Ga naar de inhoud

VIDEO: Italië heeft EK-kwalificatie op zak na winst tegen Griekenland

 za 12 oktober 2019 22:52
  1. 63' - Geel - Andreas Bouchalakis
  2. 68' - Verv. Efthimios Koulouris door Anastasios Donis
  EK-kwalificatie - speeldag 7 - 12/10/19 - 20:46

  Italië heeft zich na België als tweede land geplaatst voor de EK-eindronde van volgende zomer. De Italianen konden een kranig Griekenland opzij zetten met twee goals na de pauze en hebben in groep J maar liefst 9 punten meer dan eerste achtervolger Finland.

  Italië kon na 6 speeldagen in groep F met een perfect rapport Griekenland ontvangen in het Stadio Olimpico in Rome. De Grieken, die er een heel teleurstellende campagne hebben opzitten, staan pas 5e en maakten geen kans meer op de EK-eindronde. Bij winst kon de Squadra Azzurra zich verzekeren van EK-deelname.

   

  Het EK-ticket dat voor het grijpen lag leek de Italianen wel niet meteen te inspireren. Griekenland toonde zich gretig, Italië speelde ongeïnspireerd en kwam amper tot een doelkans. Na een saaie eerste helft gingen we met een brilscore de pauze in.

   

  Griekenland toonde zich ook in de tweede periode gretiger dan de thuisploeg. Koulouris kon de Grieken op voorsprong zetten, maar miste een dot van een kans. Niet veel later ging de bal aan de overkant op de stip na duidelijk handspel van Bouchalakis. Jorginho faalde niet oog in oog met doelman Paschalakis: 1-0 voor Italië.

   

  De gevleide voorsprong werd tien minuten voor tijd verdubbeld toen Bernardeschi van ver uithaalde en doelman Paschalakis verraste. 2-0 en de EK-kwalificiatie binnen voor de mannen van bondscoach Mancini. Zo is Italië na België het tweede land dat zich kan plaatsen voor Euro 2020.

  Bekijk de twee Italiaanse treffers:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Fase per fase

  90+4' tweede helft
  63'
  46' tweede helft
  45+2' eerste helft
  1' eerste helft