• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels vieren EK-ticket net niet met recordzege tegen San Marino

  1. 45+1' - Doelpunt - Youri Tielemans (6 - 0)
  2. 43' - Doelpunt - Toby Alderweireld (5 - 0)
  3. 41' - Doelpunt - Romelu Lukaku (4 - 0)
  4. 35' - Own goal - Christian Brolli (3 - 0)
  5. 31' - Doelpunt - Nacer Chadli (2 - 0)
  6. 28' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Davide Simoncini
  2. 90' - Doelpunt - Timothy Castagne (9 - 0)
  3. 84' - Doelpunt strafschop - Yari Verschaeren (8 - 0)
  4. 82' - Geel - Marcello Mularoni
  5. 79' - Doelpunt - Christian Benteke (7 - 0)
  6. 78' - Verv. Andrea Grandoni door Lorenzo Lunadei
  7. 76' - Verv. Romelu Lukaku door Christian Benteke
  8. 63' - Verv. Eden Hazard door Yannick Carrasco
  9. 63' - Verv. Dries Mertens door Yari Verschaeren
  10. 51' - Geel - Dries Mertens
  28'Romelu Lukaku1 - 0
  31'Nacer Chadli2 - 0
  35'Christian Brolli3 - 0
  41'Romelu Lukaku4 - 0
  43'Toby Alderweireld5 - 0
  45+1'Youri Tielemans6 - 0
  79'Christian Benteke7 - 0
  84'Yari Verschaeren8 - 0
  90'Timothy Castagne9 - 0

  België heeft zich als eerste land geplaatst voor het EK van volgend jaar. Voor de rust kreeg San Marino 6 tegengoals aangesmeerd. Benteke, Verschaeren en Castagne diepten de score na de koffie uit tot 9-0. De historische 10-0 kwam er niet meer.

  België - San Marino in een notendop

  • Sleutelmoment: Dubbele cijfers. Daar droomde iedereen van na de 1e helft. In minuut 92 kon Benteke nog een keer op de doelman af. Het publiek hield de adem in, maar Benedettini gunde de Belgen hun stukje geschiedenis niet.
  • Man van de match: Met 7 doelpuntenmakers is het moeilijk kiezen, maar we gaan toch maar voor feestvarken Romelu Lukaku. De spits was in de 1e helft bijzonder gretig. Hij scoorde twee keer, gaf een assist en lokte een owngoal uit. Geen slechte werkdag.
  • Opvallend: We kunnen een heleboel cijfers uit onze hoed toveren na deze match, maar we pikken er maar eentje uit. De Rode Duivels schoten maar liefst 45 (!) keer op doel. 16 pogingen gingen tussen de palen. San Marino schoot geen enkele keer binnen het doelkader. 

  Het journaal laat met o.a. de monsterzege van de Rode Duivels tegen San Marino

  50e goal van Lukaku doet de dijken breken

  De man van de match bij San Marino was ongetwijfeld doelman Benedettini. Hij stond vanaf minuut 1 in een schietkraam, maar kon zijn netten 28 minuten netjes houden. Het klasseverschil tussen de nummer 1 en de nummer 211 was - in tegenstelling tot in de heenmatch - gigantisch, maar de afwerking stond nog niet meteen op punt.

   

  De eerste goal was wel meteen een bijzondere want Romelu Lukaku schoof binnen op aangeven van Tielemans. Goal nummer 50 voor de spits in het Belgische shirt. Uniek. Nummer 51 liet nog een klein kwartier op zich wachten, maar een assist gaf Lukaku amper twee minuten later al. Chadli maakte de 2-0.

   

  Het dappere verweer van San Marino was gebroken en de Duivels konden de fans verwennen want ook de geluksgoden stonden aan hun kant. Zo duwde de doelman van San Marino een poging van Lukaku via de knie van zijn verdediger toch in doel en een schot van Toby Alderweireld verdween na een nieuwe deviatie ook buiten het bereik van de keeper tussen de palen.

   

  Met ook nog de tweede goal van Lukaku al op het bord leek de 5-0 aan de pauze een feit. Maar de allerlaatste actie voor de koffie was ook raak. Eden Hazard voelde zich in zijn sas en presenteerde Youri Tielemans een fantastische kans: 6-0.

  Goals van Verschaeren, Benteke en Castagne, maar net geen 10-0

  Eden Hazard en Dries Mertens wilden hun naam toch ook graag op het scoreblad schrijven, maar Benedettini en de paal beslisten daar anders over. Na een goed uur mochten de kwieke aanvallers gaan rusten. Met Verschaeren en Carrasco tussen de lijnen bleef het spelbeeld ongewijzigd, maar op de 7e goal was het even wachten.

   

  Die was niet meer voor Romelu Lukaku, wel voor zijn vervanger. Christian Benteke kreeg nog eens speelminuten en bedankte de bondscoach. Zijn verrassende krul zette een nieuw offensief in gang. Dat leverde een strafschop op na een fout op Verschaeren. De Anderlecht-jonkie mocht zelf trappen. Hij bleef ijzig koel en tekende voor 8-0.

   

  Met de mythische 10 in zicht ging het ook in de slotminuten vooruit bij de Belgen. Castagne bekroonde zijn wedstrijd nog met een goal (9-0), maar de dubbele cijfers kwamen er toch niet. In de allerlaatste minuut ontnam Benedettini de Duivels dat plezier. Hij stond pal oog in oog met Benteke. 

   

  Net geen geschiedenis dus, wel een ticket voor het EK van volgende zomer voor de Rode Duivels.

  Lukaku: "Was belangrijk om te scoren voor de verjaardag van mijn moeder"

  Verschaeren: "Beetje emotioneel"

  Vertonghen: "Dit is vooral leuk voor de aanvallers"

  Courtois: "Af en toe een beetje koud gehad"

  Carrasco: "Wilden mooi spektakel geven aan onze fans"

  Castagne: "Goeie mentaliteit getoond"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde! Jammer, jammer, jammer. Het is "maar" 9 tegen 0 geworden. Geen recordzege, maar het was wel genieten van de swingende Rode Duivels. Om te onthouden: Lukaku scoorde zijn 50e (en zijn 51e) goal, San Marino incasseerde zijn 700e tegendoelpunt en Yari Verschaeren maakte zijn allereerste voor de Duivels.
  2. tweede helft, minuut 92. Geen nummer 10! Daar was de kans op de historische zege! Maar het lukt Christian Benteke niet om de bal voorbij Benedettini te krijgen. De hele bank staat ook recht voor de laatste hoekschop, maar ook die gaat niet tegen de touwen.
  3. tweede helft, minuut 91. Het publiek leeft mee alsof de Duivels in de slotminuten nog het beslissende doelpunt moeten maken. Het is wel mooi. Peter Vandenbempt.
  4. Gele kaart voor Davide Simoncini van San Marino tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Timothy Castagne van België. 9, 0.
  6. tweede helft, minuut 90. En de 9-0! Oh jawel, daar is ook de 9e goal van de Belgen. De poging van Benteke blijft wat hangen, maar de rebound is voor Castagne. .
  7. tweede helft, minuut 88. Een theekransje op de bank. Eden Hazard en Romelu Lukaku lachen wat af. Het moet fijn zijn om Rode Duivel te zijn.
  8. tweede helft, minuut 88. Omhaal Benteke! Het spektakel wordt verzorgd door Benteke. Hij gaat voor een omhaal op een voorzet van Chadli. Een doelpunt wordt het niet maar ook op de bank bij de Duivels vinden ze het wel een fijne poging.
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 84 door Yari Verschaeren van België. 8, 0.