Ga naar de inhoud
Club Brugge slaat opnieuw toe in de Champions League.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
12
6
4
2
0
12
7
2
Club Brugge
11
6
3
1
2
7
4
3
Bayer 04 Leverkusen
5
6
1
3
2
4
8
4
Atlético Madrid
5
6
1
3
2
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
2
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
FC Porto
0
0
0
0
0
0
0
2
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
3
Bayer 04 Leverkusen
0
0
0
0
0
0
0
4
Atlético Madrid
0
0
0
0
0
0
0
Club BruggeAtlético Madrid
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
István Kovács
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
25667

Club Brugge zet reuzenstap richting 1/8e finales met nieuwe stuntzege tegen Atlético Madrid

 di 4 oktober 2022 22:52
  1. 33' - Verv. Marcos Llorente door Ángel Correa
  1. 61' - Geel - Stefan Savic
  2. 62' - Doelpunt - Ferran Jutglà (2 - 0)
  3. 70' - Geel - Tajon Buchanan
  4. 88' - Geel - Abakar Sylla
  5. 89' - Verv. Abakar Sylla door Jorne Spileers
UEFA Champions League - speeldag 3 - 04/10/22 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
62'
Ferran Jutglà
62'
Ferran Jutglà
2 - 0

De droom van de 1/8e finale wordt steeds meer realiteit. Club Brugge vloerde na Leverkusen en Porto nu ook Atlético in de Champions League. Sowah opende voor rust de score in een kolkend Jan Breydel, Jutgla verdubbelde erna. Door de straffe 9 op 9 kan blauw-zwart volgende week in Madrid al zeker zijn van de volgende ronde.

Club Brugge - Atlético in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde gaat de bal op de stip voor Atlético. Griezmann kan er nog een spannend slot van maken, maar hij knalt de bal hard op de lat. Even later werkt de doorgebroken spits de aansluitingstreffer toch in doel, weliswaar vanuit buitenspel en dus blijft het 2-0.

  • Man van de match: Schitteren tegen een Spaanse tegenstander op het kampioenenbal, nadat hij afgekeurd was bij Espanyol en Barcelona. Het moet de stille droom geweest zijn van Ferran Jutgla en vanavond maakte hij het waar tegen Atletico. Met een knappe assist en een al even fraaie goal gaf hij zijn visitekaartje af op het hoogste niveau.

  • Opvallende statistieken: 9 op 9 en 7 doelpunten gemaakt door 5 spelers die 23 jaar of jonger zijn. Het zijn ronduit indrukwekkende cijfers van Club Brugge in deze Champions League-campagne. Drie clean sheets ook voor Simon Mignolet. De enige ander doelman die even goed doet na drie speeldagen? Bayern-doelman Manuel Neuer.

Mignolet voorkomt 0-1, Sowah verzilvert enige kans

Nog nooit kon Atletico een Europese wedstrijd winnen op Belgische bodem en dat wilden ze bij Club Brugge graag zo houden. De thuisploeg straalde vertrouwen uit na de 6 op 6 en begon in een uitverkocht Jan Breydelstadion vinnig aan de wedstrijd. 

Toch kwam de eerste dreiging van Atlético. Na een snelle omschakeling vond Llorente Carrasco. Die haalde vanaf de rand van de zestien stevig uit, maar Odoi deed zijn schot nog net over doel afwijken. Ook de tweede grote kans was voor de bezoekers toen Griezmann na een heerlijk passje van Molina vanuit een scherpe hoek op Mignolet besloot.

Op het halfuur leek het toch te gaan lukken voor Atlético. Morata mocht alleen op Mignolet afstormen, maar opnieuw hield de doelman Club overeind. Een cruciale redding, want tien minuten voor de rust sloeg Club zélf toe. Na een knappe combinatie met Jutgla kon Sowah een lage voorzet van zijn Spaanse spitsbroeder makkelijk in doel lopen. Eén kans en meteen raak, Club was dodelijk efficiënt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jutgla brengt Club-supporters in extase

De tweede helft was nog niet goed begonnen of Club kwam al bijzonder dicht bij de 2-0. Buchanan schudde een heerlijke voorzet uit zijn sloffen en na een fraaie borstcontrole haalde Jutgla al vallend uit, maar Oblak pareerde het schot.

Atlético was meteen wakker geschud en toonde meer aanvallende intenties. Carrasco en Griezmann zetten elk om beurt een één-twee op met Correa, maar de Rode Duivel besloot naast en de Franse international in het zijnet.

Club hield al bij al makkelijk stand en op het uur ontplofte Jan Breydel helemaal. Na een combinatie met Buchanan kreeg Jutgla de bal via de voet van Witsel terug en de Spanjaard draaide de 2-0 heerlijk rond Oblak in doel. De Club-supporters wisten met hun vreugde geen blijf.

Naast dodelijke efficiëntie had Club vanavond ook wat meeval. Sylla schatte een voorzet fout in en zo kon Molina van dichtbij uithalen, maar zijn schot week uitgerekend op Sylla af en ging naast.

