Ga naar de inhoud
Wullaert scoort de 1-2 in de negentigste minuut.
Wullaert scoort de 1-2 in de negentigste minuut.

Red Flames beginnen met winst in Arnold Clark Cup dankzij late goal van Tessa Wullaert

 do 16 februari 2023 19:42
Italië
einde
1-2
België
arnold clark cup red flames italie

De Red Flames zijn goed gestart aan de Arnold Clark Cup, een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Engeland. De Belgische vrouwen versloegen Italië met 1-2 dankzij een doelpunt in de slotminuut van Tessa Wullaert.

De Arnold Clark Cup is een vierlandentoernooi dat georganiseerd wordt door de Engelse voetbalbond. Naast het gastland nemen aan de tweede editie ook België, Italië en Zuid-Korea deel.

 

In hun 1e wedstrijd namen de Red Flames het vandaag op tegen oude bekende Italië. Op het EK van vorig jaar troffen de 2 landen elkaar nog in de groepsfase, toen met een plek in de kwartfinales als inzet.

 

En net als toen trokken de Belgische vrouwen ook vanavond aan het langste eind. Op het kwartier maakte de 19-jarige Marie Detruyer (OHL) in haar 3e interland haar 1e doelpunt voor de nationale ploeg na een één-tweetje met De Caigny.

 

Italië voerde mondjesmaat de druk op en kwam na de pauze langszij, toen Giugliano scoorde. De Red Flames overleefden vervolgens een offensiefje van de Italianen, om dan zelf toe te slaan in de slotfase. 

 

De onvermijdelijke Tessa Wullaert, net voorbij het uur ingevallen, werd in het straatje gestuurd en werkte oog in oog met de Italiaanse doelvrouw beheerst af met een overhoeks schot. Voor Wullaert was het al haar 72e interlandgoal.

Doelpunten: 16' Detruyer 0-1, 64' Giugliano 1-1, 90' Wullaert 1-2

Invalster Wullaert: "Toernooi is ideaal om iedereen minuten te geven"

Het oefentoernooi is ook een kans voor de bondscoach om wat met zijn elftal te spelen. Zo mochten Detruyer, Janssens en Meersman aan de partij beginnen. Kapitein Wullaert kreeg dan weer wat rust na een drukke periode.

 

"De eerste helft was voor ons", zag ze vanaf de bank. "De voorsprong was verdiend. Marie Detruyer heeft zeker een goede wedstrijd gespeeld. Dit toernooi is ook ideaal om iedereen een beetje minuten te geven en dan kunnen ze laten zien wat ze kunnen. Ik denk dat we dit toernooi nog mooie dingen zullen zien."

 

Maar Wullaert viel dus wel in en was beslissend. "Het was even spannend. Zij maakten in de tweede helft verdiend gelijk want het stond niet goed bij ons. Maar we zijn wel goed blijven verdedigen en in een omschakelmoment scoor ik. We winnen, dus we zijn blij."

Bekijk de reacties na Italië - België:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.