Ga naar de inhoud
Union bekert voort na 3-2-winst tegen Knokke.

Union na 50 jaar weer in kwartfinale, Knokke verlaat bekertoneel met opgeheven hoofd

 do 6 december 2018 23:36
Union
einde
3-2
Knokke FC
  1. 12' - Doelpunt - Roman Ferber (1 - 0)
  2. 35' - Geel - Marcel Mehlem
  1. 84' - Verv. Aaron Vanfleteren door Tibo Andries
  2. 87' - Verv. Percy Tau door Steven Pinto-Borges
  3. 87' - Doelpunt - Tibo Andries (3 - 2)
Croky Cup - speeldag 1 - 06/12/18 - 20:46
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Roman Ferber
12'
Roman Ferber
1 - 0
87'
Tibo Andries
3 - 2
Tibo Andries
87'

Union heeft het laatste ticket voor de kwartfinales van de beker bemachtigd. Het maakte een einde aan het stuntwerk van amateurclub Knokke, de ploeg van Lorenzo Staelens. "Maar we hebben toch afgezien", zegt de coach van Union.

Bekijk de goals uit Union - Knokke (3-2)

Controverse bij gelijkmaker Knokke

Eigenlijk hadden we vanavond de kraker Anderlecht-Standard kunnen krijgen, maar beide traditieclubs lieten zich in de vorige ronde belachelijk maken door respectievelijk Union en Knokke. Geen Niakaté bij de thuisploeg; de stuntman van Union - die een hattrick scoorde tegen Anderlecht - lag ziek in bed.

 

Bij Knokke kregen we met Justin Verlinden en Alessio Staelens 2 bekende "zonen van" aan de aftrap. Vader Lorenzo Staelens is nog maar sinds kort trainer bij de club uit de 1e amateurklasse.

 

Knokke deed het voor de rust zeker niet onaardig, al kwam Union wel verdiend op voorsprong. Ferber kreeg te veel tijd en ruimte om de bal op de borst te controleren en binnen te schieten.

 

De gelijkmaker was controversieel. Bij Union dachten ze dat het spel was stilgelegd, omdat de assistent-ref had gevlagd, maar ref De Cremer liet voortspelen. Zo kon Vandewalle een van de makkelijkste goals uit zijn carrière maken.

Straf! Union-spelers stoppen plots met verdedigen en laten Knokke de gelijkmaker scoren

Flaterende Saussez maakt het toch nog spannend

In de 2e helft leek het verzet van Knokke snel af te brokkelen. Uitblinker Tau (foto onder) zorgde met 2 goals voor de afscheiding. De definitieve afscheiding, zo leek het.

 

Maar een 2e gele kaart voor Union-speler Mehlem gooide roet in het eten. Ook met zijn tienen was Union de betere ploeg, al kon dat niet gezegd worden van doelman Saussez. Die liet een cross knullig uit zijn handen vallen. Invaller Andries scoorde bjina zonder het te weten.

 

Op 5 minuten van het einde had Knokke nog 1 goal nodig om alsnog verlengingen af te dwingen. Er werden wat ballen voor de kooi van Saussez gedropt, maar deze liet zich niet op een 2e foutje betrappen.

 

Union haalt zo voor het eerst sinds 1968 de kwartfinales van de beker. Daarin ontvangt het over 2 weken competitieleider Racing Genk. Knokke mag zich vanaf nu weer richten op de degradatiestrijd in de hoogste amateurklasse.

Union-doelman Saussez blundert er op los bij de 3-2

Union-coach: "We hebben afgezien"

"Het was zeker niet allemaal perfect, maar we onthouden vooral de kwalificatie", zegt Union-coach Luka Elsner. "We hebben afgezien, maar ik had het niet anders verwacht. Dit is de beker."

 

"Op het einde was het ongelooflijk enerverend. Gelukkig hebben we toch kunnen standhouden."

 

"Genk in de volgende ronde, dat wordt een toffe match, vooral ook voor onze supporters. We gaan toch proberen om het hen lastig te maken op een of andere manier. We zullen tevreden zijn als we met trots het veld kunnen verlaten."

Fase per fase

90+1' tweede helft
89'

Einde: Union naar de kwartfinales!

88'
Union krijgt nog een vrijschop, maar niemand van de thuisploeg gaat mee. Verlinden moet toch nog eens redden, waarna hij snel de tegenaanval opzet. Kan het nog voor Knokke?
87'
De talrijk opgekomen fans van Union springen vrolijk op en neer, of is het om hun zenuwen te onderdrukken?
87'
goal
Union
3-2
Knokke FC
Tibo Andries
Knokke FC
86'
Knokke heeft nog enkele seconden en dan de extra tijd om alsnog verlengingen af te dwingen.
84'

Daar is al bijna de 3-3!

84'

Bijna 3-3!

Saussez maakt al een deel van zijn flater goed door de 3-3 van Knokke uit zijn doel te ranselen. Peyre had op een vrijschop bijna zijn eigen doelman te grazen genomen.
82'

GOAL: Saussez blundert!

Knokke leek uitgeteld, maar door een blunder van doelman Saussez krijgen we misschien toch nog een sensatie? Saussez denkt de cross te kunnen klemmen, maar hij duwt de bal in de voeten van invaller Andries, die scoort zonder het echt te weten.
81'

Knokke komt met een gelukje terug tot 3-2

78'
Voor Knokke lijken ze nu al meteen te mogen affluiten, want de score dreigt hier op te lopen. Er zeilt nog eens bal over het doel van Verlinden. Aan de overkant heeft Saussez geen werk moeten opknappen na de rust.
76'
Percy Tau had zijn sterke match bijna kunnen bekronen met een assist. De Zuid-Afrikaan had voor zijn hattrick kunnen gaan, maar hij bedient invaller Fixelles, die de bal naast schuift.
72'

Wissel bij Union

We hebben er tot een kwartier voor tijd op moeten wachten, maar nu is er dan toch een eerste wissel. Ferber wordt naar de kant gehaald voor de iets meer verdedigende Fixelles. Bij Knokke gaat Vanfleteren eruit voor Van de Velde.
71'
71'
Ook met een mannetje minder blijft Union het spel dicteren. Je krijgt de indruk dat de tank bij Knokke stilaan leeg is.
70'

Union ziet Mehlem uitvallen met tweede gele kaart