• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ronaldo lacht, Messi baalt: Juventus snoept groepswinst af van Barcelona

  1. 31' - Geel - Clément Lenglet
  2. 28' - Geel - Aaron Ramsey
  3. 27' - Geel - Jordi Alba
  4. 20' - Doelpunt - Weston McKennie (0 - 2)
  5. 13' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Cristiano Ronaldo door Federico Chiesa
  2. 85' - Verv. Álvaro Morata door Paulo Dybala
  3. 85' - Verv. Juan Cuadrado door Federico Bernardeschi
  4. 82' - Verv. Ronald Araújo door Óscar Mingueza
  5. 78' - Geel - Junior Firpo
  6. 71' - Verv. Aaron Ramsey door Adrien Rabiot
  7. 71' - Verv. Arthur door Rodrigo Bentancur
  8. 69' - Geel - Danilo
  9. 66' - Verv. Pedri door Riqui Puig
  10. 60' - Geel - Samuel Umtiti
  11. 55' - Verv. Jordi Alba door Junior Firpo
  12. 55' - Verv. Clément Lenglet door Samuel Umtiti
  13. 54' - Geel - Álvaro Morata
  14. 52' - Doelpunt strafschop - Cristiano Ronaldo (0 - 3)

  Cristiano Ronaldo heeft aan het langste eind getrokken in een nieuw partijtje touwtrekken met rivaal Lionel Messi. Met twee strafschopgoals bezorgde de Portugese ster Juventus de groepswinst, Barcelona moet vrede nemen met de tweede plek.

  FC Barcelona - Juventus in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust gaat de bal opnieuw op de stip na dom handspel van Lenglet. Ronaldo zet de elfmeter loepzuiver om en leidt zijn ploeg zo naar groepswinst.
  • Man van de Match: In het titanenduel tussen Messi en Ronaldo was er vanavond een duidelijk winnaar. Met 2 (penalty)treffers was de Portugees nog maar eens beslissend op het kampioenenbal.
  • Opvallende statistiek: Voor deze wedstrijd had Ronaldo nog nooit weten te scoren tegen Barcelona in de Champions League. De Portugees maakte met 2 treffers meteen een einde aan deze opvallende statistiek.

  Flauw Barcelona ziet sterretjes in openingsminuten

  Op de laatste speeldag in groep G streden Barcelona en Juventus onderling nog voor groepswinst. De bezoekers schoten het best uit de startblokken en toen Ronaldo in duel met Araujo gretig neerging, wees de scheidsrechter naar de stip. CR7 nam zelf plaats achter de bal en bezorgde z'n team een droomstart.

   

  Barcelona  was van slag en slaagde er maar niet in om een vlotte combinatie op de mat te leggen. Integendeel zelfs, na een aanval via verschillende stationnetjes vond Cuadrado de vrijstaande McKennie in de zestien. De Amerikaan trapte de 0-2 acrobatisch tegen de netten. 

   

  Juventus leunde achterover en liet de thuisploeg iets beter in de wedstrijd komen. Tot grote kansen leidde dat niet, maar toen Messi bij een schot werd aangeraakt, mocht de Oude Dame van geluk spreken dat de VAR niet ingreep. 

  Ronaldo schonk Juventus de voorsprong vanaf de stip.

  2e penalty van Ronaldo bezorgt Juventus de groepswinst

  Barcelona kwam gretiger uit de kleedkamer en de vrijstaande Messi zette Buffon een eerste keer aan het werk na de pauze. Juventus speculeerde op de counter en na hands van Lenglet kende de VAR een tweede strafschop toe aan de bezoekers. Ronaldo twijfelde niet en zette de 0-3 op het bord. Juventus virtueel groepswinnaar.

   

  Barcelona moest reageren, maar na een onbegrijpelijke misser schonk Braithwaite de Catalanen geen reddingslijn. Aan de andere kant leek Bonucci er op aangeven van Ronaldo even 0-4 van te maken, maar de VAR keurde z'n doelpunt af wegens buitenspel.

   

  In de slotminuten kwam Barcelona nog enkele keren dicht bij een eerredder, maar Buffon hield de nul op het bord. Zo gaat Juventus op de valreep nog met de groepswinst aan de haal, terwijl Messi & co met een zoveelste kater achterblijven.

  Barcelona maakte nooit echt aanspraak op de overwinning.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 53. EINDE. Juventus wint met 0-3 in Camp Nou. Dankzij 2 penaltytreffers van Ronaldo en een doelpunt van McKennie steken de Italianen ook nog de groepswinst op zak.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Juventus, Federico Chiesa erin, Cristiano Ronaldo eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Ronaldo out, Chiesa in. Met 2 doelpunten achter zijn naam mag Ronaldo gaan rusten. De Portugees had een groot aandeel in de overwinning van z'n team en mag op een sterke partij terugblikken. .
  5. tweede helft, minuut 90. Buffon secuur. Na een snelle combinatie door het hart van de Juve-defensie, trapt Messi nog eens richting doel. Opnieuw vindt de Argentijn Buffon op z'n weg. .
  6. tweede helft, minuut 89. Griezmann probeert zijn bleke partij nog wat glans te geven en gaat nog eens z'n eigen kans. De Fransman viseert de linkerbovenhoek, maar schiet uiteindelijk ver naast. .
  7. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd kabbelt op z'n einde en Juventus lijkt dus met de groepswinst te gaan lopen. Een scenario waar veel mensen niet aan gedacht hadden voor de wedstrijd. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Juventus, Paulo Dybala erin, Álvaro Morata eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Juventus, Federico Bernardeschi erin, Juan Cuadrado eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Barcelona verdient nu stilaan wel een eerredder. De thuisploeg drukt Juventus terug en duwt het gaspedaal in. Voor groepswinst hebben de Catalanen nog  2 doelpunten nodig. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Óscar Mingueza erin, Ronald Araújo eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Flauw schot Pjanic. Pjanic probeert het nog eens met een afstandsschot. De poging van de Bosniër bevat te weinig gif, waardoor Buffon niet moet ingrijpen. .
  13. Gele kaart voor Junior Firpo van FC Barcelona tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 77. In de fase van het afgekeurde doelpunt had de bal evengoed op de stip gekunnen. De herhaling leert ons namelijk dat Griezmann het shirt van Ronaldo bijna uittrok. .
  15. tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 76. 0-4 afgekeurd! Via een hoekschop komt de bal bij Ronaldo. De Portugees bedient Bonucci met een gelukje en de verdediger maakt er 0-4 van. De VAR keurt het doelpunt echter af wegens buitenspel. Jammer voor de bezoekers. .
  17. tweede helft, minuut 72. Geen penalty voor Barcelona, wel buitenspel. De Duitse wedstrijdleiding heeft de wedstrijd zeker niet onder controle. Nadat de scheidsrechter eerst naar de stip had gewezen, vlagt de lijnrechter voor buitenspel. Geen strafschop, maar een vrije trap voor Buffon dus. .
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Juventus, Adrien Rabiot erin, Aaron Ramsey eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Juventus, Rodrigo Bentancur erin, Arthur eruit