Niet Origi, wel Jota neemt 10.000ste Liverpool-doelpunt voor zijn rekening

3. 81' - Verv. Jens Cajuste door Bozhidar Kraev
  4. 81' - Verv. Sory Kaba door Luca Pfeiffer
  5. 90+1' - Geel - Paulinho
UEFA Champions League - speeldag 2 - 27/10/20 - 21:00

Liverpool staat alleen op kop in groep D na een 2-0-overwinning tegen FC Midtjylland. De Engelse kampioen vierde bovendien zijn 10.000ste doelpunt in zijn 128-jarige bestaan.

Omdat coach Jürgen Klopp zijn vaste voorhoede rust gunde, kreeg Divock Origi nog eens een kans bij Liverpool.

Het was echter zijn Portugese spitsbroeder Diogo Jota die de schijnwerpers op zich richtte na een moeilijke eerste helft. Jota knalde na de rust een voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen, het 10.000ste doelpunt in de clubgeschiedenis.

Na een uur moest Origi plaats maken voor Sadio Mané en Mo Salah. De vaste spitsen konden het niveau van Liverpool niet opkrikken, maar een strafschop in de extra tijd bezegelde het lot van de Denen. Salah miste niet vanaf elf meter.

Door het gelijkspel van Atalanta tegen Ajax staat Liverpool alleen op kop. Volgende week trekt de eindwinnaar van 2019 naar Bergamo.