Liverpool mept Villarreal tegen het canvas in drie dolle minuten

  terugwedstrijd 3 - 2
  1. 32' - Geel - Virgil van Dijk
  1. 86' - Verv. Arnaut Danjuma Groeneveld door Paco Alcácer
  2. 81' - Verv. Luis Díaz door Divock Origi
  3. 81' - Verv. Trent Alexander-Arnold door Joe Gomez
  4. 73' - Verv. Sadio Mané door Diogo Jota
  5. 72' - Verv. Samuel Chukwueze door Boulaye Dia
  6. 72' - Verv. Pervis Estupiñán door Manu Trigueros
  7. 72' - Verv. Jordan Henderson door Naby Keïta
  8. 72' - Verv. Daniel Parejo door Serge Aurier
  9. 62' - Geel - Giovani Lo Celso
  10. 57' - Verv. Francis Coquelin door Alfonso Pedraza
  11. 55' - Doelpunt - Sadio Mané (2 - 0)
  12. 53' - Own goal - Pervis Estupiñán (1 - 0)
  13. 47' - Geel - Pervis Estupiñán
  53'own goalPervis Estupiñán1 - 0
  55'goalSadio Mané2 - 0

  Liverpool heeft een grote stap richting de finale van de Champions League gezet. Het versloeg in eigen huis CL-revelatie Villarreal met 2 goals in 3 dolle minuten: 2-0. Volgende week dinsdag is de terugmatch in Villarreal.

  Liverpool - Villarreal in een notendop:

  • Sleutelmoment: Liverpool bijt in de eerste helft zijn tanden stuk op de stevige organisatie bij Villarreal, maar kan kort na de rust met 2 goals in 3 minuten de Spaanse muur toch slopen. Amper 133 seconden na een ongelukkige owngoal van Estupinan beslist Mané de wedstrijd. 

  • Man van de match: Zijn naam klinkt als muziek en vanavond speelde Thiago Alcantara ook als de perfecte dirigent. De Spanjaard deelde maar liefst 103 passes uit, zijn hoogste aantal in een CL-wedstrijd voor Liverpool. Maar liefst 99 van die passes kwamen ook aan. 

  • Opvallend: Liverpool zit dit seizoen nu aan 9 overwinningen in de Champions League, de Engelse club deed nog nooit beter in een Europese campagne. Enkel Inter kon Liverpool dit seizoen kloppen, in de terugwedstrijd van de 1/8e finales. 

  Bekijk de twee goals van Liverpool

  Villarreal kraakt niet tegen dominant Liverpool

  Een blitzstart met vroege goals zoals Manchester City tegen Real gisteravond werd het niet, maar Liverpool greep Villarreal wel meteen bij de keel in een kolkend Anfield. Een goed georganiseerd Villarreal zag af, maar kraakte niet onder de aanhoudende druk. 

  Liverpool stapelde de kansen nochtans op, maar het was telkens net niet. Mané verknoeide een grote kopbalkans, een plaatsbal van Salah ging over en Rulli stond pal op afstandsschoten van Diaz. Henderson trof dan weer de paal vanuit een scherpe hoek. 

  Tien minuten voor de rust hing de 1-0 echt in de lucht. Mané probeerde het in de draai en zag zijn afgeweken schot rakelings naast gaan. De mooiste aanval volgde meteen daarna met prachtig ééntijdsvoetbal, maar de volley van Salah ging over. 

  Villarreal gaf geen krimp, Liverpool had de grootste moeite om openingen te vinden in de Spaanse muur. Thiago probeerde het kort voor de rust dan maar van ver. Zijn wondermooie pegel strandde op de kruising. 

  Liverpool slaat toe met 2 goals in 3 minuten

  Zelfde scenario in de tweede helft met Liverpool dat Villarreal in het defensief drong. Pau Torres ontsnapte meteen na de rust aan een owngoal, Estupinan had enkele minuten later minder geluk. Een voorzet van Henderson week af op de Ecuadoraan en Rulli kon onvoldoende bij de bal om de 1-0 te voorkomen. 

  De ban was eindelijk gebroken en dat werkte bevrijdend voor Liverpool. Villarreal was amper bekomen van de openingstreffer of het stond al twee goals in het krijt. Na een heerlijk doorsteekpassje van Salah maakte Mané het alleen voor Rulli koelbloedig af. 

  Twee goals in drie minuten, het was een opdoffer die kon tellen voor de bezoekers. Liverpool bleef bovendien jacht maken op een derde goal. Van Dijk testte Rulli met een pegel, de herkansing van Diaz ging nipt naast. 

