Ga naar de inhoud

Real Madrid mag op Anfield een grote kaars branden voor Courtois

 1. 82' - Verv. Roberto Firmino door Xherdan Shaqiri
 2. 82' - Verv. Sadio Mané door Alex Oxlade-Chamberlain
 3. 72' - Verv. Vinícius Júnior door Rodrygo

Voor het eerst sinds 2018 zit Real Madrid opnieuw in de halve finales van de Champions League. De recordhouder van het aantal eindzeges moest 45 minuten een storm overleven tegen Liverpool, maar bleef overeind. Met dank aan doelman Thibaut Courtois.

Liverpool - Real Madrid in een notendop:

 • Sleutelmoment: Salah kwam in de vierde minuut alleen voor Courtois, maar werkte niet perfect af en gaf de Belgische nummer 1 de kans om uit te pakken met een geweldige redding. Anders zien we een andere match, dat is zeker.
 
 • Man van de Match: Thibaut Courtois was een muur. Hij pakte alles en straalde dat ook uit. Het ontnam de aanvallers hun moed.
 
 • Statistiek:  Het is al de vierde keer dat Zinedine Zidane als trainer zijn ploeg naar de halve finales van de CL leidt. Geen enkele Franse trainer doet beter.

Courtois is de stormmuur van Real

Na de wanprestatie in Madrid was het plan van Liverpool op Anfield na een aantal seconden al duidelijk. De thuisploeg wou Real Madrid meteen fysiek wegblazen. Een vroege 1-0 zou ook voor storm in de hoofden van de spelers van Real Madrid zorgen, zal Klopp gedacht hebben. 

 

Alleen blies de Engelse storm 1 kaars niet uit: die van Thibaut Courtois. Al na vier minuten stond Salah alleen voor de doelman, maar met een fantastisch beenveeg hield Courtois ploeg recht.

 

Nog voor het eerste kwartier verstreken was, zorgde Courtois voor een flashback naar het WK in Rusland. Op dezelfde manier als hij in Kazan een schot van Neymar uit zijn linkerbovenhoek zweefde, redde hij het schot van Milner.

 

Misschien wou Liverpool zelfs te veel stormen, want Salah en vooral Wijnaldum misten de rust om grote kansen tussen de palen te schieten. Liverpool deed zichzelf tekort na 45 minuten. 

Niet meer hetzelfde Liverpool na de rust

De tweede helft begon zoals de eerste. Met alweer een uitstekende redding van Courtois. Deze keer op een schot in de draai van Firmino. Daarna klaarde de hemel op voor Real Madrid. Het laatste halfuur zagen we niet meer hetzelfde Liverpool. 

 

Vinicius en Benzema kwamen dichter bij een goal dan Liverpool. Real verdedigde ondanks de afwezigheid van Ramos en Varane collectief heel sterk. 

 

Eden Hazard, die nog niet fit genoeg werd bevonden voor de duels tegen Liverpool, krijgt nog wat extra tijd om zich misschien toch nog te tonen in deze Champions League. Motivatie kan geen probleem zijn, want de tegenstander in de halve finales is zijn ex-club Chelsea.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Real Madrid staat voor het eersts sinds 2018 in de halve finales van de Champions League. Het blijft 0-0 na een match op Anfield die enkel in de eerste helft kon boeien. .
 3. tweede helft, minuut 93. Courtois is een monster. Casemiro laat zich een zeldzame keer de bal afsnoepen. Dan gaat het nog eens snel bij Liverpool. Salah komt schuin voor doel, maar Courtois verschijnt voor hem als een enorme gele muur. Geen doorkomen aan. .
 4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. Vier extra minuten. Liverpool heeft nog 4 minuten om 2 goals te maken. Dan is er nu heel snel een magistrale ingeving nodig. Die ontbrak voorlopig 90 minuten.  .
 6. tweede helft, minuut 87. Gif zit er al een hele tijd niet meer in de aanvallen van Liverpool. Het spel vindt nog altijd vooral plaats op de helft van Real, maar de bezoekers staan defensief bijzonder goed te verdedigen. Zelfs de energieke Klopp is er rustig van geworden. .
 7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Liverpool, Xherdan Shaqiri erin, Roberto Firmino eruit
 8. tweede helft, minuut 82. Benzema kopt de beslissing over. We zijn geen getuigen geweest van een geweldige voetbalavond, maar wel van een zeldzame misser van Benzema. Asensio zet perfect voor en Benzema kan vrijstaande koppen vlak voor doel. Hij kopt via de grond over. Misschien had de VAR wel nog tussengekomen. .
 9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Sadio Mané eruit
 10. Mané laat Mendy van zijn vingers proeven. tweede helft, minuut 80.
 11. tweede helft, minuut 78. Hoe stormachtig Liverpool was in het begin van de match, hoe weinig het dat op dit moment is. Je krijgt niet de indruk dat de thuisploeg gaat scoren. Kan er iets uit de lucht vallen als het windstil is? .
 12. tweede helft, minuut 75. De wissels  van Zidane renderen meteen. Real knutselt twee aanvallen na elkaar in elkaar. Invaller Rodrygo kan eerst niet bij de voorzet van invaller Odriozola. Het schot van Asensio wordt geblokt. .
 13. tweede helft, minuut 73. Zidane bedenkt een plan. Ook Zidane brengt twee nieuwe spelers in het veld. Rodrygo voor Vinicius is een flankaanvaller voor een flankaanvaller. Met Odriozola voor Kroos schuift hij Valverde opnieuw naar het middenveld om daar stand te houden. Odriozola gaat rechtsback spelen. Het klopt dat Kroos goed uit de match werd gehouden door Liverpool. .
 14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Real Madrid, Rodrygo erin, Vinícius Júnior eruit
 15. tweede helft, minuut 71. Bijna Jota. Invaller Jota slingert zich door de defensie van Real, voorbij Asensio en dan langs Militao. Ondertussen is de hoek zo scherp geworden dat hij in het zijnet schiet. Als Liverpool scoort dan vliegt de vlam opnieuw in de pan op Anfield. Dat lijkt zeker. .
 16. tweede helft, minuut 67. Alisson even belangrijk als Courtois. Bijna is het boeken toe voor Liverpool. Met een heel lange bal lanceert Valverde Vinicius. Die is natuurlijk sneller dan iedereen en stormt alleen op de doelman van Liverpool af. Alisson redt het opwippertje met zijn imposante lijf. .
 17. tweede helft, minuut 66.
 18. tweede helft, minuut 65. Zit er nog genoeg energie in Liverpool? Ondanks de twee wissels zien we voorlopig geen beter Liverpool. Er is te weinig tempo en kansen hebben we aan beide kanten al even niet meer gezien. Real vangt de thuisploeg gewoon op, zoals het tegen Barcelona deed, maar het heeft zelfs niet echt de intentie er snel uit te komen. .
 19. tweede helft, minuut 61. Klopp grijpt in. Liverpool moet iets doen. Klopp brengt een extra aanvaller met Jota in de plaats van Kabak. Thiago vervangt Milner, de minste op het middenveld. .
 20. tweede helft, minuut 59. Geel voor Phillips. Phillips voorkomt dat Real er snel kan uitkomen op het middenveld en verspert Casemiro de doorgang. Geel is een logisch gevolg.  .