Rafael Nadal staat sinds januari nog eens in een kwartfinale op het graveltoernooi van Bastad in Zweden.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11920
2
Carlos Alcaraz
7120
3
Alexander Zverev
6795
4
Novak Djokovic
6210
5
Daniil Medvedev
5530
61
Taylor Fritz
4415
71
Andrey Rublev
4110
81
Casper Ruud
3885
92
Alex De Minaur
3610
10
Grigor Dimitrov
3580

Rafael Nadal plaatst zich voor het eerst sinds januari voor kwartfinale: Spanjaard klopt Brit Norrie in Zweden

 do 18 juli 2024 18:50
Nordea Open
Cameron Norrie (52, 5)
Rafael Nadal (153, Wild card)
einde
4
set 1
6
4
set 2
6

Rafael Nadal (ATP-261) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het ATP 250-toernooi in het Bastad, Zweden. De 38-jarige Spanjaard won in twee sets met twee keer 6-4 van het Britse vijfde reekshoofd Cameron Norrie.

Rafael Nadal lijkt in goede doen. In een voorbereidingstoernooi op de Olympische Spelen in Parijs had hij een kleine twee uur nodig om het vijfde reekshoofd en voormalig nummer 8 van de wereld, Cameron Norrie, naar huis te sturen.

 

Voor Nadal, die de Nordea Open in 2005 al won, is het toernooi in Bastad het eerste sinds zijn uitschakeling in de eerste ronde van Roland Garros. De Spanjaard verloor eind mei van olympisch kampioen Alexander Zverev en liet Wimbledon schieten om zich voor te bereiden op de Spelen in Parijs.

 

"Ik moet nog verbeteren om klaar te zijn voor de Spelen", zei Nadal kritisch na afloop van de wedstrijd. "Het is lang geleden dat ik nog een wedstrijd heb gespeeld, maar ik ben tevreden met mijn forehand en opslag. Met mijn backhand moet ik nog iets agressiever zijn, zoals ik op het einde van de tweede set heb gedaan. Het is een fijn gevoel dat ik goed kan presteren tegen een goede speler zoals Cameron."

 

Het is sinds januari geleden dat Nadal nog eens in een kwartfinale stond. Toen verloor hij tegen de Australiër Jordan Thompson in het ATP 250-toernooi van Brisbane.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Sporters spreken dezelfde taal"

Hoog bezoek in de Zweedse tribunes. Spaans profvoetballer Juan Mata kwam zijn landgenoot aanmoedigen. "Onverwacht om hem in Bastad te zien, maar het is heel fijn om Juan hier te hebben", vertelt Nadal na zijn overwinning. "Sporters spreken dezelfde taal en steunen elkaar van over de hele wereld, zeker als landgenoten."


Nadal is ook actief in het dubbelspel met de Noor Casper Ruud (ATP-9). Samen staan ze in de halve finale.


In de kwartfinale van het enkelspel vrijdag speelt Nadal tegen het Argentijnse vierde reekshoofd Mariano Navone (ATP-36). Die was in zijn achtste finale te sterk voor de Indiër Sumit Nagal (ATP-68) en won met 6-4 en 6-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.