  Het bleef zo bij 2-0, een stevige bonus voor Liverpool om volgende week af te zakken naar het Estadio de la Cerámica. Villarreal zal daar nog eens voor een stunt moeten zorgen of het sprookje in de Champions League is onherroepelijk voorbij. 

  Klopp: "Het is een gevaarlijke uitslag"

  Liverpool-coach Jürgen Klopp waarschuwt zijn team dat ze nog niet klaar zijn met Villarreal. Ze zullen in de terugwedstrijd "volledig op hun hoede" moeten zijn, zegt hij. "Het staat 2-0 bij de rust, een gevaarlijke uitslag", aldus de Duitser.

  "We zullen de tweede helft moeten spelen zoals de eerste helft, alsof we geen voorsprong te verdedigen hebben. Villarreal zal er thuis voor strijden en dat zullen we ook moeten doen."

   

  Ook Villarreal-coach Unai Emery blijft strijdvaardig. "Ze waren beter dan wij in 90 minuten", gaf hij toe. "We wilden beter spelen en meer kansen creëren, maar moeten deze nederlaag aanvaarden. We blijven optimistisch dat we volgende week gevaarlijk kunnen zijn."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Liverpool staat een flinke stap dichter bij de Champions League-finale. Villarreal hield lang stand, maar kraakte kort na de rust. De thuisploeg vertaalde het klasseverschil met twee goals in drie minuten. Villarreal heeft volgende week een nieuwe stunt nodig om alsnog door te stoten naar de finale. .
  2. tweede helft, minuut 93. Lo Celso dropt de bal in de zestien, maar daar weet Liverpool de voorzet weg te werken. Dit was de laatste kans voor de bezoekers. .
  3. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 92. Zit het venijn in de staart voor Liverpool? Villarreal dwingt zowaar nog een vrij trap af in de extra tijd. .
  5. tweede helft, minuut 87. Werkloze Alisson. Dan toch eens een doelpoging voor Villarreal, van invaller Dia. Maar wel vanuit buitenspel. Alisson heeft er in elk geval geen problemen mee, de doelman beleefde een wel erg rustige avond. .
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Villarreal CF, Paco Alcácer erin, Arnaut Danjuma Groeneveld eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Dubbele wissel. Origi komt samen met Gomez tussen de lijnen. Voor Alexander-Arnold en Diaz zit de wedstrijd erop. .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Luis Díaz eruit
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Liverpool, Joe Gomez erin, Trent Alexander-Arnold eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Origi maakt zijn opwachting. Het zit Diaz niet mee vanavond. Hij snijdt de zestien in, maar pakt dan uit met een matige afwerking. Zijn schot gaat voorlangs. Intussen maakt Origi zich klaar om in te vallen bij de thuisploeg. .
  11. tweede helft, minuut 76. De vele wissels hebben de vaart wat uit de wedstrijd gehaald. Plaatst Liverpool nog een versnelling in het slotkwartier of pakt Villarreal nog uit met een verrassing? .
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Liverpool, Diogo Jota erin, Sadio Mané eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Villarreal CF, Boulaye Dia erin, Samuel Chukwueze eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Applauswissel voor Mané. Unai Emery probeert het tij nog te keren bij Villarreal met drie wissels. Aurier, Trigueros en Dia komen in de ploeg voor Parejo, Estupinan en Chukwueze. Ook bij Liverpool wordt er gewisseld. Doelpuntenmakers Henderson en Mané worden vervangen door Keita en Jota. Mané gaat duidelijk met tegenzin naar de kant, maar wordt wel getrakteerd op een luid applaus van de thuissupporters. .
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Villarreal CF, Manu Trigueros erin, Pervis Estupiñán eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Liverpool, Naby Keïta erin, Jordan Henderson eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Villarreal CF, Serge Aurier erin, Daniel Parejo eruit
  18. tweede helft, minuut 68. 3-0 hangt in de lucht. Liverpool blijft de druk opvoeren. Van Dijk pakt uit met een schitterende pegel. Rulli heeft er de nodige moeite mee, maar pareert het schot wel. Meteen daarna zorgt Diaz voor gevaar, zijn afgeweken poging gaat nipt naast. .
  19. tweede helft, minuut 66.
  20. Afgekeurde goal. Alexander-Arnold schudt nog maar eens een heerlijke voorzet uit zijn sloffen. Robertson verlengt de bal in één tijd in doel, maar duidelijk vanuit buitenspel. Het blijft dus 2-0. . tweede helft, minuut 65.