Ga naar de inhoud

Union ziet Champions League-droom hard uit elkaar spatten na vervloekte avond in Glasgow

 di 9 augustus 2022 22:14
Rangers
einde
3-0
Union
USG
einde
2-0
RAN
 1. 39' - Geel - James Sands
 2. 41' - Geel - Malik Tillman
 3. 45+1' - Doelpunt strafschop - James Tavernier (1 - 0)
 1. 56' - Geel - Simon Adingra
 2. 59' - Doelpunt - Antonio Colak (2 - 0)
 3. 65' - Verv. Scott Arfield door Rabbi Matondo
 4. 76' - Geel - Tom Lawrence
 5. 76' - Geel - Lazare Amani
 6. 80' - Verv. James Sands door Ben Davies
 7. 81' - Verv. Antonio Colak door Alfredo Morelos
 8. 90+1' - Geel - Borna Barišic
UEFA Champions League - speeldag 2 - 09/08/22 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
45+1'
James Tavernier
45+1'
James Tavernier
1 - 0
59'
Antonio Colak
59'
Antonio Colak
2 - 0

Van een sprookje naar een drama. Union heeft zijn Champions League-droom keihard uit elkaar zien spatten in Schotland. De dubbele bonus uit de heenmatch volstond niet tegen Glasgow Rangers. Union incasseerde drie ongelukkige tegengoals na flaters van Van der Heyden en doelman Moris, zelf kon het op geen enkel moment dreigen. De groepsfase van de Europa League moet voor troost zorgen.

 • Moment van de wedstrijd: Union leek de eerste helft zonder al te veel moeite te overleven. Tot Van Der Heyden zich verkeek op een hoge voorzet en de bal tegen de arm kreeg. De bal ging op de stip, Tavernier bedankte. Het werd de eerste van nog twee ongelukkige acties die de wedstrijd bepaalden.

 

 • Pineut van de avond: Ondanks dat Moris een degelijke wedstrijd keepte en Union vaak behoedde van een onnodige achterstand, werd hij uiteindelijk toch de schlemiel. Bij de 2-2 schatte hij een hoge voorzet compleet verkeerd in en liet hij Tillman zomaar in doel koppen. 
 
 • Opvallend: Union overleefde het eerste halfuur zonder zorgen en kreeg Ibrox toch even stil. Naarmate de klok dichter tegen de rust aan tikte, begon Van Bronckhorst zenuwachtig te worden. Uiteindelijk slaagden de Rangers er toch in om voor het eerst in de rijke Europese geschiedenis een 2-0-achterstand uit de heenwedstrijd om te buigen.

Er leek niets aan de hand...

Alles leek af te hangen van het openingskwartier. Hoe scherp en aangevuurd door de twaalfde man gingen de Rangers aan de wedstrijd beginnen? Zoals verwacht fel, maar niet dodelijk. Het was niet efficiënt en slaagde er niet in om een grote kans bij elkaar te voetballen.

 

Oké, er was wel de kopbalkans van Colak na 10 minuten, maar op echt doelgevaar was het wachten tot zijn tweede kopbalkans, op het half uur. Moris stond paraat en behoedde Rangers voor de mentale opsteker. 

 

Het begon er almaar rooskleuriger uit te zien voor Union. Trainer Van Bronckhorst schoof eens ongemakkelijk over de bank, Ibrox werd stiller en stiller en de Rangers zelf begonnen foutjes uit frustratie te maken. 

 

Al stond het lot niet aan de kant van Union vanavond. Op een hoge voorzet raakte Siebe Van Der Heyden de bal met de arm, de Griekse scheidsrechter twijfelde niet en wees naar de stip. 

 

Een geschenk dat kapitein Tavernier maar al te graag uitpakte. Hij zette Moris op het verkeerde been en vlak voor rust knalde hij Rangers onverhoopt naar de broodnodige voorsprong.

Van held tot antiheld

Ook na de rust bleven de Rangers moeite hebben met voetballen. Toch was het na de eerste grote kans, na een kwartier, al prijs. Een eerste redding van Moris op een dicht schot van Arfield was een doekje voor het bloeden, want Colak kopte de rebound genadeloos binnen.

 

En alsof het nog niet erger kon, ging Moris volledig in de fout bij het genadeschot. Alweer een hoge voorzet die verkeerd ingeschat werd: Moris kwam verkeerd uit en Tillman kopte voor zijn neus de bal het doel in. 

 

Union zocht nog naar de aansluitingstreffer en eventuele verlengingen. Maar het volgde zijn trend van de hele wedstrijd: ondanks de hoge druk van de Rangers, kon het zich nooit op de counter doorzetten. Uiteindelijk kreeg Lazare nog een rode kaart.

 

Glasgow werd dus de vroege eindhalte van de Champions League voor de Unionisten, maar een plaats in de groepsfase van Europa League is ook een mooie erfenis na het fantastisch eerste seizoen terug in eerste klasse. 

Fase per fase

22:39

Einde van de wedstrijd, einde van de CL voor Union

Van Bronckhorst groet zijn publiek, Ibrox davert op en neer. Rangers kunnen voor het eerst een 2-0-achterstand ombuigen en gaan door naar de play-offs van de Champions League. Voor Union houdt het korte, maar toch mooie CL-avontuur in Glasgow op. Europa League dan maar...

90+6' tweede helft
90+4'

Lapoussin levert nog een goede voorzet af, maar die waait over alles en iedereen. Vanzeir pikt nog op, verstuurt een nieuwe voorzet, Van Der Heyden kopt. Over. De wedstrijd lijkt gespeeld, het leek de laatste kans. 

90+4'

Lazare moet vroegtijdig weg

Lazare krijgt na een foutieve duw in de rug nog zijn tweede gele kaart. 

90+2'

Vanzeir kan zich op gang trekken aan de rechterkant, zijn lage voorzet wordt bij de korste hoek opgevangen door McLaughlin. 

90+2'

extra time

Vijf minuten erbij!

90+1'
90+1'

Aan de overkant wordt Morelos nog eens aangespeeld, zijn insnijdende sliding levert geen gevaar op. 

90+1'
89'

Union wil nog wel, het zoekt met een knap voetballende actie naar de aansluitingstreffer en dus verlengingen. Eerst kan Lazare niet afdrukken en Adingra wacht te lang. 

88'

Morelos versus Moris, deel 2

Morelos is gelanceerd, hij stevent alleen op Moris af. Maar Moris komt héél ver uit en snoept Morelos, gelukkig voor hem, de bal af. 

83'

Morelos dwingt Moris tot nieuwe redding

Daar is Morelos! Hij haalt uit met een trap vanop afstand. Hard en in de korte hoek. Moris redt!

81'

Van Bronckhorst duwt door en zet al zijn troeven op het veld: topspits Morelos en verdedigende zekerheid met ex-Liverpool-speler Ben Davies. 

81'
80'
79'

Moris verkijkt zich helemaal! 3-0!

Opnieuw ligt een hoge voorzet aan de basis van een doelpunt. Moris laat zich helemaal verrassen door Tillman die plots voor zijn neus opduikt en de bal genadeloos in het leegstaande doel kopt. Union is nu virtueel uitgeschakeld. 

77'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.