Een kwartier voor het einde werd het nog even spannend toen Atletico een penalty kreeg. Griezmann liet de kans liggen en knalde de strafschop hard op de lat. Meteen daarna trof de Fransman wél raak, maar werd zijn aansluitingstreffer terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de slotfase galmde Mignolets naam nog eens door het Jan Breydelstadion na twee knappe reddingen. De doelman pareerde eerst een vrije trap van Félix en hield meteen daarna ook een verrassend schot van Correa uit zijn doel. Derde clean sheet voor de doelman van Club Brugge, dat met 9 op 9 op weg is naar een historische kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jutgla: "Heel bijzonder om te winnen tegen Spaans team"

Ferran Jutgla was met een assist en een goal dé uitblinker bij Club Brugge. De Spanjaard werd weinig verrassend verkozen tot Man van de Match, maar bleef er opvallend bescheiden bij. "Het is heel speciaal om te scoren tegen een Spaans team, maar vooral bijzonder om te winnen tegen een Spaanse tegenstander."

 

"Ik had nog nooit in de Champions League gespeeld en Club Brugge geeft mij de kans om mij te bewijzen. Ik ben blij dat we met drie overwinningen bovenaan staan in de groep. We moeten deze lijn nu doortrekken in de volgende wedstrijden."

Mignolet: "Pluim op de hoed van de coach"

Opnieuw een clean sheet voor Simon Mignolet. De doelman was ook vanavond weer van goudwaarde voor Club Brugge. Vooral in de eerste helft, toen hij de doorgebroken Morata van de 0-1 hield. "Die eerste redding was heel belangrijk. Ik had vooraf gezegd dat we beter moesten verdedigen dan de vorige jaren en dat hebben we gedaan. Drie keer de nul houden is heel mooi, die nul op het scorebord houden is ongelofelijk. Dit is een geweldige avond, ik ben blij om hier deel van uit te maken."

Mignolet gaf niet alleen complimenten aan zijn ploegmaten, maar vooral ook aan coach Carl Hoefkens. "Het tactisch plan van de coach klopte volledig. Wij hebben een brede kern met veel kwaliteit, maar je kan geen 9 op 9 halen als het plan niet klopt. Ik wil de coach een pluim op zijn hoed steken. Iedereen heeft zijn job gedaan en zo kan je wedstrijden winnen. We hebben meer maturiteit en zijn efficiënter geworden. Die tweede goal viel op het perfecte moment, het vertrouwen viel toen weg bij de tegenstander."

Fase per fase

90+5'

Einde

Groot feest in het Jan Breydelstadion! Na Leverkusen en Porto verslaat Club Brugge nu ook Atletico. Met 9 op 9 is een historische kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League binnen handbereik.

90+5' tweede helft
90+1'

Mignolet houdt de nul!

Gebalde vuist bij Mignolet, terwijl zijn naam door het stadion galmt. Met twee reddingen houdt hij de nul op het scorebord. Eerst pareert hij een vrije trap van Félix en meteen daarna staat hij ook pal op een verrassend schot van Correa.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'
88'
Club Brugge
86'

Applausvervanging voor Jutgla

En of hij zijn visitekaartje afgegeven heeft. Aan de Spaanse pers, aan zijn landgenoten, aan zowat iedereen. De handen gaan op elkaar voor Ferran Jutgla. Hij wordt vervangen door Nusa.

84'
83'

Porto op voorsprong

Sanusi heeft Porto op voorsprong gebracht tegen Leverkusen. Het moet de Club-supporters als muziek in de oren klinken. Op dit moment hebben Porto, Leverkusen en Atletico drie punten en heeft Club een ruime marge van 6 punten.

78'

Afgekeurde goal

Griezmann krijgt een nieuwe kans om de aansluitingstreffer te maken. Hij wordt de zestien ingestuurd en treft nu wél raak, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Club Brugge blijft dus in de running voor een derde clean sheet op rij.

76'

Griezmann op de lat!

Griezmann laat de kans liggen om Atletico weer in de wedstrijd te brengen. Hij trapt de strafschop hard tegen de lat. Opnieuw meeval voor Club.

76'
penalty gemist
Antoine Griezmann
Atlético Madrid
76'

Penalty voor Atletico!

Wordt het toch nog spannend in Jan Breydel? Cunha gaat makkelijk liggen in de zestien na een duel met Nielsen. Scheidsrechter Kovacs twijfelt niet en legt de bal op de stip.

70'
Club Brugge
70'

Historische kwalificatie in de maak?

In de andere groepswedstrijd staat het twintig minuten voor het einde nog steeds 0-0 tussen Porto en Leverkusen. Club komt met 9 op 9 wel erg dicht bij een historische kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League.

70'
69'

Sylla komt met de schrik vrij

Club heeft het geluk aan zijn zijde. Sylla ziet er niet goed uit op een voorzet van Correa. Hij kan de bal maar half wegkoppen en zo kan Molina van dichtbij uithalen, maar zijn schot wijkt uitgerekend op Sylla af.

68'