Ga naar de inhoud
Engeland domineerde de Belgen.

Red Flames grijpen naast eindwinst op Arnold Clark Cup na pandoering tegen Engeland: "Wet van sterkste"

 do 23 februari 2023 07:35
arnold clark cup red flames engeland

De Red Flames hebben naast de eindzege op de Arnold Clark Cup gegrepen, een vriendschappelijk minitoernooi. In een rechtstreekse wedstrijd om toernooiwinst tegen Europees kampioen Engeland bleken de Flames enkele maatjes te klein. Het werd 6-1. De Belgische eerredder van Dhont mocht er wel wezen.

Na zeges tegen Italië en Zuid-Korea mochten de Red Flames in een rechtstreeks duel tegen Europees kampioen Engeland om de Arnold Clark Cup strijden.


Voor een vol stadion in Bristol begon Engeland furieus. De Belgen kreunden in de openingsminuten onder de Engelse druk en na 12 minuten brak de dam al. Kelly tikte de 1-0 binnen.

 

De Flames moesten reageren, maar kregen geen voet aan de grond tegen een dominant Engeland, dat zich vorige zomer voor eigen volk nog kroonde tot Europees kampioen.

 

Vlak voor de rust zorgde Williamson voor de 2-0, vlak na rust deed Kelly er nog een in het mandje. De Flames probeerden de schade nog te beperken, maar Biesmans verzwaarde het verdict tien minuten voor tijd nog met een owngoal.

 

In een geanimeerd slot moest de Belgische kelk nog leeg tot de bodem. Bronze en Williamson dikten de Engelse oogst aan tot zes goals, Dhont kon tussendoor wel nog voor een prachtige eerredder zorgen. De eindzege was zo voor "The Lionesses".

"Toekomst ziet er goed uit voor Flames"

Janice Cayman: "We zijn ontgoocheld, maar Engeland was gewoon een klasse hoger dan wij. Engeland was verstikkend en sterk aan de bal, wij moesten dan achter het leer aanhollen."

 

"We hebben drie mooie wedstrijden gespeeld. Het vormde een mooi leerproces voor ons. We weten waaraan we moeten werken. De jongeren hebben getoond wat ze kunnen, de toekomst oogt mooi voor hen."

Yves Serneels: "Dat het verschil er zou zijn, had ik op voorhand gevreesd. Vandaag moesten we de wet van de sterkste ondergaan tegen een EK-winnaar die nog stappen heeft gezet."

 

"Ik voel aan de groep dat dit een of twee niveaus te hoog is. Met het resultaat ben ik niet happy, maar we verlaten het toernooi met opgeheven hoofd. Er zijn nog werkpunten, maar de weerbaarheid van deze ploeg is het grootste pluspunt."

Engeland - België

21:28

Engeland heeft op elke positie een wereldtopper en speelt nog eens voor een vol huis ook. We moeten enigszins realistisch zijn, maar er anderzijds ook vol voor gaan. Het zal alleszins een uitstekende leerschool voor onze jonge ploeg zijn.

Bondscoach Ives Serneels
21:13

Hattrick tegen gastland?

Voor de derde keer in minder dan een jaar tijd staken de Red Flames het Kanaal over. Na de verloren oefenmatch tegen “The Lionesses” in juni vorig jaar (3-0) volgde het EK, en nu is er de Arnold Clark Cup.

 

De Red Flames kregen een uitnodiging voor de tweede editie van dat oefentoernooi – genoemd trouwens naar (wijlen) Sir Arnold Clark, een Schotse zakenman wiens bedrijf hoofdsponsor is. De organisatie is in handen van de Engelse Voetbalbond FA.


Op het minitoernooi troffen ze al Italië en Zuid-Korea, twee pittige tegenstanders. Toch presteerden de Flames al uitstekend. In de eerste twee wedstrijden triomfeerde het steeds met 2-1. Woensdag gaan de Belgische vrouwen voor de hattrick tegen het gastland Engeland.

21:12

Er is een nieuwe cyclus begonnen bij de Flames. Met succes. De nieuwkomers doen het meteen goed. Hier kunnen we op bouwen.

Bondscoach Ives Serneels