Sander Gillé en Joran Vliegen nemen het in de tweede ronde op tegen het Brits-Nederlandse duo Glasspool/Rojer.

Wimbledon

1R

ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11010
21
Carlos Alcaraz
7010
31
Alexander Zverev
6705
4
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5375
6
Andrey Rublev
4700
7
Taylor Fritz
4060
8
Hubert Hurkacz
4060
9
Casper Ruud
3965
10
Grigor Dimitrov
3840

Gillé en Vliegen stoten al na 51 minuten door naar tweede ronde dubbelspel op Wimbledon

 vr 5 juli 2024 16:23
Wimbledon
Sander Gillé
Joran Vliegen
Facundo Díaz (59)
Alexandre Muller
einde
6
set 1
2
6
set 2
3

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben vanmiddag hun eerste klus op Wimbledon vlot geklaard. Het Belgische dubbelduo versloeg het Argentijnse-Franse koppel  Díaz/Muller met 6-2 en 6-3. Daar hadden ze amper 51 minuten voor nodig.

Na een studieronde schakelden Gillé en Vliegen bij 3-2 een versnelling hoger. De Argentijn en Fransman hadden geen antwoord in huis en de Belgen pakten 4 games op een rij én de eerste set: 6-2.

 

Ook in de tweede set kwamen Gillé en Vliegen geen moment in de problemen op hun eigen opslag, hun tegenstanders konden geen enkel breakpunt afdwingen. De Belgen hadden genoeg aan 1 break om de wedstrijd binnen te halen: 6-3 na 51 minuten.

 

Het Belgische duo is het veertiende reekshoofd op Wimbledon. Ze hadden op gras nog geen wedstrijd gewonnen dit jaar, onder meer door een schouderblessure van Vliegen.

 

In de tweede ronde nemen Gillé en Vliegen het op tegen de Brit Lloyd Glasspool en de Nederlander Jean-Julien Rojer. Zij wonnen hun eerste ronde met 6-0 en 6-3 na 56 minuten tegen de Argentijns-Mexicaanse tandem Andreozzi/Reyes-Varela.

 

Op Wimbledon geraakten Gillé en Vliegen nog nooit verder dan de derde ronde. Hun beste grandslamresultaat is een finaleplaats op Roland Garros vorig jaar.

"Een goeie opwarming voor het vervolg"

"Wat valt er te zeggen? We stonden 50 minuten op de baan en zijn tevreden uiteraard", reageerde Vliegen. "We wisten niet veel van onze tegenstanders. We moesten vertrouwen op onze kwaliteiten en alles verliep goed."

 

"Muller leek ook niet echt gemotiveerd. We sloegen goed op, hielden de balwisselingen kort en deden wat moest gebeuren bij het retourneren. Ik voelde ook niets aan de elleboog. Kort gezegd een goeie opwarming voor het vervolg."   

 

Nu wachten de Brit Lloyd Glasspool en de Nederlander Jean-Julien Rojer. "Dat wordt zeker niet gemakkelijk", vervolgde Vliegen. "Ze zijn net geen reekshoofd en gras is hun geliefde ondergrond, terwijl wij er moeilijker onze kwaliteiten op kunnen tonen. Het is een pittige loting voor een tweede ronde."