Ga naar de inhoud

Vrouwen van Barcelona veroveren 2e Champions League na wervelende comeback tegen Wolfsburg

FC Barcelona
einde
3-2
Wolfsburg

Barcelona heeft voor de tweede keer de Champions League bij de vrouwen gewonnen. Aan de rust leek Wolfsburg zijn schaapjes op het droge te hebben met een 0-2-voorsprong. Maar Barcelona zette de scheve situatie nog netjes recht in de 2e helft.

Scoreverloop

0-1 Pajor 4' 

0-2 Popp 37'

1-2 Guijarro 48'

2-2 Guijarro 50'

3-2 Rolfö 70'

Barcelona nekt Wolfsburg na dominante 2e helft

 

Als we de statistieken mochten geloven, kregen we vanavond veel goals te zien. In de laatste vijf finales werden telkens 4 of 5 doelpunten gemaakt. En we kregen meteen waar voor ons geld. 

 

Na 4 minuten was het al meteen bingo voor Wolfburg na een stevig schot van Pajor. Ze onderschepte de bal zelf op de helft van Barcelona en haalde meteen uit van buiten de zestien. Een verraste Panos kon het schot niet meer keren: 1-0.

 

Barcelona werd voor aanvang van de finale getipt als favoriet. Daarnaast waren de Barcelona-speelsters en coach Jonatan Giráldez gebrand op revanche voor de verloren finale van vorig jaar tegen Lyon. 

Maar Wolfsburg diepte zijn kloof voor de rust nog uit tot 0-2 dankzij een dodelijk efficiënte counter: Panos moest zich voor een tweede keer omdraaien na een onhoudbare kopbal van Popp. 

 

Het plan van Wolfsburg-coach Stroot liep perfect: doeltreffend druk zetten en snel counteren. De Catalanen wisten dat ze na de rust uit een ander vaatje moesten tappen om de wedstrijd nog om te keren. 

 

Dat deden ze ook: in de knotsgekke eerste 5 minuten van de 2e helft wist Guijarro twee keer te scoren. Eén keer met de voet na een prachtige actie van Graham Hansen en één keer met de kop op voorzet van Bonmati. 

 

Barcelona herleefde helemaal en Wolfsburg was duidelijk uit zijn lood geslagen. Na slordig uitverdedigen van Wolfsburg kon Rolfö de 3-2-eindcijfers op het bord zetten. Wolfsburg had geen antwoord meer in huis en zo greep FC Barcelona Femeni zijn tweede Champions League in drie jaar tijd.

Na de 0-2 van Popp zag het er goed uit voor Wolfsburg.

Guijarro bracht met twee doelpunten, vroeg in de tweede helft, Barcelona helemaal terug.

Rolfö bracht Barcelona op 3-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barcelona - Wolfsburg

 1. 17 uur 58. Barcelona wint de Champions League! De vrouwen van Barcelona verslaan Wolfsburg en winnen voor de tweede keer de Champions League voor vrouwen. De She-Wolves klommen in de eerste helft tot 0-2 en in een knotsgekke tweede helft draait Barcelona het nog helemaal om.  .
 2. 17 uur 53. Barcelona kan het afmaken, maar doet dat niet. Hegering zit er tot 3 keer toe zeer goed tussen.  .
 3. 17 uur 50. Nog een opstootje tussen Popp en Paredes. Zo tikt de tijd zonder veel voetballen verder in het voordeel van Barcelona.   .
 4. 17 uur 47. 7 minuten extra. De extra tijd is begonnen. We tellen er liefst zeven minuten bij! Kan Wolfsburg nog verlengingen uit de brand slepen?  .
 5. 17 uur 43. Putellas is klaar om in te vallen. Ze komt onder luid gejoel van de supporters op het veld. De gouden bal is terug.  .
 6. 17 uur 42. Barcelona maakt toch meer aanstalten op de 4-2, dan Wolfsburg op de gelijkmaker. Wolfsburg is nog aan het bekomen van de 3-2. Maar het zal toch snel moeten gebeuren voor de She-Wolves met nog 6 minuten reguliere speeltijd.  .
 7. 17 uur 30. Wissels bij beide ploegen . Intussen is Geyse er in gekomen voor Barcelona in plaats van Paralluelo. Roord (Wolfsburg) gaat naar de kant voor Lattewein.  .
 8. 17 uur 29.
 9. 17 uur 28. 3-2: Barcelona draait het helemaal om . Rolfö straft gesukkel in de verdediging van Wolfburg genadeloos af: 3-2.  .
 10. 17 uur 23. Barcelona heeft bloed geroken en blijft verder zoeken naar kansen. Het was even alle hens aan dek voor Wolfsburg.  De stormvloed van Barcelona is even gaan liggen en Wolfsburg komt er twee keer goed uit met twee schoten van Pajor.   .
 11. 17 uur 09. Barcelona stoomt door.  Ze zijn bij Barcelona niet van plan om de 2-2 lang op het bord te laten staan. Ze willen erop en erover.  .
 12. 17 uur 08.
 13. 17 uur 07. 2-2! Wat een begin van de tweede helft: 2-2 na 5 minuten.  Geweldige kopbal van alweer Guijarro. De assist is van Bonmati. De wedstrijd ligt opnieuw open! .
 14. 17 uur 06. Daar is de aansluitingstreffer al . Graham Hansen met een prachtige dribbel. Ze vind Guijarro alleen voor doel die hoog in het doel binnenschiet.  .
 15. 17 uur 06.
 16. 17 uur 04. Voorlopig nog geen wissels bij beide ploegen. Kunnen de Catalanen, de wedstrijd openbreken en de aansluitingstreffer maken?  .
 17. 17 uur 02. Tweede helft van start. Foster blaast het tweede bedrijf op gang.  .
 18. 16 uur 49. Rust bij 0-2. Toch wel verrassend staat het 0-2 voor Wolfsburg bij de rust.  Barcelona moest na 4 minuten meteen achtervolgen na een stevig schot van Pajor. Ze onderschepte de bal zelf op de helft van Barcelona en haalde verrassend uit van buiten de 16.  De beste kansen waren voor Barcelona, maar een counter van de She-Wolves is dodelijk efficient. Popp kopte de 0-2 onhoudbaar voorbij Panos.  Het plan van Wolfsburg coach Stroot loopt perfect.  De Catalanen zullen uit een ander vaatje moeten tappen om de wedstrijd nog om te keren.  .
 19. 16 uur 47. Mooi combinatievoetbal bij Barcelona. Paralluelo kan net niet volledig bij de bal en de Duitse doelvrouw Frohms zit er goed tussen.  .