Union ziet Champions League-droom hard uit elkaar spatten na vervloekte avond in Glasgow

  1. 45+2' - Geel - Anthony Moris
  2. 45+1' - Doelpunt strafschop - James Tavernier (1 - 0)
  3. 45+1' - Geel - Antonio Colak
  4. 41' - Geel - Malik Tillman
  5. 40' - Geel - Ross Sykes
  6. 39' - Geel - James Sands
  1. 90+5' - Geel 2 - Lazare Amani
  2. 90+5' - Geel - Loic Lapoussin
  3. 90+1' - Geel - Borna Barišic
  4. 88' - Verv. Senne Lynen door Cameron Puertas
  5. 88' - Verv. Tom Lawrence door Glen Kamara
  6. 85' - Verv. Ross Sykes door Dennis Eckert
  7. 81' - Verv. Antonio Colak door Alfredo Morelos
  8. 80' - Verv. James Sands door Ben Davies
  9. 80' - Doelpunt - Malik Tillman (3 - 0)
  10. 78' - Verv. Bart Nieuwkoop door Guillaume François
  11. 76' - Geel - Lazare Amani
  12. 76' - Geel - Tom Lawrence
  13. 65' - Verv. Scott Arfield door Rabbi Matondo
  14. 59' - Doelpunt - Antonio Colak (2 - 0)
  15. 56' - Geel - Simon Adingra
  45+1'penalty goalJames Tavernier1 - 0
  59'goalAntonio Colak2 - 0
  80'goalMalik Tillman3 - 0

  Van een sprookje naar een drama. Union heeft zijn Champions League-droom keihard uit elkaar zien spatten in Schotland. De dubbele bonus uit de heenmatch volstond niet tegen Glasgow Rangers. Union incasseerde drie ongelukkige tegengoals na flaters van Van der Heyden en doelman Moris, zelf kon het op geen enkel moment dreigen. De groepsfase van de Europa League moet voor troost zorgen.

  • Moment van de wedstrijd: Union leek de eerste helft zonder al te veel moeite te overleven. Tot Van Der Heyden zich verkeek op een hoge voorzet en de bal tegen de arm kreeg. De bal ging op de stip, Tavernier bedankte. Het werd de eerste van nog twee ongelukkige acties die de wedstrijd bepaalden.

   

  • Pineut van de avond: Ondanks dat Moris een degelijke wedstrijd keepte en Union vaak behoedde van een onnodige achterstand, werd hij uiteindelijk toch de schlemiel. Bij de 2-2 schatte hij een hoge voorzet compleet verkeerd in en liet hij Tillman zomaar in doel koppen. 
   
  • Opvallend: Union overleefde het eerste halfuur zonder zorgen en kreeg Ibrox toch even stil. Naarmate de klok dichter tegen de rust aan tikte, begon Van Bronckhorst zenuwachtig te worden. Uiteindelijk slaagden de Rangers er toch in om voor het eerst in de rijke Europese geschiedenis een 2-0-achterstand uit de heenwedstrijd om te buigen.

  Er leek niets aan de hand...

  Alles leek af te hangen van het openingskwartier. Hoe scherp en aangevuurd door de twaalfde man gingen de Rangers aan de wedstrijd beginnen? Zoals verwacht fel, maar niet dodelijk. Het was niet efficiënt en slaagde er niet in om een grote kans bij elkaar te voetballen.

   

  Oké, er was wel de kopbalkans van Colak na 10 minuten, maar op echt doelgevaar was het wachten tot zijn tweede kopbalkans, op het half uur. Moris stond paraat en behoedde Rangers voor de mentale opsteker. 

   

  Het begon er almaar rooskleuriger uit te zien voor Union. Trainer Van Bronckhorst schoof eens ongemakkelijk over de bank, Ibrox werd stiller en stiller en de Rangers zelf begonnen foutjes uit frustratie te maken. 

   

  Al stond het lot niet aan de kant van Union vanavond. Op een hoge voorzet raakte Siebe Van Der Heyden de bal met de arm, de Griekse scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. 

