Ga naar de inhoud

West Ham kruipt door oog van de naald tegen zesdeklasser (!) in FA Cup

 za 5 februari 2022 16:36
 1. 20' - Doelpunt - Alex Penny (1 - 0)
 1. 64' - Verv. Mark Noble door Tomáš Soucek
  1. 107' - Verv. Amari Morgan-Smith door Keziah Martin
  2. 120+2' - Doelpunt - Jarrod Bowen (1 - 2)
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  20'
  Alex Penny
  20'
  Alex Penny
  1 - 0
  120+2'
  Jarrod Bowen
  1 - 2
  Jarrod Bowen
  120+2'

  West Ham, dat in de Premier League volop meedoet voor de Champions League-tickets, heeft in de FA Cup een zware blamage maar nipt vermeden. Op het veld van zesdeklasser Kidderminster had het zowel in de reguliere speeltijd als in de verlengingen extra tijd nodig om een nederlaag te vermijden.

  West Ham is in Engeland aan een uitstekend seizoen bezig. In de competitie praat de Londense club een hartig woordje mee in het debat om de Champions League-tickets. Na 23 speeldagen staat het vijde, op één puntje van de vierde plaats van Manchester United.

   

  In de FA Cup kreeg het met Kidderminster Harriers een voetbaldwerg voorgeschoteld in de vierde  ronde. Maar de zesdeklasser deed de bezoekers na twintig minuten stevig schrikken toen Penny de 1-0 scoorde. De 4.000 thuisfans in Kidderminster werden gek.

   

  West Ham stond onder druk en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de enthousiaste thuisploeg had weinig moeite met het steriele spel van de bezoekers. West Ham leek af te stevenen op een grote afgang, maar Declan Rico wierp zijn team diep in de extra tijd nog een reddingsboei toe: 1-1.

   

  De late gelijkmaker had Kidderminster echter niet uit het lood geslagen, want het leek ook in de verlengingen gewoon stand te houden. Tot minuut 122: dankzij Jarrod Bowen kon West Ham alsnog een absolute blamage vermijden en bekert het verder.

  De hoogtepunten uit de wedstrijd:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Fase per fase

  120+4'
  120+2'

  Doelpunt voor
  West Ham United

  Jarrod Bowen (West Ham United) scoort. Het staat 1 - 2.
  107'
  wissel
  106'
  91'
  64'
  wissel
  46' tweede helft
  14:18
  wissel
  45+2' eerste helft
  20'
  Alex Penny (Kidderminster Harriers) scoort. Het staat 1 - 0.
  1' eerste helft