ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11180
2
Alexander Zverev
7075
3
Carlos Alcaraz
6690
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5475
6
Andrey Rublev
4645
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
4010
10
Grigor Dimitrov
3965

Solide Goffin zet Mannarino opzij richting 3e ronde US Open: "Een revanche op mezelf"

 vr 30 augustus 2024 01:05
US Open
David Goffin (64)
Adrian Mannarino (46)
einde
68
set 1
710
6
set 2
3
6
set 3
2
77
set 4
61

David Goffin heeft zijn goede vorm nu ook doorgetrokken tot de 3e ronde van US Open. Tegen de Fransman Adrian Mannarino vergat hij onze landgenoot het in 3 sets af te maken, maar dat zette hij daarna snel recht.

Terwijl David Goffin met onder meer een halve finale in Winston-Salem barstte van vertrouwen, was Adrian Mannarino met een pak meer twijfels naar New York afgezakt. De Fransman was 6 toernooien op een rij niet verder geraakt dan de 1e ronde.

 

Die negatieve reeks had Mannarino op Flushing Meadows wel doorbroken, maar toch liep hij niet echt over van vertrouwen. Goffin kon profiteren met 4 breaks in de 1e set, maar de Fransman sloeg telkens weer terug. Toen Goffin in de tiebreak ook zijn setpunten niet kon benutten, kreeg hij het deksel op de neus.

 

De Luikenaar liet het hoofd niet hangen. Hij moest knokken om de 2e set te bemachtigen, maar stormde dan af op de 3e ronde van de US Open. Alleen in de laatste set stribbelde Mannarino nog tegen, zonder succes.

 

De 33-jarige Goffin neemt het in de volgende ronde op tegen de 10 jaar jongere Tsjech Tomas Machac (ATP 39), die in zijn carrière nog niet voorbij de 3e ronde van een grandslamtoernooi raakte.

Goffin: "Blij dat ik dit opnieuw mag beleven"

"Natuurlijk ben ik heel tevreden dat ik nog eens in de derde ronde van een grandslamtoernooi sta", vertelde Goffin na afloop. "De laatste keer dateerde al van vorig jaar in Wimbledon, dus dit doet deugd."

 

"Na de eerste set was ik gefrustreerd, maar ik voelde wel dat er mogelijkheden waren. Vervolgens wist ik dat 'Manna' nooit opgeeft, als hij met de rug tegen de muur staat."

 

"Het kwam er dus op aan kalm te blijven en dat deed ik ook, tijdens die tiebreak op het einde. Zo boekte ik een mooie overwinning. Ik ben blij dat ik dit opnieuw mag beleven. Beschouw het als een revanche op mezelf."   

Na de eerste set was ik gefrustreerd, maar ik voelde wel dat er mogelijkheden waren. Ik moest kalm blijven, en dat deed ik ook.

David Goffin

In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de Tsjech Tomas Machac, die in zijn tweede ronde korte metten maakte met het Amerikaanse zestiende reekshoofd Sebastian Korda (ATP 16) en won na drie sets met 6-4, 6-2 en 6-4.


Tegen Machac ging Goffin er eerder op Wimbledon in de eerste ronde uit. Na een vijfsetter, waarin onze landgenoot op een 2-0-voorsprong had gestaan.   


"Dat was een bizarre wedstrijd. Als lucky loser werd ik letterlijk van het strand geplukt. Na enkele dagen vakantie moest ik meteen aan de bak in de eerste ronde van Wimbledon. Die wedstrijd had ook anders kunnen uitdraaien en ook nu verwacht ik weer een intense strijd."