83'
Lorenzo Pellegrini
83'
3 - 1

Gastland Italië heeft zijn start op het EK U21 niet gemist. Tegen Spanje wisten de jonge Italianen een vroege tegentreffer uit. Chiesa scoorde twee keer, Pellegrini deed er eentje bij vanaf de stip. Italië komt zo samen met Polen aan de leiding in de groep van de Belgen.

Met Italië en Spanje stonden er meteen twee ploegen die hopen op de eindzege tegenover elkaar. Beide teams hebben heel wat sterren mee naar het toernooi genomen en het was ook een van die goudhaantjes die de score opende. Ceballos schoot de 0-1 overheerlijk binnen. Het Italiaanse thuispubliek keek bezorgd.

Maar de Italianen zelf waren niet van slag. Chiesa zorgde nog voor de koffie voor de gelijkmaker met een verrassend schot. Diezelfde Chiesa was ook na de rust goed voor een goal. Hij bracht de Italianen na wat gestuntel in de 16 op voorsprong.

De VAR, ook aanwezig op dit EK, gaf de Italianen op het einde ook nog een geschenkje. De scheidsrechter had de fout van Soler niet gezien, maar de videoref fluisterde iets in zijn oor. Pellegrini legde de eindstand vast.

89'
86'
85'

VAR geeft penalty aan het gastland, Pellegrini laat het niet liggen: 3-1

84'

Italië boven!

Kat in het bakkie voor de Italianen, toch? Het gastland komt op een 3-1-voorsprong na een penaltygoal van Lorenzo Pellegrini.
84'
83'
penalty
3-1
71'
68'
67'

Italië kan met een gelukje de 2-1 scoren

65'

Chiesa met z'n tweede

De Italianen laten het stadion kirren van plezier. Ze komen op voorsprong na wat geharrewar in de zestien. Chiesa fopt de Spaanse doelman en duwt zijn tweede van de avond binnen.
65'
2-1
61'
50'
21:48
21:52

1-1 na een onderhoudende eerste helft

Spanje kwam op voorsprong dankzij een geweldig afstandsschot van zijn nummer 10, Dani Ceballos. De match werd bitsiger en Italië vocht zich letterlijk weer in de wedstrijd. In de 37e minuut haalde Chiesa een breedtepass perfect uit de lucht, schakelde z'n man uit en schoot de verdiende gelijkmaker staalhard binnen. 1-1 bij de rust in een zeer aangename pot voetbal.