Emma Raducanu is teleurgesteld na haar nederlaag op Wimbledon.
Emma Raducanu moet even herbronnen na de nederlaag.

Lulu Sun roept wildcard en publiekslieveling Raducanu een halt toe

 zo 7 juli 2024 21:20
Wimbledon
Lulu Sun (39)
Emma Raducanu (70)
einde
6
set 1
2
5
set 2
7
6
set 3
2

Emma Raducanu (WTA-135) heeft zich voor eigen publiek niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op Wimbledon. Lulu Sun (WTA-123) was in drie sets te sterk voor de 21-jarige Britse, die in de 2e ronde Elise Mertens uitschakelde.

Dankzij een wildcard van de organisatie prijkte Emma Raducanu dit jaar weer op de hoofdtabel van Wimbledon. Een geschenk dat de 21-jarige Britse met beide handen aanpakte.

 

Onderweg naar de 4e ronde verloor Raducanu geen enkele set en rekende ze onder meer af met Elise Mertens en Maria Sakkari. De Nieuw-Zeelandse Lulu Sun moest het volgende slachtoffer worden, maar dat draaide anders uit.

 

Raducanu verloor haar eerste twee opslagspelletjes, waardoor de weg naar een vlotte setwinst voor Sun open lag. Een spannende tweede set gaf het thuispubliek weer wat hoop, maar na een nieuwe 6-2 zit Wimbledon er alweer op voor de publiekslieveling.

 

De 23-jarige Sun, die ook al 3 kwalificatieronden overleefde, schaart zich dan weer bij de laatste 8. Eerder dit jaar haalde ze op de Australian Open voor het eerst de hoofdtabel van een grandslamtoernooi, maar ging ze er in de 1e ronde meteen uit.

 

In de kwartfinales neemt Sun het op tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-37).

Gerelateerd: