EK-kwalificatie - speeldag 8 - 15/10/23 - 20:45
Gavi
0 - 1
Gavi
50'

Spanje heeft zich gekwalificeerd voor het EK van volgende zomer in Duitsland. Het team had genoeg aan een krappe 0-1-overwinning bij Noorwegen om zich bij België, Portugal, Frankrijk en gastland Duitsland te voegen. Door de Noorse nederlaag is Schotland ook geplaatst.

Spanje leek al vroeg op voorsprong te komen bij Erling Haaland en zijn team. Na een voorzet van Carvajal scoorde Strandberg ei zo na in eigen doel.

Gelukkig voor de Noorse verdediger gaf Morata het leer nog een tikje. Omdat de Spanjaard het vanuit buitenspel deed, telde het doelpunt niet.

Na de rust telde de goal van de Spanjaarden wel. Na wat flipperkastvoetbal maakte Pablo Gavi zijn vijfde voor de nationale selectie: 0-1.

Dankzij de 19-jarige Barcelonaspeler is Spanje er volgend jaar bij in Duitsland. De winst van het team betekent dat ook Schotland EK-tickets mag boeken.

Achter de deelname van Noorwegen staat een vraagteken. Haaland en zijn ploeg moeten op de Nations League hopen.