Real Madrid praat weer mondje mee in Champions League, met dank aan Hazard

  1. 33' - Geel 2 - Arturo Vidal
  2. 33' - Geel - Arturo Vidal
  3. 19' - Geel - Roberto Gagliardini
  4. 7' - Doelpunt strafschop - Eden Hazard (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Romelu Lukaku door Christian Eriksen
  2. 86' - Geel - Stefano Sensi
  3. 78' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  4. 78' - Verv. Roberto Gagliardini door Stefano Sensi
  5. 63' - Verv. Achraf Hakimi door Alexis Sánchez
  6. 59' - Own goal - Achraf Hakimi (0 - 2)
  7. 58' - Verv. Mariano Díaz door Rodrygo
  8. 58' - Verv. Martin Ødegaard door Casemiro
  7'penalty goalEden Hazard0 - 1
  59'own goalAchraf Hakimi0 - 2

  Na een barslechte CL-start heeft Real Madrid de Europese kopzorgen weggevaagd in het tweeluik tegen Inter. Ook in Milaan gingen de Madrilenen met de drie punten lopen, met dank aan doelpunten van Eden Hazard en invaller Rodrygo (na amper 32 seconden).  Inter blijft troosteloos laatste in Groep B met amper 2 punten.

  Inter - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: Achteraf is het makkelijk gezegd, maar eigenlijk was de wedstrijd al na 7 minuten beslist met de penaltytreffer van Hazard. Inter toonde nadien nooit meer de veerkracht om Real echt in de problemen te brengen.
  • Man van de match: Lucas Vázquez was vanavond de drijvende kracht bij Real. Van zijn acties ging het meeste dreiging uit. Zelf scoren lukte niet, daar stak de paal een stokje voor. Maar zijn slimme loopactie en assist voor de 0-2 van Rodrygo was wel bijzonder doeltreffend.
  • Opvallend: Je 100e Europese wedstrijd vieren met een domme uitsluiting, Arturo Vidal kan dat. De Chileen kreeg geen penalty, wel 2 gele kaarten na elkaar voor fel protest. Hij pakte nu al bij 3 verschillende teams een rode kaart in de Champions League (Bayern München, Barcelona en Inter). 2 daarvan incasseerde hij tegen Real Madrid.
  • Opvallend (bis): Voor Real Madrid is dit een historische zege. De Madrilenen waren er tot vanavond nog nooit in geslaagd om Inter of Milan op eigen veld te verslaan. In 2016 won Real in San Siro wél de Champions League. In de finale versloeg het toen Atletico, na penalty’s.

  Hazard doet het voor Real, Vidal verknoeit het voor Inter

  Zowel Real als Inter hadden punten nodig om zicht te houden op de 1/8e finales van de Champions League, maar vooral bij Inter was het erop of eronder met amper 2 punten na 3 speeldagen. Lukaku & co hadden niks minder dan een overwinning nodig om hun kansen gaaf te houden.

   

  Maar die kansen kregen al na amper 7 minuten een flinke deuk. Barella tikte Nacho aan in de zestien en de bal ging op de stip. Een klusje voor Hazard en die trof voor het eerst in 3 jaar nog eens raak op het kampioenenbal.

   

  Inter ontsnapte niet veel later aan een nieuwe opdoffer. Een knap afstandsschot van Vazquez strandde op de paal. Niet alleen aanvallend
  bakte Inter er niks van, ook achteraan stapelden de slordigheden zich op. Mendy kreeg zo een uitstekende kans, maar speelde het niet goed uit.

   

  Iets voorbij het halfuur wou ook Vidal een penalty na contact met Modric en Varane, maar hij kreeg  nul op het rekest. De Chileen uitte tot 2 keer toe zijn ongenoegen bij scheidsrechter Taylor en dat kwam hem op evenveel gele kaarten te staan. Inter moest nog uur met z’n tienen voort.

