Daniil Medvedev.

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
9570
2
Novak Djokovic
8460
3
Carlos Alcaraz
8130
4
Alexander Zverev
7015
5
Daniil Medvedev
6525
63
Alex De Minaur
4185
7
Hubert Hurkacz
4105
82
Andrey Rublev
4070
91
Casper Ruud
4030
10
Grigor Dimitrov
3770

Medvedev neemt grandslam-wraak en knikkert (zieke) nummer 1 Sinner uit Wimbledon

 di 9 juli 2024 19:08
Wimbledon
Jannik Sinner (1, 1)
Daniil Medvedev (5, 5)
einde
79
set 1
67
4
set 2
6
64
set 3
77
6
set 4
2
3
set 5
6

Daniil Medvedev heeft zijn revanche beet na de verloren finale van de Australian Open. In een slopende vijfsetter kon hij nummer 1 van de wereld Jannik Sinner een halt toeroepen in de kwartfinales van Wimbledon. "Ik voelde me niet zo lekker, maar hij speelde beter", zei de Italiaan achteraf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toch niet weer? Dat moet in de 4e set toch even door het hoofd van Daniil Medvedev zijn gespookt.

 

De Rus had al 5 wedstrijden op een rij verloren tegen Jannik Sinner en het horrorscenario van de Australian Open leek zich op Wimbledon te herhalen. In de finale in Melbourne gaf Medvedev toen een 2-0-voorsprong in sets nog uit handen.

 

Maar Sinner was niet topfit: in de derde set moest de Italiaan even naar binnen voor een medische check-up. De nummer 1 van de wereld voelde zich slapjes en er werd zelfs bloed geprikt ter controle.

 

En dat bloed had Medvedev geroken. Met 55 winners en ijzersterk spel vanaf de baseline kreeg hij Sinner na 5 sets alsnog klein. Het was zijn eerste zege tegen de Italiaan sinds Miami 2023, voor Sinner nog maar de 4e nederlaag dit seizoen.

 

Medvedev neemt het in zijn 9e halve finale op een grandslamtoernooi op tegen Carlos Alcaraz. De Rus jaagt op zijn 2e grandslamtitel na zijn eindzege op de US Open in 2021.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinner: "Lastig om te verteren"

"Het was een lastige wedstrijd", reageerde Sinner. "Hij speelde beter op de belangrijke momenten. Hij is de nummer 1 van de wereld geweest, heeft veel titels gewonnen en weet hoe hij met de verschillende situaties op het veld om moet gaan. Toch is deze nederlaag lastig te verteren."   

"Ik voelde me vanochtend al niet zo lekker", ging de Italiaan voort. "En de vermoeidheid maakte het nog moeilijker. Ik wilde de baan niet verlaten, maar volgens mijn medische staf was het beter om te rusten. De staf onderzocht me en zei dat ik niet in staat was om te spelen."   

"Maar ik probeerde ertegen te vechten. Ik voelde me duizelig en het was nog erger toen ik de baan verliet. Toen ik terugkwam, deed ik mijn best. Ik ben teleurgesteld over de derde set, want ik had setpunten, maar benutte ze niet."