Ga naar de inhoud
" "
Blom en de andere Flames zijn door het dolle heen na de late 2-1.

red flames in uefa nations league

uitslagen red flames
België Nederland 2-1
Schotland België 1-1
Engeland België 1-0
België Engeland 3-2
België Schotland 1-1
Nederland België 4-0
eindstand in groep 1
    M W G V +/- ptn
1. Nederland 6 4 0 2 +8 12
2. Engeland 6 4 0 2 +7 12
3. België 6 2 2 2 -3 8
4. Schotland 6 0 2 4 -12 2

De groepswinnaar plaatst zich voor de Nations League Finals. De nummer 3 speelt de play-offs om het behoud in League A. De nummer 4 degradeert naar League B.

Euforie in absolute slot: Red Flames stunten tegen topland Nederland in opener Nations League

 vr 22 september 2023 22:27
UEFA Women's Nations League: België - Nederland

De Red Flames hebben hun Nations League-avontuur geopend met een straffe stunt. Na een slotoffensief klopten de Belgische vrouwen topland Nederland. De Belgen speelden kranig en kunnen met een flinke vertrouwensboost afreizen naar Schotland komende dinsdag.

Doelpunten:

 

60' Roord: 0-1

61' Detruyer: 1-1

90+3' Blom: 2-1

België - Nederland in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de toegevoegde tijd komen de Red Flames nog sterk opzetten. Zij willen meer dan een punt en worden beloond voor hun moed. Tessa Wullaert snijdt een corner prima aan, Jassina Blom kopt de bal voorbij een grabbelende Nederlandse doelvrouw. 2-1 en een stunt van formaat voor België!

 

  • Vrouw van de Match: Logischerwijs veel uitblinkers bij de Flames vanavond na de stuntzege. Tessa Wullaert en invalster Jassina Blom zorgden in de tweede helft voor dreiging vooraan, Kassandra Missipo was onverzettelijk op het middenveld. Achteraan hielden Sari Kees en doelvrouw Nicky Evrard de boel uitstekend gesloten met cruciale ingrepen.

 

  • Opvallend: Het is al van 1982 geleden dat de Belgische vrouwen nog eens een wedstrijd met inzet wonnen tegen Nederland. De 2-1-winst van vanavond is goed voor hun 6e zege in totaal tegen de Oranje Leeuwinnen, de 2e niet-vriendschappelijke. 

Felle Flames in gesloten eerste helft

De eerste wedstrijd ooit in de Women’s Nations League was meteen een mooie affiche voor de Red Flames. De Oranje Leeuwinnen kwamen op bezoek aan Den Dreef in Leuven voor de Derby der Lage Landen.

 

De laatste ontmoeting tussen België en Nederland eindigde begin juli op 5-0 in het voordeel van onze noorderburen. Een eenzijdige vriendschappelijke interland die in niets te vergelijken viel met de wedstrijd van vandaag.

 

De Flames kwamen scherper voor de dag, hielden de linies goed gesloten en waren steviger in de duels. Ze lieten de bal voor de rust aan Oranje en kwamen er zelf enkele keren gevaarlijk uit op de tegenaanval, zonder echt grote kansen.

 

Het tempo bij Nederland lag in de eerste 45 minuten veel te laag om tot grote kansen te komen. In de 3 minuten toegevoegde tijd lukte dat plots wel.

 

Cruciale tussenkomsten van Sari Kees met een ultieme tackle en Nicky Evrard met een prima parade hielden de brilscore echter op het bord bij de rust. Al werd het de Flames wel even heet onder de voeten.

Snelle Belgische reactie, stuntzege in het slot

Een voorbode voor de tweede helft was het slotoffensief van Nederland aanvankelijk niet. 

 

De Belgische vrouwen trokken met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer en gingen nadrukkelijker op zoek naar de openingsgoal, zonder succes. 

 

Nederland nam weer over en na enkele waarschuwingen van Beerensteyn en Roord was het op het uur wel raak via dat duo. Roord opende de score met een harde knal na een verrassende aflegger van Beerensteyn.

 

De Flames leken niet van slag en voor de Nederlandse vrouwen goed en wel uitgevierd waren, hingen de bordjes alweer in evenwicht.

 

Marie Detruyer verwerkte een voorzet voorbij de debuterende doelvrouw Weimar tegen de touwen. 

