Dodelijk efficiënte Lukaku schenkt Chelsea volle buit tegen Zenit

  1. 45' - Geel - César Azpilicueta
  1. 90+3' - Verv. Mason Mount door Ruben Loftus-Cheek
  2. 88' - Verv. Yaroslav Rakytskyi door Danil Krugovoy
  3. 88' - Verv. Claudinho door Andrey Mostovoy
  4. 83' - Verv. Marcos Alonso door Ben Chilwell
  5. 83' - Verv. César Azpilicueta door Thiago Silva
  6. 82' - Verv. Daler Kuzyaev door Kirill Kravtsov
  7. 76' - Verv. Wendel door Aleksandr Erokhin
  8. 75' - Verv. Malcom door Artem Dzyuba
  9. 69' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  10. 63' - Verv. Hakim Ziyech door Kai Havertz
  11. 62' - Geel - Yaroslav Rakytskyi
  69'goalRomelu Lukaku1 - 0

  Titelverdediger Chelsea heeft zijn start niet gemist in de nieuwe Champions League-campagne, al ging het tegen Zenit niet zonder slag of stoot. Romelu Lukaku was de reddende engel met zijn eerste Champions League-goal voor Chelsea, zijn rake kopbal zorgde voor een krappe 1-0-overwinning.

  Chelsea - Zenit Sint-Petersburg in een notendop:

  • Sleutelmoment: Chelsea slaagt er ondanks het duidelijk veldoverwicht amper in om kansen te creëren. Twintig minuten voor het einde maakt een geweldige voorzet van Azpilicueta het verschil. De Chelsea-kapitein kan Lukaku eindelijk in stelling brengen en die kopt de thuisploeg naar 1-0-winst.

  • Man van de match: Bijna 70 minuten lang was het een frustrerende avond voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel werd uitstekend uit de wedstrijd gehouden, maar toonde opnieuw dat hij weinig nodig heeft om te scoren. Zijn eerste Champions League-goal voor Chelsea was meteen van goudwaarde.

  • Opvallend: Opnieuw een clean sheet voor Edouard Mendy. Sinds zijn debuut op het kampioenenbal in oktober vorig jaar hield de Chelsea-doelman nu al 10 keer de nul. Dat is minstens 3 keer meer dan eender welke doelman in de Champions League in die periode.

  Feest voor de aftrap, treurnis erna

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin was vanavond speciaal naar Stamford Bridge gekomen om nog enkele trofeeën uit te delen aan titelverdediger Chelsea. Jorginho (Speler van het Jaar), Kanté (Middenvelder van het Jaar), Mendy (Doelman van het Jaar) en Tuchel (Trainer van het Jaar) werden voor de aftrap uitgebreid in de bloemetjes gezet.

   

  De festiviteiten vóór de start van de wedstrijd kregen helaas geen vervolg op de grasmat. Chelsea had het meeste balbezit in een flauwe eerste helft, maar ving daar weinig mee aan. Lukaku, die voor de aftrap het meeste applaus van de Chelsea-fans kreeg, werd nauwelijks in stelling gebracht.

   

  De beste kansen waren zelfs voor Zenit. Nog voor het kwartier knutselden de bezoekers plots een alleraardigste aanval in elkaar. Azmoun kreeg de bal tot bij de vrijstaande Claudinho en er was een cruciale interventie van James nodig om de Braziliaan een reuzenkans te ontnemen.

   

  Pas na ruim 38 minuten was er eindelijk een eerste bal tussen de palen en het was er dan nog één van de bezoekers. Maar echt veel moeite had Mendy niet met het afstandsschot van Rakytski. Voorts was het voor hem en zijn collega Kritsjoek vooral werkloos toekijken.

  Lukaku maakt het verschil met buffelstoot

  Bij de start van de tweede helft zat er wat meer venijn in het spel van Chelsea. Kritsjoek moest al meteen plat op een plaatsbal van Ziyech, eindelijk het eerste schot tussen de palen van de thuisploeg. Rüdiger kreeg de handen dan weer op elkaar met een indrukwekkende rush vanop de eigen helft, maar zijn schot ging wel naast.

   

  Op het uur oogstte diezelfde Rüdiger opnieuw applaus, dit keer voor een verdedigende actie. Met een cruciale tussenkomst kon hij maar net een reuzenkans voor de aanstormende Azmoun verijdelen. Chelsea was baas, maar de kansen bleven schaars. Zenit kwam er maar sporadisch uit, een
  afstandsschot van Wendel strandde in de handen van Mendy.

   

  Voor Lukaku was het 70 minuten lang een frustrerende wedstrijd, maar de Rode Duivel toonde nog maar eens dat hij weinig nodig heeft om het verschil te maken. Azpilicueta schilderde de bal feilloos op zijn hoofd en met een ware buffelstoot liet Lukaku doelman Kritsjoek kansloos achter.

   

  De buit leek binnen voor Chelsea, maar 10 minuten voor het einde kwam de titelverdediger nog met de schrik vrij. Azmoun bood Dzjoeba een uitgelezen kans op de gelijkmaker aan, maar de pas ingevallen aanvaller gleed de bal naast. Dichter bij de 1-1 kwam Zenit niet meer. Bijna werd het zelfs nog 2-0 bij een snedige counter in de extra tijd, maar dit keer was Lukaku minder efficiënt.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Titelverdediger Chelsea heeft zijn start niet gemist in de nieuwe Champions League-campagne, al ging het tegen Zenit niet zonder slag of stoot. Romelu Lukaku was de reddende engel en bezorgde Chelsea met een knappe kopbalgoal een krappe 1-0-overwinning. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Lukaku speelt counter niet goed uit. Lukaku krijgt nog één grote kans op een snedige counter van de thuisploeg, maar hij speelt het niet perfect uit. Santos kan zijn schot nog in hoekschop glijden. De mee opgerukte Rüdiger uit zijn frustratie, hij had graag de bal gekregen van Lukaku. .
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Chelsea, Ruben Loftus-Cheek erin, Mason Mount eruit
  5. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Chelsea moet nog 4 minuten standhouden. Ondanks het veldoverwicht blijft 1-0 toch een krappe voorsprong. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Zenit, Danil Krugovoy erin, Yaroslav Rakytskyi eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij FC Zenit, Andrey Mostovoy erin, Claudinho eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Krijgen we nog een slotoffensief van Zenit of zitten de bezoekers stilaan door hun beste krachten? Veel dichter dan de reuzenkans voor Dzjoeba zijn ze niet meer bij de 1-1 geweest. .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Chelsea, Ben Chilwell erin, Marcos Alonso eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Chelsea, Thiago Silva erin, César Azpilicueta eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Zenit, Kirill Kravtsov erin, Daler Kuzyaev eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Chelsea ontsnapt aan de 1-1! Plots een enorme kans voor Zenit! Azmoun kan de bal laag voor doel brengen, maar de inglijdende Dzjoeba devieert de voorzet net naast. Hier zat veel meer in. Dzjoeba botst bovendien stevig tegen Mendy en die heeft even verzorging nodig. .
  13. tweede helft, minuut 80. Knappe actie van Alonso. Hij draait Chistjakov helemaal doel en haalt laag uit, maar zijn poging gaat voorlangs. .
  14. tweede helft, minuut 79.
  15. tweede helft, minuut 76. Sergei Semak brengt 2 frisse krachten tussen de lijnen bij Zenit. Dzjoeba en Erokhin komen op het veld voor Malcom en Wendel. .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij FC Zenit, Aleksandr Erokhin erin, Wendel eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij FC Zenit, Artem Dzyuba erin, Malcom eruit
  18. tweede helft, minuut 74.