Barcelona bijt tanden stuk op Benfica en moet bibberend naar München

  1. 36' - Geel - Álex Grimaldo
  1. 90+5' - Geel - Adel Taarabt
  2. 90+2' - Geel - Odisseas Vlachodimos
  3. 86' - Verv. Clément Lenglet door Sergiño Dest
  4. 86' - Verv. Ronald Araújo door Eric García
  5. 81' - Verv. Álex Grimaldo door Haris Seferovic
  6. 70' - Verv. Rafa Silva door Valentino Lazaro
  7. 70' - Verv. Everton door Pizzi
  8. 66' - Verv. Yusuf Demir door Ousmane Dembélé
  9. 59' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Darwin Núñez
  10. 59' - Verv. João Mário door Adel Taarabt
  11. 49' - Geel - Gerard Piqué
  12. 49' - Geel - João Mário

  Barcelona is nog niet zeker van een plek in de 1/8e finales van de Champions League. Thuis tegen Benfica kwam het niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Als Benfica op de slotspeeldag thuis wint van Dinamo Kiev, dan moet Barcelona hetzelfde doen bij Bayern München om de groepsfase te overleven.

  Barcelona - Benfica in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de extra tijd kan Haris Seferovic Barcerlona virtueel uit de Champions League kegelen en Benfica bijzonder dicht bij een ticket voor de 1/8e finales brengen. Na een scherpe counter krijgt de Zwitser een reuzenkans, maar hij drijft coach Jorge Jesus tot wanhoop met een vreselijke afwerking.

  • Man van de match: Odisseas Vlachodimos, het is een schitterende naam en de doelman speelde ook een schitterende wedstrijd. Met cruciale reddingen op pogingen van Demir (2x), Alba en De Jong hield hij Benfica overeind én in de running voor een verlengd verblijf op het kampioenenbal.

  • Opvallend: Barcelona flirt met de uitschakeling na het 0-0-gelijkspel tegen Benfica. De Catalaanse club wist al 20 jaar op een rij de groepsfase van de Champions League te overleven, maar dat zou dit jaar dus wel eens anders kunnen zijn. Barça werd voor het laatst uitgeschakeld in de groepsfase in 2000, toen AC Milan en Leeds United te sterk waren.

  Jaremtsjoek dicht bij de 0-1, Demir treft de lat

  Na winst tegen Espanyol bij zijn vuurdoop als Barça-coach stond Xavi vanavond voor zijn trainersdebuut in de Champions League. Meteen met het mes op de keel, want bij een nederlaag tegen Benfica dreigde de uitschakeling voor Barcelona.

   

  De thuisploeg begon dan ook furieus aan de wedstrijd. De amper 18-jarige Demir was de verrassing in de basis en bewees bijna meteen het gelijk van Xavi. Vlachodimos kon zijn schot nog net met de vingertoppen uit doel houden.

   

  Op het halfuur moest diezelfde Vlachodimos Benfica opnieuw overeind houden toen Alba kon uithalen na een scherpe counter. Barcelona bleef baas, maar ontsnapte 10 minuten voor de rust aan de 0-1. Jaremtsjoek kopte op een hoekschop van dichtbij pal op Ter Stegen.

   

  Op een nieuwe corner was het kort daarna wél raak voor Benfica. Otamendi pakte uit met een heerlijk vluchtschot en ramde de bal hoog in doel. Maar het feestje werd al snel onderbroken, omdat de hoekschop achter de achterlijn zou gegaan zijn.

   

  Een tweede keer opgelucht ademhalen dus voor de Barça-aanhang, maar de thuissupporters moesten kort voor de rust ook de frustratie verbijten na alweer een knappe actie van Demir. Dit keer stond niet Vlachodimos, maar de lat in de weg op zijn plaatsbal.

