15. 90+6' - Doelpunt - Luis Díaz (0 - 2)
    The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 07/01/24 - 17:32
    Luis Díaz
    0 - 2
    Luis Díaz
    90+6'

Liverpool heeft de clash tegen Arsenal gewonnen in de FA Cup. Arsenal had voor rust het betere van het spel en verzamelde kansen, maar zit in een moeilijke periode waarin de resultaten tegenvallen. Het dipje kreeg een nieuw hoofdstuk na een late owngoal. Voor Liverpool staan de sterren gunstig.

Voor Arsenal was december een dure en zure maand in de Premier League na nederlagen tegen onder meer Aston Villa, West Ham en Fulham.

Als nummer 4 na 20 speeldagen is de titel niet buiten bereik, maar The Gunners staan toch weer voor een aartsmoeilijke opdracht.

De FA Cup dan maar gebruiken voor een vertrouwensboost? Niet echt evident tegen competitieleider Liverpool, maar voor de rust was de thuisploeg wel baas.

Het vergat zichzelf echter te belonen en na de pauze acteerde Liverpool meer volwassen.

Ook de bezoekers misten aanvankelijk de kansen, maar de beslissing viel 10 minuten voor tijd.

Jakub Kiwior kopte een vrijschop voorbij zijn eigen doelman. Leandro Trossard mocht pas na 88 minuten opdraven en kon de exit niet meer afwenden.

Meer nog: in de 94e minuut poeierde Luis Diaz de 0-2 erg fraai in de winkelhaak. Een lesje in efficiëntie.