   

  Een geschenk dat kapitein Tavernier maar al te graag uitpakte. Hij zette Moris op het verkeerde been en vlak voor rust knalde hij Rangers onverhoopt naar de broodnodige voorsprong.

  Van held tot antiheld

  Ook na de rust bleven de Rangers moeite hebben met voetballen. Toch was het na de eerste grote kans, na een kwartier, al prijs. Een eerste redding van Moris op een dicht schot van Arfield was een doekje voor het bloeden, want Colak kopte de rebound genadeloos binnen.

   

  En alsof het nog niet erger kon, ging Moris volledig in de fout bij het genadeschot. Alweer een hoge voorzet die verkeerd ingeschat werd: Moris kwam verkeerd uit en Tillman kopte voor zijn neus de bal het doel in. 

   

  Union zocht nog naar de aansluitingstreffer en eventuele verlengingen. Maar het volgde zijn trend van de hele wedstrijd: ondanks de hoge druk van de Rangers, kon het zich nooit op de counter doorzetten. Uiteindelijk kreeg Lazare nog een rode kaart.

   

  Glasgow werd dus de vroege eindhalte van de Champions League voor de Unionisten, maar een plaats in de groepsfase van Europa League is ook een mooie erfenis na het fantastisch eerste seizoen terug in eerste klasse. 

  Fase per fase

  1. rust na 105 minuten, 22 uur 39. Einde van de wedstrijd, einde van de CL voor Union. Van Bronckhorst groet zijn publiek, Ibrox davert op en neer. Rangers kunnen voor het eerst een 2-0-achterstand ombuigen en gaan door naar de play-offs van de Champions League. Voor Union houdt het korte, maar toch mooie CL-avontuur in Glasgow op. Europa League dan maar... .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Tweede gele kaart voor Lazare Amani van Union tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Gele kaart voor Loic Lapoussin van Union tijdens tweede helft, minuut 95
  5. tweede helft, minuut 94. Lapoussin levert nog een goede voorzet af, maar die waait over alles en iedereen. Vanzeir pikt nog op, verstuurt een nieuwe voorzet, Van Der Heyden kopt. Over. De wedstrijd lijkt gespeeld, het leek de laatste kans.  .
  6. tweede helft, minuut 94. Lazare moet vroegtijdig weg. Lazare krijgt na een foutieve duw in de rug nog zijn tweede gele kaart.  .
  7. tweede helft, minuut 92. Vanzeir kan zich op gang trekken aan de rechterkant, zijn lage voorzet wordt bij de korste hoek opgevangen door McLaughlin.  .
  8. Vijf minuten erbij! . tweede helft, minuut 92.
  9. tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 91. Aan de overkant wordt Morelos nog eens aangespeeld, zijn insnijdende sliding levert geen gevaar op.  .
  11. Gele kaart voor Borna Barišic van Rangers tijdens tweede helft, minuut 91
  12. tweede helft, minuut 89. Union wil nog wel, het zoekt met een knap voetballende actie naar de aansluitingstreffer en dus verlengingen. Eerst kan Lazare niet afdrukken en Adingra wacht te lang.  .
  13. tweede helft, minuut 88. Morelos versus Moris, deel 2. Morelos is gelanceerd, hij stevent alleen op Moris af. Maar Moris komt héél ver uit en snoept Morelos, gelukkig voor hem, de bal af.  .
  14. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Senne Lynen eruit
  15. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Rangers, Glen Kamara erin, Tom Lawrence eruit
  16. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Dennis Eckert erin, Ross Sykes eruit
  17. Morelos dwingt Moris tot nieuwe redding. Daar is Morelos! Hij haalt uit met een trap vanop afstand. Hard en in de korte hoek. Moris redt! . tweede helft, minuut 83.
  18. tweede helft, minuut 81. Van Bronckhorst duwt door en zet al zijn troeven op het veld: topspits Morelos en verdedigende zekerheid met ex-Liverpool-speler Ben Davies.  .
  19. tweede helft, minuut 81.
  20. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Rangers, Alfredo Morelos erin, Antonio Colak eruit