Ga naar de inhoud
Mbappe beslist wedstrijd met 2 goals

Dankzij onnavolgbare Mbappé graait PSG stevige bonus mee uit winters München

 wo 7 april 2021 22:53
FC Bayern München
einde
2-3
Paris Saint-Germain
PSG
einde
0-1
FCB
  1. 35' - Geel - Lucas Hernandez
  2. 37' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (1 - 2)
  1. 62' - Geel - Julian Draxler
  2. 70' - Geel - Joshua Kimmich
  3. 72' - Geel - Jérôme Boateng
  4. 89' - Geel - Eric Maxim Choupo-Moting
UEFA Champions League - speeldag 1 - 07/04/21 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
37'
Eric Maxim Choupo-Moting
37'
Eric Maxim Choupo-Moting
1 - 2

PSG heeft al een klein beetje revanche genomen voor de verloren Champions League-finale van vorig seizoen. Het ging op het veld van een gehavend Bayern München winnen met 2-3. Mbappé toonde zijn wereldklasse met twee goals. 

Bayern München - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bayern werkt na een ware stormloop een 0-2 achterstand weg en gaat op zoek naar de voorsprong, maar net op dat moment staat Kylian Mbappé op. De 22-jarige Fransman zet Boateng kinderlijk weg en knalt PSG genadeloos weer op voorsprong.

  • Man van de match: Mbappé was de meest bepalende speler van deze kwartfinale. De Franse international zit alweer aan 8 doelpunten in deze Champions-League campagne, een Frans record dat hij voorlopig nog moet delen met Trezeguet (2002) en Ben Yedder (2018). 

  • Opvallend: PSG ging in de clubhistorie tot dusver 5 keer op bezoek in München. De enige keer dat de Fransen konden winnen was in 1994 dankzij George Weah. PSG gaf daar dankzij Mbappé vanavond een vervolg aan.

PSG straft missers genadeloos af

De Rekordmeister tegen de sterren uit Parijs, beter kon het in de kwartfinales van het Kampioenenbal niet worden. Bayern opende gretig en Choupo-Moting zag in de openingsminuut al een kopbal uiteen spatten op de lat, aan de overkant was het wel meteen raak.

 

Neymar en Mbappé waren even aan de aandacht van de Beierse defensie ontsnapt. Het was die laatste die er simpel 0-1 van maakte, PSG stond meteen op rozen. Dit doelpunt zou een voorbode zijn voor de rest van de wedstrijd.

 

Bayern bleef intussen met man en macht inbeuken op de Parijse muur, maar die bleef zonder al te veel barstjes te vertonen overeind staan. Navas moest wel bijzonder attent reageren op pogingen van Müller en Alaba. 

 

PSG had veel minder nodig om te scoren. Na een weggewerkte hoekschop was de defensie van Bayern de vrijstaande Marquinhos vergeten. Hij nam een geweldige voorzet van Neymar in dank aan en maakte er zonder fouten 0-2 van. 

 

In het slot van de eerste helft bracht Choupo-Moting de hoop nog terug bij de thuisploeg met een uitstekend geplaatste kopbal na een voorzet van Pavard. De strijdlust was op die manier helemaal terug.

Mbappé wist gelijkmaker Müller uit

Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Bayern deed er alles aan om te scoren en PSG bleef hen in blok opwachten. Toch waren het de bezoekers die het eerst gevaarlijk waren in de tweede helft: Neymar kwam alleen voor Neuer, maar zijn lobje mislukte.

 

Aan de overkant kon de gelijkmaker intussen niet uitblijven. Kimmich dropte nog maar eens een uitstekende vrije trap in het strafschopgebied en Müller stond op de juiste plaats om binnen te koppen: 2-2.

 

Bayern wilde meteen op en over PSG, maar dat stond wonderkind Kylian Mbappé niet toe. Enkele minuten na de gelijkmaker zette hij Boateng vlot weg en liet Neuer geen enkele kans met een trap richting de korte hoek. PSG stond zowaar weer op voorsprong.

 

Bayern leek nu wat aangeslagen en kwam niet meer tot de grote kansen. Alaba zag wel nog een geplaatst schot nipt naast gaan. Bayern heeft veel werk voor de boeg als het nog hoopt op een nieuwe Champions League-titel, maar de terugmatch in Parijs belooft in elk geval nog spektakel.

Mbappé: "Moeilijke match tegen het beste team van Europa"

Na afloop gaf Mbappé nog een woordje uitleg bij zijn wervelende prestatie: "Het was een moeilijke match tegen misschien wel het beste team van Europa op dit moment. We speelden echt als een team en dat was ook nodig. We mogen nu zelfvertrouwen hebben, maar er volgt nog een moeilijke match in Parijs."

 

"We stonden onder druk, maar we verdedigden onze voorsprong goed en op de tegenaanval heb ik mijn ding kunnen doen. Ik wil op deze manier verdergaan en dat lijkt mij ook de goede manier."

 

"Of dit het jaar van PSG is? Er zijn nog heel wat wedstrijden te gaan voor we daarover kunnen nadenken. Nu moeten we toeleven naar volgende week, dat is het enige waar we nu mee bezig zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

22:52

Einde

Het zit erop na een fantastische pot voetbal! PSG had het bijzonder moeilijk met een dominant Bayern en moest ook 2 doelpunten incasseren, maar aan de overkant toonden Neymar en vooral Mbappé hun klasse. De terugwedstrijd volgende week belooft nog een geweldig spektakel te worden. 

90+3' tweede helft
90+2'

Boateng verkoopt Rafinha nog een beuk, maar Lahoz is genadig. Intussen kan Bayern-coach Flick zich niet meer beheersen. 

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

extra time

90'

Lahoz wuift al het protest resoluut weg. Bayern zal het helemaal zelf moeten doen als het nog langszij wil komen. 

89'
FC Bayern München
88'

Penalty Bayern?

Heel Bayern schreeuwt om een strafschop na een afgeblokte voorzet van Hernandez. Volgt er nog een strafschop? 

87'

Bayern zet een fors slotoffensief in! Müller neemt de bal goed aan, draait om zijn as en levert nog een uitstekend schot af, maar Navas zet er zijn vingertoppen nog net tegen. 

86'

Alaba centimeters naast

Daar was bijna een nieuwe gelijkmaker. Choupo-Moting wint een duel met Kimpembe en legt de bal goed terug tot bij Alaba die zijn poging centimeters naast ziet gaan.

85'

Na onhandig balverlies komt de bal bij Draxler, maar zijn schot gaat een eindje over doel. Valt er nog een doelpunt te noteren?

85'
81'

Het ontbreekt bij beide teams aan wat precisie om nog tot kansen te komen. Het centrum bij PSG zit werkelijk potdicht en de Parijzenaars doen er alles aan om deze geweldige tussenstand te kunnen meenemen.

81'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
76'

Müller pakt nog maar eens met een geweldige pass. Choupo-Moting staat helemaal vrij, maar trapt wel het op Navas. Het bleek ook buitenspel.

75'

Het voelt toch wat als herbeginnen aan voor Bayern. Sané gaat nog maar eens voorbij Bakker, maar in het centrum heerst Kimpembe. 

73'

Boateng liet zich daarnet ringeloren tegen Mbappé en wil dat niet nog een keer laten gebeuren. Dit keer trapt hij Neymar aan: gele kaart. 

72'
FC Bayern München