  Invallen en scoren, Rodrygo mept Inter KO

  Ondanks de penibele situatie begon Inter toch gretig aan de tweede helft. Invaller Perisic gaf de thuisploeg wat meer schwung. Net voor het uur kon Courtois zijn gevaarlijke voorzet nog net voor de neus van Lukaku wegwerken.

   

  Meteen daarna gooide Zidane Rodrygo in de strijd en die sloeg meteen genadeloos toe. Vazquez nam het voorbereidende werk voor zijn rekening en aan de tweede paal maakte Rodrygo het in één tijd fraai af.

   

  Ook de meest optimistische Interisti geloofden er toen niet meer in. Real speelde de wedstrijd rustig uit. Vazquez en Hazard deelden nog prikjes uit, aan de overkant zette Perisic Courtois nog eens aan het werk. Inter moet zijn ambities op het kampioenenbal opbergen, Real doet weer volop mee. 

  De eerste overwinning voor Real in San Siro:

  Vidal is boos:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Real wint met 0-2 bij Inter en blijft zo op koers voor de 1/8e finales van de Champions League. Inter blijft na 4 speeldagen troosteloos laatste in Groep B met 2 punten. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Eerste zege voor Real in San Siro. Real is op weg naar zijn allereerste overwinning in San Siro. De Spanjaarden konden Inter of Milan nog nooit op eigen veld verslaan. In 2016 won Real in dit stadion wel de finale van de Champions League. Het versloeg toen Atletico na penalty's. .
  4. tweede helft, minuut 87. Ook voor Lukaku zit de wedstrijd erop. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Rode Duivel. Hij werd vanavond nauwelijks in stelling gebracht. Eriksen is zijn vervanger. .
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Internazionale, Christian Eriksen erin, Romelu Lukaku eruit
  6. Gele kaart voor Stefano Sensi van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 86
  7. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd sleept zich naar het einde. Van de verwachte kraker is uiteindelijk niks in huis gekomen. Real nam de wedstrijd van bij de start in handen en heeft de controle nooit meer uit handen gegeven tegen een zwak Inter. .
  8. tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 83. Courtois houdt de nul. Hij heeft vanavond niet veel moeten doen, maar het weinige werk heeft Courtois wel uitstekend opgeknapt. Ook nu komt hij goed tussenbeide na een voorzet van Perisic. .
  10. tweede helft, minuut 81. Handanovic maakt het bijna nog wat erger voor Inter. Hij laat de bal van zijn voet springen, maar Modric komt net te laat afstormen om ervan te profiteren. .
  11. tweede helft, minuut 78. Hazard naar de kant. Het zit erop voor Eden Hazard. De Rode Duivel kan terugkijken op een sterke wedstrijd, bekroond met een vroege penaltygoal. Vinicius Junior is zijn vervanger. Ook bij Inter wordt er nog eens gewisseld. Sensi vervangt Gagliardini. .
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Eden Hazard eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Stefano Sensi erin, Roberto Gagliardini eruit
  14. tweede helft, minuut 72. Perisic zorgt toch voor wat meer schwung in het spel van Inter. Hij snijdt vanaf rechts goed naar binnen en mikt naar de verste hoek, maar zijn schot gaat nipt voorlangs. .
  15. tweede helft, minuut 71. Hazard mag vrij oprukken en waagt zijn kans met een verre knal. Niet precies genoeg, zijn schot gaat een tweetal meter naast. .
  16. tweede helft, minuut 70. Vazquez wordt helemaal uit het oog verloren door de Inter-defensie op een vrije trap van Kroos. Aan de tweede paal kan hij vanuit een scherpe hoek uithalen, maar hij besluit in het zijnet. .
  17. tweede helft, minuut 66.
  18. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Achraf Hakimi eruit
  19. tweede helft, minuut 60. Invallen en scoren, getekend: Rodrygo. Inter krijgt een nieuwe klap. Vazquez duikt goed in de ruimte, brengt de bal perfect voor doel en aan de tweede paal werkt Rodrygo het in één tijd fraai af. Hij staat amper op het veld, wat een invalbeurt! .