  Seferovic laat in de extra tijd de winning goal liggen

  Zelfde spelbeeld na de rust. Barcelona kon met de trip naar München in het achterhoofd op de laatste speeldag geen vrede nemen met een puntendeling. De thuisploeg bleef dus resoluut voor de aanval kiezen, maar veel doelgevaar leverde de dominantie niet op.

   

  Demir liet na een knappe voorbereiding van Alba en Gavi een reuzenkans liggen, al werd er ook gefloten voor buitenspel. Depay speelde het dan weer niet goed uit toen hij alleen op doel kon afstormen.

   

  Xavi greep halfweg de tweede helft in met de inbreng van Dembélé. De Fransman bedankte met een schitterende versnelling en prima voorzet voor De Jong. De 1-0 hing in de lucht na een buffelstoot van de Nederlander, maar Vlachodimos tikte de bal nog net over de lat.

   

  In de slotfase leek het dan toch nog te lukken voor Barcelona. Na een heerlijke
  voorzet van Alba trof Araujo aan de tweede paal in één tijd raak, maar zijn mooie treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  In de extra tijd ontsnapte Barcelona aan een drama op een vlijmscherpe counter van Benfica. Oog in oog met Ter Stegen kon Seferovic de bezoekers op de valreep de volle buit schenken, maar hij liet een onwaarschijnlijke misser optekenen.

   

  Barcelona kwam zo erg goed weg en blijft door het 0-0-gelijkspel 2e in Groep E. Toch is de situatie penibel voor de Catalanen. Als Benfica op de slotspeeldag thuis wint tegen Dinamo Kiev, dan moet Barcelona ook de volle buit pakken bij Bayern München om door te stoten naar de 1/8e finales. Een punt volstaat niet, want in de onderlinge duels (3-0 en 0-0) doet Benfica beter dan Barça.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Adel Taarabt van Benfica tijdens tweede helft, minuut 95
  3. Gele kaart voor Odisseas Vlachodimos van Benfica tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij FC Barcelona, Sergiño Dest erin, Clément Lenglet eruit
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij FC Barcelona, Eric García erin, Ronald Araújo eruit
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Benfica, Haris Seferovic erin, Álex Grimaldo eruit
  8. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Benfica, Valentino Lazaro erin, Rafa Silva eruit
  9. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Benfica, Pizzi erin, Everton eruit
  10. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij FC Barcelona, Ousmane Dembélé erin, Yusuf Demir eruit
  11. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Benfica, Darwin Núñez erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  12. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij Benfica, Adel Taarabt erin, João Mário eruit
  13. Gele kaart voor Gerard Piqué van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 49
  14. Gele kaart voor João Mário van Benfica tijdens tweede helft, minuut 49
  15. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  16. tweede helft, 22 uur 53. Einde. Barcelona raakt op eigen veld niet verder dan een 0-0-gelijkspel en flirt zo met de uitschakeling in de Champions League. In de extra tijd ontsnapte het aan de nederlaag na een onwaarschijnlijke misser van Seferovic. .
  17. tweede helft, 22 uur 50. Seferovic laat winning goal liggen! Wat een misser van Seferovic! Oog in oog met Ter Stegen kan hij een counter afronden en Benfica op de valreep de winst bezorgen, maar hij besluit onbegrijpelijk naast. Barcelona ontsnapt! .
  18. tweede helft, 22 uur 48. Piqué kan koppen op de hoekschop, zijn poging gaat niet zo gek ver naast. De tijd begint te dringen voor Barcelona. .
  19. tweede helft, 22 uur 47. 4 minuten extra. Barcelona krijgt nog 4 minuten om alsnog die belangrijke zege te pakken. Bijna  is het zover wanneer Dembélé diep gestuurd wordt, maar Otamendi kan de bal nog net in hoekschop glijden. .
  20. tweede helft, 22 uur 40. Afgekeurde goal. Na een geweldige voorzet van Alba werkt Araujo de bal aan de tweede paal in één tijd enig mooi in doel. Dolle vreugde in Camp Nou, maar het gejuich verstomt snel. De goal wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. .