Spring naar de inhoud
" "
Alvarado nam in de voorlaatste ronde afstand van haar concurrenten en wint in Heerderstrand.

Zelfs met "niet de beste benen" triomfeert Alvarado ook in Heerderstrand, Verdonschot wordt 3e

 za 26 oktober 2024 14:29
Exact Cross Heerderstrand (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
6 rondes
13:45 Heerde
Ceylin Alvarado
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6

    Ceylin del Carmen Alvarado heeft nu ook de cross van Heerderstrand naar haar hand gezet. De Nederlandse reed in de voorlaatste ronde weg en boekte al haar 3e overwinning van het seizoen. Inge van der Heijden werd 2e, Laura Verdonschot mocht als derde mee het podium op.

    "Ceylin Alvarado zal winnen." Laura Verdonschot voorspelde het al voor de start, want de Nederlandse had met zeges in Ardooie en Ruddervoorde uitgepakt met een sterke seizoensstart.

     

    Toch was het niet de voormalige wereldkampioene die de schijnwerpers opeiste, wel Inge van der Heijden, die met Verdonschot en Manon Bakker, de winnares van vorig jaar, op pad ging.

     

    Ceylin del Carmen Alvarado ploeterde en pufte en had duidelijk niet haar beste dag. Net toen ze de aansluiting had gevonden, ging ze een nieuwe fiets halen en mocht ze opnieuw beginnen.

     

    Van der Heijden en Verdonschot konden evenwel niet voorkomen dat Alvarado hen vergezelde. De Nederlandse kon even bekomen in het wiel en koos dan slim haar moment om aan te vallen.

     

    Dat volstond om haar 3e zege in 4 veldritten te boeken. Verdonschot boog ook nog het hoofd voor Van der Heijden om uiteindelijk knap 3e te worden in Heerderstrand.

    Alvarado had "niet de beste dag"

    "Ik had niet de beste benen vandaag", gaf Alvarado toe. "Het heeft heel lang geduurd voor ik hen terugpakte en na mijn fietswissel verloor ik weer de aansluiting."

     

    "Ik had wat geluk dat ze het tempo lieten zakken. Dan wist ik dat ik mijn moment moest kiezen en dat lukte gelukkig."

     

    Verdonschot zag dat de 3e plek "het hoogst haalbare" was. "Op de technische stroken was ik in het voordeel, maar op de rechte stukken raakte ik Van der Heijden niet voorbij. Ze kan hard rijden en dat heb ik vandaag mogen ondervinden."

    Uitslag Exact Cross Heerderstrand

    naamresultaat
    1
    Ceylin Alvarado
    43'17"
    2
    Inge van der Heijden
    14"
    3
    Laura Verdonschot
    19"
    4
    Manon Bakker
    57"
    5
    Nette Coppens
    3'05"
    6
    Xaydee Van Sinaey
    3'31"
    7
    Jinse Peeters
    3'39"
    8
    Sanne Laurijssen
    3'44"
    9
    Puck Langenbarg
    3'56"
    10
    Mae Cabaca
    4'03"

    Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

    14:29

    Alvarado wint

    Ceylin del Carmen Alvarado wint haar 3e op 4 crossen. Na Ardooie en Ruddervoorde mag ze ook in Heerderstrand vieren. Inge van der Heijden wordt 2e, voor Laura Verdonschot die mee op het podium mag.

    14:27

    Van der Heijden lijkt Verdonschot niet te kunnen afschudden. Het wordt een sprint voor de 2e plek.

    14:26

    De handen gaan op elkaar. Dan weet je dat je veilig bent.

    Paul Herygers
    14:25

    Verdonschot en Van der Heijden weten dat ze voor plek 2 strijden. Zelfs een foutje in het zand, waardoor ze vroeg moet beginnen te lopen, houdt Alvarado niet tegen.

    14:22

    Slotronde

    Alvarado sprint naar de streep en heeft meteen 7 seconden bij elkaar gesprokkeld. Is ze op weg naar 3 op 4 in haar seizoen?

    14:21

    Verdonschot en Van der Heijden zien Alvarado toch wat kleiner worden. De Nederlandse ex-wereldkampioene is los en vergroot haar voorsprong.

    14:20

    Alvarado doet poging

    Alvarado heeft lang in het wiel kunnen bekomen en plant haar aanval. Verdonschot moet even een voetje aan de grond zetten, waardoor de Nederlandse snel een kleine voorsprong heeft.

    14:18

    Inge heeft nog geen enkele fout gemaakt. Er gaat nog iets gebeuren in de laatste ronde.

    Kris Wouters, ploegleider Van der Heijden
    14:18

    Van der Heijden stort zich als eerste in het zand. Verdonschot en Alvarado zitten attent in haar wiel. We krijgen nog twee spannende rondes.

    14:15

    Het koptrio heeft even een versnelling lager geschakeld. Het geeft Verdonschot de kans om op adem te komen en even op kop te komen. Van der Heijden dringt aan, Verdonschot schuift alsnog weer naar plek 2.

    14:14

    Manon Bakker rijdt in niemandsland.

