FrankrijkNederland
Maurizio Mariani
Stade de France
77328

Frankrijk is na 20 minuten al klaar met Nederland, Depay mist eerredder vanaf stip

vr 24 maart 2023 22:40
Frankrijk
4-0
Nederland
  1. 2' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 0)
  2. 8' - Doelpunt - Dayot Upamecano (2 - 0)
  3. 21' - Doelpunt - Kylian Mbappé (3 - 0)
  11. 87' - Verv. Lutsharel Geertruida door Tyrell Malacia
  12. 88' - Doelpunt - Kylian Mbappé (4 - 0)
  13. 89' - Verv. Adrien Rabiot door Khéphren Thuram
  14. 90' - Geel - Theo Hernandez
  15. 90+4' - Geel - Dayot Upamecano
EK-kwalificatie - speeldag 1 - 24/03/23 - 20:46
2'
Antoine Griezmann
2'
1 - 0
8'
Dayot Upamecano
8'
2 - 0
21'
Kylian Mbappé
21'
3 - 0
88'
88'
4 - 0

Frankrijk heeft met zijn spierballen gerold in zijn eerste EK-kwalificatiematch. Na amper 20 minuten keek een weerloos Nederland al tegen een 3-0-achterstand aan. Zelfs een eerredder was Oranje niet gegund: Depay miste in de extra tijd een strafschop.

Als er na 20 minuten al een Mexican wave door het Stade de France rolt, weet je het wel. Het maakte de slechtste start van het Nederlandse elftal in ruim honderd jaar nog wat pijnlijker.

Na nog geen 3 minuten was het al prijs voor vicewereldkampioen Frankrijk. Antoine Griezmann kon heel eenvoudig de bal afsnoepen van basisdebutant Kenneth Taylor en ook zelf de voorzet van aanvoerder Mbappé afwerken.

Niet veel later zag ook de Nederlandse doelman Jasper Cillessen er ongelukkig uit bij een vrije trap, Dayot Upamecano kon van dichtbij afwerken. En ook de derde doelpoging van Frankrijk was raak: Kolo Muani liet de bal slim lopen, aanvoerder Mbappé tekende na 20 minuten voor de 3-0.

Bondscoach Ronald Koeman had zich zijn terugkeer bij het Nederlandse elftal wellicht anders voorgesteld. Hij mocht nog blij zijn dat Mbappé en Konaté de vernedering halfweg niet nog groter maakten.

De 4-0 viel uiteindelijk na een gezapige tweede helft: Mbappé kon vanaf de rand van de zestien zijn tweede doelpunt binnen trappen. Oranje kreeg in het slot nog een uitgelezen kans om de eer te redden, maar Memphis Depay miste de strafschop voor handspel.

90+6'
De poging wordt gered door Mike Maignan (Frankrijk), die geen rebound weggeeft.
90+6'
Memphis Depay (Nederland) haalt uit...
90+6'
Redding van Mike Maignan (Frankrijk), die de bal al duikend kan pareren.
90+5'

Penalty gemist voor

De strafschop voor Nederland is een klusje voor Memphis Depay, maar zijn poging wordt gered door de doelman.
penalty gemist
Frankrijk
4-0
Nederland
90+4'
90+4'
De ref fluit een strafschop, Dayot Upamecano (Frankrijk) heeft hands gemaakt.
90+4'
Wout Weghorst (Nederland) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
90+4'
Nederland krijgt een vrije trap. Ibrahima Konaté (Frankrijk) haalde Wout Weghorst onderuit.
90+2'
De poging wordt gered door Jasper Cillessen (Nederland). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+2'
Khéphren Thuram (Frankrijk) haalt uit...
90+1'

90+1'
Daley Blind (Nederland) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90'
90'
Theo Hernandez (Frankrijk) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Donyell Malen (Nederland).