City wipt Tottenham in de 4e ronde.
De vreugde is groot bij Aké en zijn bezoekende teammaats na zijn goal in de 88e minuut.

FA Cup: Aké scoort allereerste City-goal in Tottenham Stadium, dat volstaat voor 5e ronde

The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 26/01/24 - 21:01
    89'
    Nathan Aké
    0 - 1
    Nathan Aké
    89'

Manchester City heeft zich moeizaam geplaatst voor de 5e ronde (1/16e finales) van de Engelse beker (FA Cup). Op bezoek bij Tottenham viel de enige goal pas in de 89e minuut: na een corner van invaller De Bruyne werkte Aké de bal binnen. Er was wel controverse, want de thuisdoelman werd gehinderd door Dias.

De grond van het nieuwe Tottenham-stadion, ingehuldigd in april 2019, was vervloekt voor Manchester City, want in de zes vorige bezoeken won City nooit. Meer nog, ze maakten niet eens een doelpunt.

Dat kwam er nu wel én dat volstond meteen voor de winst. De Bruyne en Doku werden in de 66e minuut samen in de strijd gegooid door Guardiola. Het waren de enige wissels van City.

Bij een hoekschop van De Bruyne duwde keeper Vicario, licht gehinderd door Dias, de bal in de voeten van Aké, die van dichtbij binnentrapte. Het protest van de Spurs mocht niet baten, al duurde het lang vooraleer de ref de goal goedkeurde.

City had de zege nochtans niet gestolen. Het was voor grote delen van de partij de betere ploeg, Tottenham kon goalie Ortega amper tot een save dwingen. Doku kreeg in de 97e minuut nog een gele kaart.

Geen goals in Chelsea-Aston Villa, dus replay

Drie dagen nadat ze de finale van de League Cup hadden bereikt na een 6-1 tegen Middlesbrough, bleef 8-voudig FA Cup-winnaar Chelsea steken op een 0-0 thuis tegen Aston Villa. Tielemans speelde 83 minuten bij de bezoekers en kreeg geel. Lavia ontbrak bij de thuisploeg, hij is geblesseerd.