    Ruben Van Gucht
    14:13

    Wanneer is de energietank van Van der Heijden leeg? Al van bij de start rijdt de Nederlandse voorop. Verdonschot en Alvarado blijven voorlopig in haar zog hangen.

    14:11

    Manon Bakker ploetert door het zand, maar alleen is het moeilijk om de drie leidsters weer te vergezellen. 

    14:10

    "Ik wil op het podium staan", was de duidelijke ambitie van Verdonschot vandaag. Dat lijkt onze landgenote waar te maken. Ze zit nog steeds goed in het wiel van Van der Heijden, die haar koppositie niet afstaat.

    14:08

    Halfweg met drie

    Drie rondes afgewerkt, drie leiders op kop. Alvarado heeft Verdonschot en Van der Heijden nu definitief beet. Het podium lijkt, behoudens pech, vast te liggen. Nu nog de volgorde.

    14:06

    Alvarado komt eraan

    Ceylin del Carmen Alvarado heeft er genoeg van. Met een fikse inspanning trekt ze door tot bij Van der Heijden en Verdonschot. Hoeveel krachten heeft haar dit gekost?

    14:03

    Alvarado reed op slicks, maar is nu toch overgeschakeld op banden met profiel. Ze heeft Manon Bakker weer te pakken, maar Verdonschot en Van der Heijden wachten niet.

    14:00

    Het gaat niet al te vlot voor Alvarado. Alweer zit ze op 10 seconden van de leiders. Verdonschot en Van der Heijden hebben Bakker achtergelaten.

    13:58

    Fietswissel voor Alvarado

    Alvarafo moet nu toch weer wat achterstand goedmaken, want ze is een nieuwe fiets gaan halen in de materiaalpost. Was de winnares van Ruddervoorde niet tevreden over haar bandendruk?

    13:55

    Daar is Alvarado!

    Met de fiets op haar schouder heeft Alvarado aansluiting gevonden bij Bakker en Verdonschot. Van der Heijden zit nog een paar meter voor het trio. 

    13:55

    Inge van der Heijden wil Alvarado geen kans geven om terug te keren en trapt stevig door. Laura Verdonschot zit in haar spoor, met Manon Bakker, de winnares van vorig jaar, op plek 3.

    13:53

    1e ronde achter de rug

    Alvarado trekt een klein sprintje richting de finish om haar achterstand te beperken tot 6 seconden. Achter de Nederlandse gaapt een groot gat. De 4 protagonisten zijn dus al bekend.

    13:51

    Alvarado heeft werk aan de winkel.

    Ruben Van Gucht
    13:50

    Laura Verdonschot doet haar stinkende best om aan te haken bij het duo van Crelan-Corendon. Alvarado heeft in het zand toch weer wat achterstand opgelopen.

    13:48

    Laura Verdonschot, Manon Bakker en Inge van der Heijden hebben al snel een klein kloofje beet. Dat wil Alvarado niet toelaten, dus maakt ze de sprong.

    13:46

    Start

    Het is lang wachten op het startsignaal, maar Inge van der Heijden blijft aandachtig. Ze draait als eerste het veld in.

    13:38

    De vraag is of iedereen klaar is om in het zand te rijden.

    Paul Herygers
    13:36

    Livestream

    Ruben Van Gucht en Paul Herygers zitten klaar om de veldrit in Heerderstrand te becommentariëren. Kijk nu live op VRT1 of hierboven.

    12:38

    Alvarado heeft de beste papieren. Ik verwacht dat ze een halve cross met de handrem op zal rijden en dan het gas zal opentrekken. Ik verwacht dat ze zal winnen.

    Laura Verdonschot
    12:37

    Verdonschot: "Podium is ambitie"

    Laura Verdonschot verkende de omloop in Heerderstrand al eens. "Het zand zal niet echt het verschil maken", voorspelt ze. "De start zal wel cruciaal zijn om vooraan te zitten."

    Wat verwacht ze van zichzelf? "Naar mijn gevoel ben ik nog niet supergoed", zegt ze. "Dat zorgt voor een beetje frustratie en onzekerheid. Ruddervoorde was niet slecht, dus hopelijk kan ik daar op voortbouwen."

    "Het podium is mijn ambitie vandaag. Het is een heel mooi rondje, dus ik ben hier graag."

    12:01

    Manon Bakker triomfeerde vorig jaar in Heerderstrand en is dan ook een van de favorieten vandaag. Dan zal ze wel moeten afrekenen met Ceylin del Carmen Alvarado, die met zeges in Ardooie en Ruddervoorde op dreef is. Ook Laura Verdonschot en Inge van der Heijden zijn van de partij. Sanne Cant is ziek en is er net als in Essen niet bij.

    11:59
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    Exact Cross
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    12/10
    Exact Cross Beringen
    19/10
    Exact Cross Essen
    26/10
    Exact Cross Heerderstrand
    23/11
    Exact Cross Kortrijk
    27/12
    Exact Cross Loenhout
    05/02
    Exact Cross Maldegem
    15/02
    Exact Cross Sint-Niklaas