Red Flames halen met sterk slotoffensief tienkoppig Noord-Ierland neer

  De Red Flames hebben hun nederlaag tegen Engeland doorgespoeld met een 4-1-zege tegen Noord-Ierland. De Belgen moesten er lang voor werken in hun tweede oefeninterland voor het EK, maar rood voor de bezoekers en een sterk slotoffensief waren beslissend. 

  Doelpunten:
  23' Wullaert 1-0

  45' Wade 1-1

  82' Van Kerkhoven 2-1

  86' Wullaert 3-1

  90+2' Van Kerkhoven 4-1

  Onverwachte gelijkmaker is tegenvaller

  Na de 3-0-nederlaag tegen Engeland in hun eerste EK-oefeninterland wilden de Red Flames voor eigen publiek tonen wat ze in hun mars hadden. Toch hadden ze het in de openingsfase moeilijk met de felle duels van Noord-Ierland.

   

  Pas halfweg de eerste helft kwamen de Belgen wat boven water. Na twee waarschuwingen kon Tessa Wullaert de score openen na een knap uitgespeelde actie. 

   

  De Belgen gaven het initiatief niet meer uit handen. Groot was dan ook de verbazing toen op slag van rust de gelijkmaker uit de lucht viel. Wade nam een bal meteen op de slof en liet Nicky Evrard kansloos: 1-1.

  Rode kaart lanceert Red Flames

  Met het mes tussen de tanden begonnen de Red Flames aan de tweede helft, maar Noord-Ierland weigerde te plooien. 

   

  Invaller Elena Dhont, De Caigny en Wullaert stapelden de Belgische kansen op, maar de 2-1 viel maar niet. Toen Wullaert dan toch op weg leek naar een 2e goal, trok doelvrouw Burns aan de noodrem: rood!

   

  Een tienkoppig Noord-Ierland kon de Belgische vloedgolf nog tot de 80e minuut tegenhouden, maar dan brak de dam dan toch. Van Kerkhoven verloste de Red Flames met een kopbal.

   

  Tessa Wullaert, met een heerlijk schot en haar 67e goal voor de Flames, en Van Kerkhoven, met wat geluk, maakten er nog een sprekende overwinning van. Met nog oefenduels tegen Oostenrijk (zondag 26 juni) en Luxemburg (dinsdag 28 juni) moeten de Red Flames helemaal de smaak te pakken krijgen voor het EK.

  België - Noord-Ierland

  1. 21 uur 55. Einde. De Red Flames hebben ervoor moeten zwoegen, maar boeken wel een meer dan verdiende overwinning tegen Noord-Ierland. De verlossing kwam er pas na een rode kaart voor de bezoekers en drie goals van Van Kerkhoven en Wullaert: 4-1. .
  2. 21 uur 53. 90+2' Meevaller. Een schoonheidsprijs zal ze er niet voor krijgen, maar Ella Van Kerkhoven pikt nog een tweede doelpunt mee. Flaherty kan de kopbal van Delacauw maar met moeite keren, met wat geluk maakt Van Kerkhoven er toch nog een goal van. .
  3. 21 uur 49. De net ingevallen Delacauw vergeet het helemaal af te maken. Ze kan net niet bij de voorzet van Laura Deloose. .
  4. 21 uur 46. 86' Wullaert doet er nog schepje bovenop. Het heeft lang geduurd, maar plots is de dam gebroken bij de Noord-Ieren. Tessa Wullaert haalt verschroeiend uit vanaf de rand van het strafschopgebied en mag haar 67e(!) goal voor de Red Flames vieren. .
  5. 21 uur 45.
  6. 21 uur 42. 82' Van Kerkhoven slaat toe. Daar is de verlossing voor de Red Flames. Twee invallers maken het verschil: Dhont zet voor, Van Kerkhoven kan vrijstaand binnenkoppen. Een verdiende treffer voor de Belgen. .
  7. 21 uur 38. De Red Flames hebben nog 10 minuten om het verschil te maken. Een nieuwe poging van Vanmechelen gaat naast.  .
  8. 21 uur 37. 77' Dubbele wissel. Ives Serneels gooit nog twee nieuwe troeven op tafel. Missipo en Van Kerkhoven nemen de plekjes van Vanhaevermaet en De Caigny in. Kunnen zij nog een overwinning over de streep trekken? .
  9. 21 uur 36. 76' Kans voor Wullaert. Het wil maar niet lukken voor de Flames, ondanks een overtal aan kansen. Wullaert glipt weg, maar Flaherty is net iets sneller op de bal. .
  10. 21 uur 34. De communicatie tussen Wullaert en invaller Vanmechelen staat nog niet op punt. De aanval loopt spaak na een mindere pass. Philtjens kan nog oppikken, maar ze kan De Caigny niet bedienen in het strafschopgebied. .
  11. 21 uur 32. Wullaert probeert haar vrije trap onder de muur te mikken, zonder succes. De Red Flames zullen ontgoocheld zijn met een gelijkspel tegen tien Noord-Ieren. .
  12. 21 uur 30. Doelpuntenmaker Wade moet naar de kant voor Flaherty, die het plekje van Burns onder de lat overneemt. Kan ze de vrije trap van Wullaert meteen tegenhouden? .
  13. 21 uur 29. 68' Rood voor Noord-Ierland. De Noord-Ierse doelvrouw twijfelt lang als ze Wullaert op zicht ziet af stormen. Burns haalt de Belgische spits uiteindelijk neer. Het verdict is hard: rood. Noord-Ierland moet met tien verder. .
  14. 21 uur 26.
  15. 21 uur 23. 65' Dubbele wissel. Tijdens de drinkpauze fluistert Ives Serneels zijn troepen nog wat richtlijnen in. Ondertussen gooit hij Laura Deloose (voor Cayman) en Davinia Vanmechelen (voor Eurlings) erin. .
  16. 21 uur 23. 63' Kans op kans. Hoelang kan dit spervuur nog blijven duren? Tessa Wullaert kopt de bal nu in het zijnet. Noord-Ierland mag blij zijn dat er nog altijd 1-1 op het scorebord staat. .
  17. 21 uur 22. Noord-Ierland snakt naar adem. De inbreng van Dhont heeft de Belgen wat meer vuurkracht gegeven. Via een Noord-Iers been dwingt ze opnieuw een hoekschop af. .
  18. 21 uur 20. 60' Opnieuw goede kans. De Red Flames blijven nu komen. Eurlings bedient De Caigny met een hakje en de spits van Hoffenheim twijfelt niet om te trappen. Burns kan het schot nog pareren. .
  19. 21 uur 18. De Red Flames proberen het nu te mooi te doen. Cayman kapt zich vrij, maar besluit dan nog eens te combineren. Zo wordt het een hoekschop in plaats van een kans. .
  20. 21 uur 17. 57' Knappe actie Dhont. Elena Dhont steekt het vuur weer aan het lont. Ze slalomt tussen de Noord-Ierse defensie en kan nog net schieten. Furness hing wel heel nadrukkelijk aan de schouder van de invaller, maar de scheidsrechter fluit geen strafschop. .