 

Een gelijkmaker die al gevierd werd als een stunt, maar de Belgen wilden meer. Tessa Wullaert kon bijna alleen op Weimar af, de Nederlandse kwam goed uit en voorkwam het gevaar. 

 

In de toegevoegde tijd volgde dan toch nog de beloning voor de moed van de Red Flames. Een goed aangesneden corner van Wullaert belandde via Jassina Blom en een grabbelende Weimar in het Nederlandse doel.

 

Den Dreef ontplofte en was getuige van een stunt van formaat. De Belgische vrouwen openen de groep des doods in de Nations League met een zege tegen topland Nederland.

Reacties na België-Nederland:

België - Nederland

22:30
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:27

EINDE: 2-1

Daar is het laatste fluitsignaal! België wint van Nederland en opent de Nations League met een stunt van formaat. 

De Flames zetten hun voet naast die van de Oranje Leeuwinnen en wisten een achterstand in de tweede helft al snel uit.

In de toegevoegde tijd caprioleerde een hoekschop van Wullaert in doel na mistasten van Weimar. Zo wonnen de Flames in extremis van Nederland. Wat een avond!

22:25

90+5': Nederland pompt nog wat ballen in de Belgische zestien, tot een schot komt het niet. Ze krijgen nog een laatste kans met een hoekschop. 

22:24

2-1! De corner van Wullaert gaat via Blom en Weimar in doel

22:23

90+3': Wullaert scoort!

Op die hoekschop ziet Weimar er opnieuw niet goed uit. Wullaert snijdt de corner goed aan, de Nederlandse doelvrouw duwt de bal in eigen doel. Is dit de winnende treffer voor de Flames? 

22:22

90+2': Dreigende Flames

Weimar geeft met een weifelende tussenkomst een hoekschop weg. Wat kunnen de Flames nog? 

22:21

90': 5 minuten extra tijd

Missipo onderstreept haar sterke wedstrijd nog eens en kan bijna Fon op weg zetten naar Weimar. Die loopt op het moment van de pass net buitenspel. 

22:20

89': Pelova probeert zich nog eens door te zetten op rechts. Wullaert komt goed mee verdedigen en stopt haar af. 

22:18

86': 3 wissels bij Nederland, Jonker gooit al zijn troeven op tafel om nog te winnen. Spitse, Martens en doelpuntenmaakster Roord moeten eraf. Kalma, Casparij en Egurrola komen tussen de lijnen. 

Bij de Flames gaat De Neve naar de kant, in haar plaats komt Wijnants. 

22:13

82': Wullaert onderschept uitstekend en zorgt voor paniek achterin bij Nederland. Ze komt niet tot een schot, Blom doet dat wel. Over het doel van Weimar. 

22:11

81': Uitstekende Evrard

Evrard is bezig aan een prima partij en kan nog eens een balletje klemmen. Groenen zet goed voor, Snoeijs kopt maar dus zonder problemen voor de Belgische doelvrouw. 

22:10

80': Nog eens een hoekschop voor Nederland, dat nog 10 minuten plus toegevoegde tijd heeft om alsnog te winnen van de Belgen. Die houden nog steeds knap stand. 

22:08

76': Dubbele wissel bij de Flames. Doelpuntenmaakster Detruyer en Delacauw gaan naar de kant voor Fon en Cayman.

Bij Nederland ruimt Beerensteyn plaats voor Snoeijs. 

22:06

75': Roord net naast

Bijna kon Roord voor de tweede keer raak treffen vanavond. Haar poging vliegt net langs de paal. 

22:05

Weimar komt maar nét eerder bij de bal dan Wullaert: "Prima aanval, uitstekende bal"

22:04

74': Bijna Wullaert!

Blom stuurt Wullaert het straatje in, de aanvalster heeft een zee van ruimte. Doelvrouw Weimar staat echter goed op te letten en kan de bal nog net ontzetten voor de aanstormende Wullaert. 

22:02

71': Kees met het goede block

De kort genomen hoekschop komt aan de tweede paal bij Janssen, die gevaarlijk naar doel besluit. Kees zet een goed block en duwt de bal nog eens in corner. 

22:00

70': Van de Donk pakt uit met een prima actie op links en sleept er nog eens een corner uit. Lukt het zo wel voor Nederland?