.

Als Club Brugge op de volgende speeldag thuis een punt of meer pakt tegen Porto, dan verzekert het zich van groepswinst. De verliezer van Atletico-Leverkusen is uitgeschakeld.

Fase per faselaatste update: bijna 2 jaar geleden

90+6'
Otavio (FC Porto) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+5'
Adam Hložek (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Toni Martínez (FC Porto).
90+4'
90+1'

90'
Kerem Demirbay (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Otavio (FC Porto).
88'
84'
,
Bayer 04 Leverkusen
84'
Paulinho (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wenderson Galeno (FC Porto).
82'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Wenderson Galeno (FC Porto) stond buitenspel.
82'
Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
Piero Hincapié (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
Hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Kerem Demirbay trapt die naar de tweede paal.
80'
Redding van Diogo Costa (FC Porto), die de bal al duikend kan pareren.
80'
Moussa Diaby (Bayer 04 Leverkusen) haalt uit...
80'
Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn.